Závidím kamarádce práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Vermion píše:
Tak já znám, několik, co mají 3 děti - co mají více, to neznám. Ty co mají ty tři chodí do práce na půl úvazku, aby si i děti užily. Samozřejmě, že jsou vdané, jsou i věřící - tudíž se nebojí rozvodu a toho, že by měly málo peněz, když mají „jen“ půlúvazek.
Kdo zná matku pěti dětí, chodící do práce na plný úvazek a zvládájící vše okolo bez pomoci levou zadní???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybko, nenechej se od nikoho hecovat. Ja bych do toho urcite nesla. A to mam deti zatim dve a treti se narodi v srpnu. Jsem taky doma. A uz ted se desim, jak to budu zvladat, az tu budu mit tri deti. A to mam o dost jednodussi nez ty - jen tri deti a jen okrasnou zahradu, ktera se jen lehce udrzuje.
Nejstarsi ted nastoupi do skoly, takze budu muset pomahat s domacimi ukoly. Do toho 3× tydne jezdeni na krouzky. Druha dcera bude mit brzy tri roky, takze zacne taky s krouzkama - 2× tydne. Jsme to na vesnici, kvuli vsemu musime dojizdet.
Procti si tuhle diskusi - ta byla dost zajimava - https://www.emimino.cz/…olka-145727/
- Citovat
- Upravit
Děti chodí do místní školy, na fotbal je vozí rodiče ostatních fotbalistů, já neřídím. Maminku nemám, tchyně všech 5 nepohlídá, je už stará, manžel mi pomáhá, ale to zase stojí jeho práce (opravuje traktor, staví kůlnu,) to po něm nemůžu chtít, aby toho nechal a hlídal děti nebo uklízel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybko - pokud nechceš máš k tomu jistě své důvody a příbuzná to musí respektovat.Ty nejsi přece povinná. Můžete se dohodnout na občasném hlídání, pokud ty budeš chtít a svolná, ale jinak proti své vůli to nedělej. Dítě není pes, kterého ti na den strčí na zahradu, musíš za něj nést i zodpovědnost. A rozhodně si nemyslím, že by jsi byla „lína“.. Sama chodím do práce při jednom (jen) dítěti a když občas potřebuju pohlídat požádám své rodiče, tak 3× za rok a už i to je mi blbí. Prostě si to nějak s manželem řešíme sami, aby jsme nikoho nemuseli otravovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa klobouk dolů před tebou
, já se bojím jak čert kříže i toho, že bych měla mít tři děti…natož pět a všechno sama. Nedala bych to ani náááhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me by jeste zajimalo, jak to svagrova vidi financne. Kolik by ti za hlidani platila + za stravu.
- Citovat
- Upravit
O placení jsme se nebavily. Asi by mi něco dala na jídlo, myslím, že peníze potřebuje, když si chce přivydělávat k mateřské. Ale už to prostě časově nezvládnu, za žádný peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa píše:
O placení jsme se nebavily. Asi by mi něco dala na jídlo, myslím, že peníze potřebuje, když si chce přivydělávat k mateřské. Ale už to prostě časově nezvládnu, za žádný peníze.
být tebou neřešila bych to, jsem na tom asi jako ty s tím rozdílem, že mám děti dvě, ráno je rozvezu, starám se také zahradu, navíc veliký dům, děti ve škole a školce nejí, tudíž vařím každý den, je rozdíl, jestli někdo chodí do práce a má byt, nebo dům, v bytě moc práce není, srovnání mám, kdysi jsem v bytě bydlela. Děti musím přivíézt, do toho kroužky a půl dne v háji, taky bych nezvládla chodit do práce a když ano, pak ale bych musela mít někoho na pomoc v domácnosti. Hlídání taky žádné nemám, a když tady někdo argumentuje stylem co kdo všechno stíhá, je asi podobné, jako když si někdo koupí pračku a dřív ženský praly na valše. Záleží na tom, co stíhá, taky znám třeba ženskou, která chodí do práce, má dvě děti a stěžuje si co má práce, přitom uklízí jen o víkendu, vaří taky jen o víkendu a ještě má neustále k dispozuci hlídací babičky, každý to má prostě jiný, nicméně tvojí příbuznou bych poslala kamsi, když to nezvládá, neměla si dítě pořizovat, přece si ho nepořídila s tím, že se o něj jednou někdo postará.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiskaKosa píše:
jo máš pravdu je mi do toho lejno! Chtěla slyšet názor? Nemůžu za to, že čte právě to co nechce slyšet. Je slušnost v rodině občas někomu pohlídat ne? Neříkám denně, ale někdy když fakt nic jiného nebude, tak proč ne? A navíc každý nemá to štěstí, že může být doma a nepracovat. třeba ta její příbuzná nemá jinou volnu než jít pracovat. Tak proč by nemohla rodina vypomoct?
Jestli je příbuzná povahou něco jako ty, pak se nedivím, že má zakladatelka strach ji odmítnout. Kde se v lidech bere ta drzost si myslet, že je kdokoli povinen řešit automaticky problémy druhých na vlastní úkor a říkat tomu „slušnost“?Tazatelka má evidentně dost svých povinností, možná by byla slušnost jí samotné pomoci, než jí pověsit na krk další malé dítě. Příbuzní bývají navíc ti, kterým se nezavděčíš, právě proto, že si myslí, že je to v rodině slušnost. V tomto případnost spíš vyčůranost, hlídání zdarma. Můžeš jí říct, že jí občas pohlídáš, když ona tu a tam pohlídá tobě. Aby viděla, co máš za den práce:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiskaKosa píše:
Hm a jak by jsi se cítila ty? Kdyby jsi neměla žádnou možnost hlídání a všichni tě odmítli? Nevíš proč to chce jako přivýdělek k mateřské. Já bych z té almužny taky nevyšla…
tak mne za cleu dobu nik deti nehlidal, ale to je o tom, ze viem ake mam moznosti a podla toho mam deti, asi vedela, ze nema nikoho na hlidani ked si prcka delala ze,
a ano ked nevyjde tak si to musi zariadit ale tlacit na pribuznych aby mi hlidali nesamostatne dite?? to mi ani moralne nepride ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Jestli je příbuzná povahou něco jako ty, pak se nedivím, že má zakladatelka strach ji odmítnout. Kde se v lidech bere ta drzost si myslet, že je kdokoli povinen řešit automaticky problémy druhých na vlastní úkor a říkat tomu „slušnost“?Tazatelka má evidentně dost svých povinností, možná by byla slušnost jí samotné pomoci, než jí pověsit na krk další malé dítě. Příbuzní bývají navíc ti, kterým se nezavděčíš, právě proto, že si myslí, že je to v rodině slušnost. V tomto případnost spíš vyčůranost, hlídání zdarma. Můžeš jí říct, že jí občas pohlídáš, když ona tu a tam pohlídá tobě. Aby viděla, co máš za den práce:-)
Já kamarádkám nemám problém pohlídat
Zrovna v pondělí odjíždím na dovolenou a beru sebou dvě děti ( ani jedno není moje ). A nemám s tím problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Asi prostě každý uvažuje jinak
Toť můj názor
Mějte se tu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem, já jsem prostě potřebovala od někoho slyšet, že je normální, když to hlídání odmítnu, že ještě kvůli tomu nejsem líná nebo neschopná. Mějte se krásně a moc jste mě potěšily. Jdu obracet seno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MiskaKosa Jenže ty si je bereš dobrovolně, nemáš jich pět, hospodářství k tomu a navíc je máš komu vrátit. Tazatelka to má na plný úvazek a to je trochu rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rybkaa píše:
Děkuju všem, já jsem prostě potřebovala od někoho slyšet, že je normální, když to hlídání odmítnu, že ještě kvůli tomu nejsem líná nebo neschopná. Mějte se krásně a moc jste mě potěšily. Jdu obracet seno.
Zábřeh? Jako Ostrava Zábřeh či Zábr na Mor? Bych ti někdy přijela helfnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit