Závidím kamarádce práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
20.6.13 13:34

Šlo mi o to, že si ta moje příbuzná myslí, že bych to zvládla, o jedno dítě navíc, těžko se vysvětluje, že je to rozdíl, navíc, když už moje děti jsou větší a nemusím na ně dávat takový pozor, tak třeba můžu jít něco udělat na zahradu, prostě už můžu dělat něco jiného než se věnovat dětem, a to bych zase nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
20.6.13 13:34
@MiskaKosa píše:
Sedíš doma na (!) nepracuješ a máš práce dost??? Hm hustý takovou příbuznou bych taky chtěla :roll: :roll: :roll: :roll:

A co je tobě do toho, co celý den dělá :zed: jako já bych taky příbuzné celodenně dítko nehlídala, pokud bych to nehodlala provozovat jako placenou službu (a i tak tedy raději pro cizí než pro příbuznou…) To snad je povinnost hlídat příbuzné dítě, jen protože jsem doma 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
20.6.13 13:36

Hele ted jste mne inspirovaly, moje švagrová sedí doma na prdeli už 19 let. Jedno dítě 19 a druhé dvanáct let, jdu na ní, at mi kouká hlídat :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.6.13 13:36
Tak z mého pohledu to výmluva rozhodně není, Rybky důvody plně chápu, spíš je to drzost od její příbuzné to od ní požadovat.
@MiskaKosa píše:
Tak myslím si, že je slušnost občas pohlídat v rodině dítě. Neříkám furt, ale sorry opravdu mi to jako výmluva přijde. Ok má sama tolik dětí, ale je doma, do práce nechodí. Jiné holky mají taky hodně dětí, musí se o ně starat a ještě pracovat a zvládají to…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 13:37
@j.a.n.i1 píše:
A co je tobě do toho, co celý den dělá :zed: jako já bych taky příbuzné celodenně dítko nehlídala, pokud bych to nehodlala provozovat jako placenou službu (a i tak tedy raději pro cizí než pro příbuznou…) To snad je povinnost hlídat příbuzné dítě, jen protože jsem doma 8o

jo máš pravdu je mi do toho lejno! Chtěla slyšet názor? Nemůžu za to, že čte právě to co nechce slyšet. Je slušnost v rodině občas někomu pohlídat ne? Neříkám denně, ale někdy když fakt nic jiného nebude, tak proč ne? A navíc každý nemá to štěstí, že může být doma a nepracovat. třeba ta její příbuzná nemá jinou volnu než jít pracovat. Tak proč by nemohla rodina vypomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511

@boball :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: včera bylo pozdě :lol:

• Citovat
  • Upravit
101775
@MiskaKosa píše:
Tak myslím si, že je slušnost občas pohlídat v rodině dítě. Neříkám furt, ale sorry opravdu mi to jako výmluva přijde. Ok má sama tolik dětí, ale je doma, do práce nechodí. Jiné holky mají taky hodně dětí, musí se o ně starat a ještě pracovat a zvládají to…

Slušnost je pohlídat tak 2 hodiny za 14 dní až měsíc, chtít po někom pravidelné hlídání každý den tedy meze slušnosti značně překračuje…
Nám hlídá babička jednou týdně a jsem za to sakra vděčná a rozhodně nemám pocit, že by to dělat měla (ve smyslu musela), naopak, přijde mi to od ní super nabídka pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:38

@MiskaKosa Občas si představuju 1-2 krát za měsíc na dvě hodiny ;) Tohle je zneužívání ku vlastnímu prospěchu.

• Citovat
  • Upravit
dada1511
20.6.13 13:39

@j.a.n.i1 :D, no předběhla jsi mě.

• Citovat
  • Upravit
2256
20.6.13 13:40
@dada1511 píše:
@MiskaKosa Občas si představuju 1-2 krát za měsíc na dvě hodiny ;) Tohle je zneužívání ku vlastnímu prospěchu.

Tak to už si asi musí vyřešit mezi sebou ne? To už tady asi těžko vyřešíte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.6.13 13:43
Jenže ta příbuzná chce hlídat denně!!! Ty jsi taková superžena, že bys v pohodě zvládala 5 ještě poměrně malých dětí, domácnost a hospodářství a ještě si k tomu vzala na hlídání další dítě? Já bych řekla, že Rybka pro sebe moc volnýho času nemá, copak to ta příbuzná nevidí? Má jedno dítě, tak proč si nezaplatí hlídání nebo soukromou školku? Takový rady jsou tady přece taky hodně častý.
@MiskaKosa píše:
jo máš pravdu je mi do toho lejno! Chtěla slyšet názor? Nemůžu za to, že čte právě to co nechce slyšet. Je slušnost v rodině občas někomu pohlídat ne? Neříkám denně, ale někdy když fakt nic jiného nebude, tak proč ne? A navíc každý nemá to štěstí, že může být doma a nepracovat. třeba ta její příbuzná nemá jinou volnu než jít pracovat. Tak proč by nemohla rodina vypomoct?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 13:44
@aprazanda píše:
Jenže ta příbuzná chce hlídat denně!!! Ty jsi taková superžena, že bys v pohodě zvládala 5 ještě poměrně malých dětí, domácnost a hospodářství a ještě si k tomu vzala na hlídání další dítě? Já bych řekla, že Rybka pro sebe moc volnýho času nemá, copak to ta příbuzná nevidí? Má jedno dítě, tak proč si nezaplatí hlídání nebo soukromou školku? Takový rady jsou tady přece taky hodně častý.

Třeba na to prostě nemá… copak já znám její situaci? Fin a soukromou? Denně bych se jí na to vykašlala, ale zase třeba 2 dny v týdnu proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:45

@MiskaKosa Ano někdo musí, a někdo nemusí!!!A kdo nemusí, nemusí se vymlouvat, stačí když odmítne, normální člověk by to respektoval. A zvládat cizí dítě, v tomto věku, promiň je dosti náročné, nedej bože mu pleskne po ruce, když bude strkat ruku do králikárny, a dotyčná jí pak místo vděku požene holí. Si neuvědomuješ jaký je rozdíl mít zodpovědnost za své dítě, a cizí, i když příbuzné???

• Citovat
  • Upravit
9
20.6.13 13:47

Vím, že hlídat není má povinnost, ale je pro mě těžký to odmítnout, protože když jí budu vysvětlovat, že nemám čas, tak si bude myslet, že se vymlouvám a naštve se. Když mě požádala o hlídání, tak si asi myslí, že bych to zvládla. Je těžký někomu vysvětlovat, že nestíhám. Kdybych chodila do práce, tak by mi neříkala, ale to, že jsem v domácnosti, asi pro někoho znamená, že mám volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:52

Já bych to odmítla s klidným svědomím, s tím, že celodenně né, ale „občas“ na hodinku na dvě, je to možné.

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:52

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat