Závislák na prsu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
131
5.1.13 12:53

Mám skoro 11měsíční dceru a ten stejný problém, od miminka spala jedině u prsa a to jí zůstalo až dodnes, prostě musí neustále dudat prso a sápat se po mě, zatím nevypadá, že by s tím chtěla přestat :roll: je to na palici, ale už jsem si zvykla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
5.1.13 15:38

Bucla Ono by mi to až tak nevadilo, kdyby byl sám, ale když je i druhé dítě, je to problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.1.13 16:26

Já mám taky druhé dítě, chodí už do školy, díky tomu je to lepší, ale taky ho kolikrát zanedbávám na úkor mladší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
5.1.13 19:56

Je mi to jasný, jak to máte, protože jsem s malým bojovala dlouho a po pravdě jsem mu režim dokázala udělat až teď okolo 8. měsíce. Prso omezoval díky příkrmům a místo prsa jsem mu prostě nabízela čaj. Možná i to byla cesta k ukončení kojení, ale od úplného ukončení kojení je malý mnohem klidnější a krásně mi usíná s flaškou mléka během dne v postýlce. Trošku mi to bylo líto, ale teď jsem mnohem radši, ale zase nemůžu říct, že to opravdu 100% ukončením kojení. Hlavně malý se teď víc vyhraje, což ho taky víc unaví…

@santape píše:
LucciaMaty, četla jsem si letemsvětem diskuzi od začátku a zjistila jsem, že jsi měla úplně stejné problémy jako my i se spaním v kočárku, no prostě jako přes kopírák :lol:
Lucci prosím tě, budu doufat, že s příkrmy bude chtít prso méně, ale já mám pocit, že to není o hladu, ale že se uklidňuje, že mě chce cítit a dudlat( prostě chce dudlík - mě). A jak jsi uspávala přes den a večer? U prsa, nebo ti usnul sám? A pak už se nebudil?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.2.13 11:26

Dobrý den, vím, že už je tento příspěvek staršího data, ale mám obdobný problém. Do 7.měsíce dítěte jsem kojila plně, takže jsem nějak neřešila jestli je nebo není závislý na prsu…Dudlík mi od narození vyplivával, takže jsem mu ho pak už ani nedávala. Když jsem přešla na sunar, tak se stejně dožadoval prsa. Usínání bez prsa není možné do teď. V noci se vzbudí 1×-2× chvilku si podudlá a spí. Nevím jak ho to odnaučit. Když mu ho nedám, tak dokáže brečet i půl hodiny, pak to nevydržím a dám mu ho. Nevíte někdo jak na odnaučování? Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
7.2.13 11:36

To si počkám, máme to stejně. @Dennyska Kolik je prckovi?

• Citovat
  • Upravit
722
7.2.13 11:36

Tak to si počkám ráda na odpovědi. Můj závislák 13 měsíců, v noci se budí na prso zhruba 5-8krát :zed: Přez den jsem jakž takž nechala vyřvat, pak ho poklepávám na zádíčkách a usne. Ale v noci hrozně řve. Nemůžu si to dovolit kvůli sousedům. A odstavení se bojím, kvůli tomu křiku. Už jsem zkoušela dát lahev, to ho rozčílilo ještě víc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
7.2.13 11:45

@Dennyska musi k nemu v noci vstat nekdo, kdo nema prso :) a proste s nim ten rev vydrzet. maminka at se prestehuje na 2-3 noci do obyvaku a tatinek at se stara. opravdu to prejde. doporucuji vyhledat diskuze jak na nocni odstaveni. preju hodne stesti a nervu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
7.2.13 12:02

Holky, u nás bylo to samé, malý se budil co hodinu a chtěl jen dudlat, pokud ne, byl řev. Hlad neměl, ale prostě to prso potřeboval. Tak jsem ho na víkend poslala s taťkou k dědovi, já jsem zůstala doma. Sice se taťka ty dvě noci nevyspal, ale jelikož mlíko nebylo, musel se malý spokojit s UM.Taky se budil co hodinu, ale UM nechtěl, tak po chvíli zase usnul, protože mamka s mlíkem prostě nebyla. Chce to odhodlání a vydržet to. Za 14 dní mi začal spát celou noc, ani UM v noci nechtěl, to měl 10 měsíců a od té doby spinká opravdu celou noc v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
7.2.13 12:37

Tak tuhle diskuzi potřebuji. Mám doma 10ti měsíčního chlapečka. Kojila jsme plně. S příkrmy začal mlíko přes den odmítat. večer dáváme kašičku a ještě před uložením do postýlky nabízím prso. Někdy chce, jindy ne. Nesne u něj. pak ho odložím do postýlky a většinou sám usne. Přesto se v noci 2-3 vzbudí a řve! Dudlík, se kterým spí nechce, flašku s koj. vodou nechce (čaj mi odmítá, vystřídala jsem už asi 4 druhy). Dokud nedám prso, neuklidní se. Pak se mi uvelebí na břiše a já ho odnesu do postýlky, otočí se na bok, vezme si sám dudlík a spí.

• Citovat
  • Upravit
2
7.2.13 12:55

Když si ho vzal přítel na celý víkend na chatu, tak usnul úplně v pohodě a v noci se nebudil, ale jakmile cítil, že jsem v jeho blízkosti, tak si to prso vyžadoval. Malému je 18měsíců a přes den prso chce jen po obědě na spaní a pak do večera je klid. Flašku si vezme jen na chvilku, tou se nějak unaví a pak se chce přisát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
7.2.13 13:25

Přesně jak píše @suzanne13 … 2 noci úřadoval v noci tatínek a třetí noc už byly znát úspěchy. Teď už je to týden a spí celou noc, někdy se ani neozve, někdy párkrát kňourne a hned zase spí, nebo stačí pohladit po zádíkách a zase zalehne. Dlouho jsem se tomu bránila i s ohledem na manžela, který chodil z odpolední úplně grogy, ale když viděl mě po několika probdělých nocí, kdy se malá budila co hodinu, uznal sám, že je třeba něco s tím dělat. Držím pěsti, ale důležité je pevné rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
18.2.13 07:12

Já měla závislčku na prsu 4 měsíce, co jsem kojila.Ve dne v noci jsem ležela a malá žužlala, bylo to fakt náročné období. Pak jsem díky zánětu v prsu přišla o mlíčko a bylo po problému. Přešly jsme na UM a od té doby kozenku už nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.3.13 13:49

Ahoj, tak jsem se dnes zaregistrovala;)male jsou 2 mesice a taky je zavislak prsomilka;)resim to vozenim v kocarku dudlikem a malickem k podudlana a covece i to zabira;)ted jsem byla malicko vyplasena za 14 dni jsme nic nepribrali tak jsem ji nechavala u prsu dyl a zase zacla dudlat takze pomalu odnaucujeme. Doktorka ji nezmerila ale ja jsem si jista ze pije jak kdyby ji to mliko chtel nekdo ukrast. V prvnich 14dnech jsme nabrali 230, pak 270 a pak 320.Doktorka ji nemerila takze mam pocit, ze vyrostla i podle dupaku. A je spokojena hlady nerve a kaka a cura v poho;)v prvnich dnech mi ty diskuse tady moc pomohli;)tak doufam, ze uz je vase zavislost prekonana a my ji taky zase zmakneme;)myslite, ze je ta vaha v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.13 13:58

@Gabi 232 a tobě třeba nevadí, že ti dítě 14dnů nepřibíralo zřejmě proto, že ho v kojení omezuješ? :nevim: Takovou korekcí bych řekla, že v tomhle věku si můžeš kojení pěkně zazdít. Dejme tomu od půl roku, když má dítě tak jedno až dvě kojení nahrazené příkrmem, ale ve 2m, kdy ještě často bývají růstové spurty, množství mléka se dynamicky upravuje s ohledem na poptávku, nevím, bála bych se s tím takto laborovat. Máte zřejmě dost štěstí na doktorku, hodně jich automaticky doporučí dokrm umělým mlékem, když dítě nic nepřibere, nebo přibere hraničně (méně jak 100g za týden)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová