Závidíte druhým?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.1.14 18:19

...

Jak se učíš, jak vystuduješ, jakou si najdeš práci, jakého partnera… Vše je na tobě. A přesně tato věta to vystihuje. Já se často setkávám z narážkami (třeba u supermarketů) na svoje auto… hm mladá kráva a jezdí si takovým autem zatímco my máme starej střep… no jo, ale nikdo nevidí to že jsem si na tu káru musela sama vydělat nikdo mi ji nekoupil. Jo zase jede za tenhle rok na 4 dovolenou… hm a my budeme sedět na zadku doma… Česká povaha – závidět i nos mezi očima!

Věta, že každý si může udělat školu… Naivní kec, se zbytkem vašeho příspěvku souhlasim, ale tohle Vám budu muset vysvětlit. Na Vysokou školu jsem chtěl, ale vzhledem k tomu, že je finanční situace jaká je, tak jsem musel jít do S**** práce, kterou bych v životě nechtěl dělat, aby jsem vůbec mohl žít za minimální mzdu se střední a ještě dávat všechny „volný“ peníze rodičům. Nejvtipnější částí je, že nám všichni závidí, jelikož otec „měl“ má firmu a už od základní školy všichni pouze pomlouvali včetně vlastních zaměstnanců, dokonce jsem zaslechl "Že mají málo a my (Naše rodina) se vyžíráme) a to měli 3× násobný plat v drtivým poměru prací ve Veselí čili 3násobek minima) a neviděli ani to, že proto musí pracovat od 6 ráno do noci. Ani netušíte jak nesnášim český lid. Je toho mnohem víc, co bych měl napsat, ale je mi z toho blbě… Jen pro zamyšlení pí. MISULDY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
15.1.14 18:29

@Chaindweller Tak já se zamyslela a nikomu nezávidím a nikdy jsem nezáviděla. Sama vím, že žiju tak, jak jsem se zařídila a když na tom budu špatně, budu si za to moct jen a jen sama. A kdybych chtěla žít líp, budu pro to sama muset něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
15.1.14 18:50

Nikomu nic nezávidím, je mi fuk, jaký má kdo barák a auto, jsem spokojená s tím, co máme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
15.1.14 18:51

Lidé, co mají firmy a majetky, pro to museli taky něco udělat a to už nikdo nevidí. Málokomu to spadne do klína samo od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.1.14 18:53

Zrovna teď v prostřenu to řešili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
15.1.14 18:53
@Izzz píše:

Tak tam se to řeší často, jak má někdo lepší bydlení, tak dostane málo bodů :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
15.1.14 18:54
@Izzz
@Izzz píše:

to byl masakrrrrr :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
15.1.14 18:55

Dneska jsem sice Prostřeno neviděla, ale zrovna tuhle sestavu si pamatuju, to bylo něco :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 18:58
@ugluk píše:
Závidím často v dobrém, takovým tím stylem se smíchem říct - jé, ty máš ale hodné dítě, fakt závidím! :-) Ale tohle je asi spíš fráze (máš se dobře a já ti to přeju!), než skutečná závist.
Ovšem poslední dobou mám spíš pocit, že není tak rozšířená závist samotná, jako se za ni schovávat - Nelíbí se ti to? Nojo, ty určitě závidíš! Kolikrát mám pocit, že se mi něco prostě nemůže nelíbit jen tak, aniž bych to nutně nemusela závidět :roll:

Ten druhej odtavec mi připomněl jednu situaci, kdy si rodina jedný mojí žákyně nechala udělat novou fasádu na dům. Měla být údajně cihlově červená, ale vylezla z toho dost šílená růžová. Vlivem sluníčka to vypadalo hůř a hůř. Ta rodina celkově je dost namyšlená a dávají to všem najevo, že jsou něco víc. No a když jí spolužačky řekly, že se jim nelíbí barva domu, tak ona s úšklebkem prohodila, že je barák nádhernej a ony jenom záviděj, protože nemaj barák. Anonym z důvodu, že nevim, zda sem někdo z rodiny nechodí. Díky popisu domu a povahy rodiny by se jistě poznala :)

• Citovat
  • Upravit
3030
15.1.14 19:01

Jo úspěch a peníze v Česku, to se neodpouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
15.1.14 19:01

Já bych jí barák nezáviděla. Byl hezkej. Ale možná by mi taky lezlo na nervy to její „velmi kvalitní“. V soutěži o vaření bych to asi chápala. A dobrý bylo: Ty jsi řekla, že doufáš, že se u tebe najíme o mnoho lépe než u nás! :mrgreen: No né asi, zaprvé to je soutěž, zadruhé ta prachatá měla pravdu v tom, co řekla, ostatní to překroutili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.1.14 19:10

Momentálně závidím jedné slečně že má mého ted už bohužel bývalého přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.1.14 19:17

Nemyslím si, že bych někomu záviděla. Ale zrovna řeším spíše problém z „druhé strany“ - a to „chlubilství“. Měli jsme poměrně dobré kamarády, bohužel po tom, co si pořídili nedávno baráček, začali se chlubit snad úplně vším. Jak mají nejlepší bydlení, nejlepší věci, nejlepší vybavení, elektroniku, nechytřejšího psa… Pro mě už to natolik přesáhlo snesitelnou mez, že když nás naposledy pozvali na návštěvu, vymluvila jsem se. Už nás opravdu začalo štvát, jak hodně dávají najevo jak jsou lepší ve všem… Ale nevíme co dělat, myslíme si, že kdybychom jim řekli pravdu, řeknou nám, že akorát závidíme :( Dost nás jejich proměna mrzí.. Nemá někdo stejnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.1.14 19:34

@Izzz
No s těmi hooodně kvalitními surovinami to docela přeháněla. Měli se ptát kde ty suroviny koupila, jestli na bio farmě, vše ve zdravý výživě… neměla bych nic proti, těstoviny byli taky kupovaný :think:.Slepice na paprice je od toho na paprice, že je omáčka do červena a zjemněná smetanou. Bohužel si vybrala špatné menu a špatnou partu. Spíš bych opravdu vyzdvihla, že si moc hlavu s čím bude soutěžit nelámala, bylo to hodně lehké menu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
15.1.14 19:47

Nezávidím, já přeji,…jsem ráda když se mají ostatní lidé dobře :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat