Závidíte druhým?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.8.13 22:27

Silene se stydim, jaka jsem asi zavistiva. Chce se mnou intenzivne kamaradit jedna zena s dcerou, pristehovali se a v par vecech byla odkazana na mou pomoc. Spis jako by se na me lepila ( ja jsem trosku introvertnejsi typ a mam rada odstup). Ted ze prej chteji kupovat barak atd., my na tom financne nejsme nejlepe a ja to proste chut poslouchat nemam a taky nechci trapit malou dcerku, ze prave nema nejdrazsi Lego Friends nebo ty nejdrazsi paneny.
Mam prerusit kontakt, tak nejak nebo to hrat a tise „trpet“ (zavidet :think: )???
 J.

• Citovat
  • Upravit
2090
27.8.13 22:30

Nějak chytře to naznačit? :think:,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
27.8.13 22:31

A v čem to konkrétně pomůže tobě, když jí budeš závidět. Uniká mi smysl závisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.8.13 22:33

Jo, nekdy zavidim… Kdyz to ma nekdo „snazsi“ nez ja…
I kdyz ono to mozna neni zavist, ale sebelitost.

Musis s tim bojovat a nevidet u druhych jen to, co jim funguje, ale i to, kde tolik stastni nejsou… (jestli vubec jsou)…

Je to hnusna vlastnost a chutna jak fernet… Vykasli se na to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.13 22:38

Jeste jen dodam, ze je to jednosmerna pomoc, od ni bych teoreticky nic nepotrebovala.
@eva valoi spis se jedna o ten pocit - zavidim ji, z emuze myslet na kraviny, o prachy se postara manzel ( + jeste vycurane obiraji stat)

Ja treba problem s jinymi bohatsimi nemam, at uz s bezdetnymi ci i s detmi.
Tady se obavam toho, ze budou spoluzacky… Jejich dcera musi mit a delat to a to…, hracek si nevazi, ji jen sladke apod.

• Citovat
  • Upravit
31594
27.8.13 22:41

Nevím, tak kdyby kámoška žila jen vybíráním baráku a nutila mě třeba koukat na fotky a pořád o tom mlela, tak bych se asi snažila bavit i o něčem jiném a pokud by to nešlo, utlumila bych kontakt - ne ze závisti, ale protože mě cizí baráky fakt nebavěj, stejně jako mě třeba nebaví nailart nebo podrobnosti o chovu plazů.
Pokud by témata byla různorodá a jen občas se pochlubila, že třeba mají už část baráku hotovou, tak bych koukla na fotky, nějak pochválila a bylo by to, ona by byla spokojená a mě by to zas tak moc nestálo.

To s hračkama jsem nepochopila, přeci máte doma taky nějaké hračky, ne? Bych si dala bacha, abych stejné myšlenkové pochody nevypěstovala v dítěti, je to fakt dědičný, co tak pozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
27.8.13 22:45

Holka, ale na takový lidi tvá dcera bude narážet celý svůj život, jak ve školce, tak ve škole. A může se stát, že zrovna tvá dcera si najde kamarádku z velmi, velmi bohaté rodiny. Hoď to za hlavu a netrap se tím :kytka:

Co se týče mě a závisti, tak závidím taky, zavidím mladým maminkám miminka, závidím mládí :oops: ale to je ne taková ta jedovatá závist, že bych jim to nepřála, spíš mám krizi středního věku :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.13 22:45

@chatwenna pekne jsi to napsala. Sebelitost je mozna, sice si myslim o sobe, ze jsem sebevedoma, ale asi obcas precitlivela.
Mozna je slipka ta zenska a neni chyba ve me. V teto situaci, ze „zavidim“ jsem takhle intenzivne poprve. :oops:
 J.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
27.8.13 22:52
@Anonymní píše:
@chatwenna pekne jsi to napsala. Sebelitost je mozna, sice si myslim o sobe, ze jsem sebevedoma, ale asi obcas precitlivela.
Mozna je slipka ta zenska a neni chyba ve me. V teto situaci, ze „zavidim“ jsem takhle intenzivne poprve. :oops:
J.

Pokud pouze premyslis nad tim, ze nekdo ma neco, co ty ne, tak bych to asi neresila… Ale pokud z toho v noci nespis a prejes si, aby si zenska jedna blazniva zlomila nohu vejpul a vypadaly ji vsechny zuby, tak si dej facku :))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.13 22:53

@Gladys hracky mame taky, ale tam v te rodine je ten tlak ditete na rodice extremne silny, ze ona to neco musi mit! zatim je to jedinacek, vse musi byt ruzove apod. Prirustek budou mit ke konci roku.
Mam taky jedinacka, kteremu dopreju, co se da, ale neprehanim.

Verim, ze deti zavisti zkazene nejsou a jsou to ciste dusicky.

J.

• Citovat
  • Upravit
29350
27.8.13 22:56
@Anonymní píše:
Jeste jen dodam, ze je to jednosmerna pomoc, od ni bych teoreticky nic nepotrebovala.
@eva valoi spis se jedna o ten pocit - zavidim ji, z emuze myslet na kraviny, o prachy se postara manzel ( + jeste vycurane obiraji stat)Ja treba problem s jinymi bohatsimi nemam, at uz s bezdetnymi ci i s detmi.
Tady se obavam toho, ze budou spoluzacky… Jejich dcera musi mit a delat to a to…, hracek si nevazi, ji jen sladke apod.

no, tak ta přistěhovaná paní asi hledá kamarádku v novém bydlišti, zřejmě jí jsi sympatická a nejspíš ji ani nenapadlo, že když mluví o tom, že chtějí koupit barák, že bys jí mohla závidět a že by ti to mohlo tak vadit… u vás je to právě tou finanční situací, no asi mít víc peněz, tak o něčem takovém ani neuvažuješ… nevím, jak moc o tom ta kamarádka mluví a jestli se třeba i těma hračkama chlubí, nebo to bere jako samozřejmost a ty to jen vidíš jinak, protože vy je doma nemáte… pokud by se tím vším chlubila, tak bych se s ní asi moc kamarádit nechtěla… jinak je to ženská stejná jako my všechny ostatní… nebo jako ty… taky má dvě ruce, dvě nohy, dvě prsa, jednu hlavu, dvě oči, nos a pusu… ne? ;)
Jinak spolužačky klidně můžou být, i když nebudete kamarádky a ve škole určitě bude mít i bohatší, i chudší spolužáky… neřeš věci, které stejně nezměníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.13 22:57
@chatwenna píše:
Pokud pouze premyslis nad tim, ze nekdo ma neco, co ty ne, tak bych to asi neresila… Ale pokud z toho v noci nespis a prejes si, aby si zenska jedna blazniva zlomila nohu vejpul a vypadaly ji vsechny zuby, tak si dej facku :))

Preju jim, aby na ne prisel financni urad, ale urcite bych je treba neudala. To jsem zas charakter :D
 J.

• Citovat
  • Upravit
29350
27.8.13 22:58

@K-Black krizi středního věku? Jejéj, to je hrozné… to chce dortík… ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.8.13 22:58
@Anonymní píše:
Preju jim, aby na ne prisel financni urad, ale urcite bych je treba neudala. To jsem zas charakter :D
J.

jo, to jsi fakt charakter… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
27.8.13 23:00

Mít barák, prachy a jiné věci se vždy nerovná být šťastná. Třeba i ona závidí něco tobě. (pěkný vztah, více času s partnerem atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová