Závidím kamarádce práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
20.6.13 13:52

A pokud jde o tu finanční situaci, moje příbuzná má manžela, který chodí do práce, má mateřskou do 3 let, ale chtěla by si přivydělat k mateřské. My žijeme z jednoho platu a to malý hospodářství máme, když jsem doma, že se o to můžu starat a tak si trochu přilepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
20.6.13 13:52
@MiskaKosa píše:
Tak myslím si, že je slušnost občas pohlídat v rodině dítě. Neříkám furt, ale sorry opravdu mi to jako výmluva přijde. Ok má sama tolik dětí, ale je doma, do práce nechodí. Jiné holky mají taky hodně dětí, musí se o ně starat a ještě pracovat a zvládají to…

Tak já znám, několik, co mají 3 děti - co mají více, to neznám. Ty co mají ty tři chodí do práce na půl úvazku, aby si i děti užily. Samozřejmě, že jsou vdané, jsou i věřící - tudíž se nebojí rozvodu a toho, že by měly málo peněz, když mají „jen“ půlúvazek.
Kdo zná matku pěti dětí, chodící do práce na plný úvazek a zvládájící vše okolo bez pomoci levou zadní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
20.6.13 13:54

@rybkaa by som ju slusne vysmiala a to mam zatial dve a tretie len na ceste ale pracujem z domu (co aj ty kedze sa staras o zahradu), takze vysledok, ja som asi strasna svine ako tu citam ale by som jje oznamila, ze jej dieta, nech sa stara, ze ja si hlidaci agenturu nezriadujem a existuju sukromne skolky kde vezmu aj take prte :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
@rybkaa píše:
Vím, že hlídat není má povinnost, ale je pro mě těžký to odmítnout, protože když jí budu vysvětlovat, že nemám čas, tak si bude myslet, že se vymlouvám a naštve se. Když mě požádala o hlídání, tak si asi myslí, že bych to zvládla. Je těžký někomu vysvětlovat, že nestíhám. Kdybych chodila do práce, tak by mi neříkala, ale to, že jsem v domácnosti, asi pro někoho znamená, že mám volno.

Přesně tak to nejspíš vidí…by v Vám měla zajít častěji na návštěvu během týdne a to na celý den a Ty ne že by ses o ni starala, ale aby viděla kolik toho máš na práci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
@Vermion píše:
Tak já znám, několik, co mají 3 děti - co mají více, to neznám. Ty co mají ty tři chodí do práce na půl úvazku, aby si i děti užily. Samozřejmě, že jsou vdané, jsou i věřící - tudíž se nebojí rozvodu a toho, že by měly málo peněz, když mají „jen“ půlúvazek.
Kdo zná matku pěti dětí, chodící do práce na plný úvazek a zvládájící vše okolo bez pomoci levou zadní???

Já znám rodinu, která má 9 dětí, 3 už teď pryč z domu, ale 6 stále doma někteří chodí na základku, nejmladšímu je tuším 4-5, pracuje manžel, paní na půl úvazku, mají barák, zahradu, pole a zvládají!!! Paní by dokonce ještě chtěla minimálně jedno dítě, ale už to bohužel nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.6.13 13:55
Rybko, jsou lidi, kteří umí zveličit to, co dělají a jsou lidi, kteří naopak o tom, co vše zvládají, neumí mluvit. Řekni jí, že bys hlídání dalšího ŠESTÉHO dítěte nezvládala. Ano, šestého dítěte, protože počítám, že by u tebe bylo každý den od rána do odpoledne a ty bys přitom musela vypravit starší děti, uvařit, nakrmit zvířata, jít sázet, plýt na zahrádku a přitom neustále vidět na svoje dvojčata a zároveň být neustále k dispozici jejímu dvouletému prckovi. Prostě jí to všechno vyjmenuj, co musíš zvládnout od doby, kdy ráno vstaneš až do doby, kdy jdeš spát. Jo, práce doma je nedoceněná, ale já ti věřím, že toho máš plný kecky. Vozíš starší děti do školy a na kroužky? Kdo s nimi odpoledne píše úkoly? Pomáhá ti taky vůbec někdo? Máš nějaký čas pro sebe?
@rybkaa píše:
Vím, že hlídat není má povinnost, ale je pro mě těžký to odmítnout, protože když jí budu vysvětlovat, že nemám čas, tak si bude myslet, že se vymlouvám a naštve se. Když mě požádala o hlídání, tak si asi myslí, že bych to zvládla. Je těžký někomu vysvětlovat, že nestíhám. Kdybych chodila do práce, tak by mi neříkala, ale to, že jsem v domácnosti, asi pro někoho znamená, že mám volno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
20.6.13 13:56
Že to zvládá jeden neznamená, že to zvládne každý. Každý má svoje hranice a možnosti posunutý jinak.
@MiskaKosa píše:
Já znám rodinu, která má 9 dětí, 3 už teď pryč z domu, ale 6 stále doma někteří chodí na základku, nejmladšímu je tuším 4-5, pracuje manžel, paní na půl úvazku, mají barák, zahradu, pole a zvládají!!! Paní by dokonce ještě chtěla minimálně jedno dítě, ale už to bohužel nejde…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
20.6.13 13:57
@rybkaa píše:
Není to tak, že bych měla super uklizeno, já těžko zvládám ten standard, vařím pro dvě děti, co jsou doma (dvojčata 4 roky), další 3 chodí do školní jídelny, do 1., do 2. a do 6. třídy. Děti si už hrají spolu, už se i samy doma pohlídají, když jsem na zahradě, ale jde o to, že si nedovedu představit další malé dítě (necelé 2 roky, nechodí na nočník, strká do pusy malé věci, musela bych být pořád u něj) a k tomu ještě to svoje okolo domácnosti.

Prosím tě proč to vůbec vysvětluješ ;) Nemáš žádnou povinnost(ani morální)hlídat dítě příbuzné.

• Citovat
  • Upravit
3733
20.6.13 13:57

@MiskaKosa no ale kolik takových rodin je…obávám se že velmi málo. Já prostě nepochopím tu drzost, nezlobte se na mně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:58

@MiskaKosa No a co že to zvládají???Každý zvládá to na co se cítí, nebo musí!'Nikde není stejné měřítko pro všechny, tak to pořád neomýlej.

• Citovat
  • Upravit
970
Tak ona bude ještě rok pobírat mateřskou a práci chce jako přivýdělek? Vůbec si nedělej výčitky a odmítni jí, ať si myslí, co chce…
@rybkaa píše:
A pokud jde o tu finanční situaci, moje příbuzná má manžela, který chodí do práce, má mateřskou do 3 let, ale chtěla by si přivydělat k mateřské. My žijeme z jednoho platu a to malý hospodářství máme, když jsem doma, že se o to můžu starat a tak si trochu přilepšit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
@MiskaKosa píše:
Já znám rodinu, která má 9 dětí, 3 už teď pryč z domu, ale 6 stále doma někteří chodí na základku, nejmladšímu je tuším 4-5, pracuje manžel, paní na půl úvazku, mají barák, zahradu, pole a zvládají!!! Paní by dokonce ještě chtěla minimálně jedno dítě, ale už to bohužel nejde…

ale je ine hlidat svoje deti a hlidat cudzie.. ano svojich by som hlidala aj 10 keby na to prislo a obetovala vsetok cas, ale nevidim dovod preco to robit pre pribuznu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
20.6.13 13:59
@dada1511 píše:
@MiskaKosa No a co že to zvládají???Každý zvládá to na co se cítí, nebo musí!'Nikde není stejné měřítko pro všechny, tak to pořád neomýlej.

Vermion se mě ptala, tak jsem jí odpověděla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
20.6.13 14:00

Není povinnost hlídat dítě od příbuzných. k tomu dalšímu se raději nevyjadřuju

• Citovat
  • Upravit
2256
20.6.13 14:01
@pata308 píše:
ale je ine hlidat svoje deti a hlidat cudzie.. ano svojich by som hlidala aj 10 keby na to prislo a obetovala vsetok cas, ale nevidim dovod preco to robit pre pribuznu :nevim:

Hm a jak by jsi se cítila ty? Kdyby jsi neměla žádnou možnost hlídání a všichni tě odmítli? Nevíš proč to chce jako přivýdělek k mateřské. Já bych z té almužny taky nevyšla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat