Závislost na mobilu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32028
19.6.17 13:01
@pedes píše:
V zásadě nevím jak je to u tohoto dítka.
Ze zkušenosti z okolí vím, že mají velmi bystrou holčičku, která zvládá dost logických věcí dost možná proto, že tablet používáa „hry má na rovoj tohoto způsobu myšlení.
Problém vidím spíš v tom, že má velice špatnou výslovnost, což je dar za to, že je to jedna z mála forem rozvoje, který má.
Cíl mého příspěvku nebyl obhájit. Předně si myslím, že u každé takové činnosti by měla být daná jasná pravidla, což dnes mnohdy díky "moderní výchově - dělej si co chceš“ obecně chybí.

Nezlob se, ale toto je prostě nesmysl. Ano, hry na rozvoj jsou fajn, ale není to všechno a možnosti jsou značně omezené. Možná že člověk techniky prakticky neznalý má skvělý pocit z toho, jak to jeho dítku jde, ale realita je někde úplně jinde. Výukové programy byly i dřív, mnohé z nich byly i mnohem kvalitnější, tablet je jen zdroj, pro dítě zcela nevhodný pravidla nepravidla a kvalitu výukových programů značně snižuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.17 22:13

Děkuji všem za rady ;) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.22 12:46

Ahoj holky, rozhodla jsem se, že končím se svou závislostí na mobilu. Problém je v tom, že kdykoliv mám čas, jdu na internet. Nepoužívám žádné sociální sítě, kromě emimina, kde jsem fakt hodně, ale prostě pořád něco prohlížím, sleduju, nebo se nemůžu dočkat, až zase vezmu mobil do ruky. Ráno, na WC, při čekání, při jídle, u tv, večer před spaním. Permanentně mě bolí hlava a jsem unavená. Končím. Ale nevím jak..Jsem typický závislák. Buď všechno nebo nic. Ale bez mobilu být nemůžu. Máte nějaké dobré rady? Dnes naposledy. Zítra chci přestat.

• Citovat
  • Upravit
34389
17.10.22 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rozhodla jsem se, že končím se svou závislostí na mobilu. Problém je v tom, že kdykoliv mám čas, jdu na internet. Nepoužívám žádné sociální sítě, kromě emimina, kde jsem fakt hodně, ale prostě pořád něco prohlížím, sleduju, nebo se nemůžu dočkat, až zase vezmu mobil do ruky. Ráno, na WC, při čekání, při jídle, u tv, večer před spaním. Permanentně mě bolí hlava a jsem unavená. Končím. Ale nevím jak..Jsem typický závislák. Buď všechno nebo nic. Ale bez mobilu být nemůžu. Máte nějaké dobré rady? Dnes naposledy. Zítra chci přestat.

No jo, klasika, myslím, že tenhle rádoby problém má kde kdo :mrgreen: Taky jsem závislák, ale léčit se nebudu, mám svůj mobil ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
17.10.22 13:13
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rozhodla jsem se, že končím se svou závislostí na mobilu. Problém je v tom, že kdykoliv mám čas, jdu na internet. Nepoužívám žádné sociální sítě, kromě emimina, kde jsem fakt hodně, ale prostě pořád něco prohlížím, sleduju, nebo se nemůžu dočkat, až zase vezmu mobil do ruky. Ráno, na WC, při čekání, při jídle, u tv, večer před spaním. Permanentně mě bolí hlava a jsem unavená. Končím. Ale nevím jak..Jsem typický závislák. Buď všechno nebo nic. Ale bez mobilu být nemůžu. Máte nějaké dobré rady?Dnes naposledy. Zítra chci přestat.

když chceš přestat udělej to hned, proč zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.22 13:14
@arinecka píše:
No jo, klasika, myslím, že tenhle rádoby problém má kde kdo :mrgreen: Taky jsem závislák, ale léčit se nebudu, mám svůj mobil ráda :mrgreen:

Tak to máš dobrý, že to bereš takhle. Mně už to přerůstá přes hlavu :?

• Citovat
  • Upravit
34389
17.10.22 13:17
@Anonymní píše:
Tak to máš dobrý, že to bereš takhle. Mně už to přerůstá přes hlavu :?

Jinak to ani brát nejde :nevim: Když mám čas, tak prostě juknu, co je kde nového atd. Jestli tě to tak strašně omezuje, tak mobil odlož a šmitec. Jenže to stejně neuděláš, protože to odkládáš. Zítra opět řekneš zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.22 13:17
@DanielaD píše:
když chceš přestat udělej to hned, proč zítra?

Protože jsem založila tuhle diskusi 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.22 13:20
@arinecka píše:
Jinak to ani brát nejde :nevim: Když mám čas, tak prostě juknu, co je kde nového atd. Jestli tě to tak strašně omezuje, tak mobil odlož a šmitec. Jenže to stejně neuděláš, protože to odkládáš. Zítra opět řekneš zítra.

Ty ale nejsi závislá.

• Citovat
  • Upravit
18333
17.10.22 13:21
@Anonymní píše:
Protože jsem založila tuhle diskusi 8)

no a co? Potřebuješ znát názory jiných?

Chceš odejít, tak odejdi, teď ne zítra, toto odkládání je jen odkládání něčeho co vlastně nechceš udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11193
17.10.22 13:26

Kup si tlačítkový mobil ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.22 13:29
@DanielaD píše:
no a co? Potřebuješ znát názory jiných?Chceš odejít, tak odejdi, teď ne zítra, toto odkládání je jen odkládání něčeho co vlastně nechceš udělat

Tak třeba jsem doufala, že tu netrefím na někoho, kdo mi poradí se závislostí.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
17.10.22 13:29

A co jiné, více reálné hobby? :think: Taky trávím na mobilu dost času, np. u kojení (teď) nebo když jsem unavená a nemám na nic sílu, ale prokládám to „reálnym“ světem. Co np. začít na něco hrát? To je super. Nebo nějaký kurs něčeho, co tě baví nebo co si vždy chtěla zkusit? Nebo zahrada, truhlíky na balkóně… něco, co tě vrátí na zem a zpátky do těla? Cvičení?…
Potřebuješ něčím naplnit čas, ne jenom si říct ne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.22 13:39
@DanielaD píše:
no a co? Potřebuješ znát názory jiných?Chceš odejít, tak odejdi, teď ne zítra, toto odkládání je jen odkládání něčeho co vlastně nechceš udělat
Tak třeba jsem doufala, že tu netrefím na někoho, kdo mi poradí se závislostí.
@Capelucia píše:
A co jiné, více reálné hobby? :think: Taky trávím na mobilu dost času, np. u kojení (teď) nebo když jsem unavená a nemám na nic sílu, ale prokládám to „reálnym“ světem. Co np. začít na něco hrát? To je super. Nebo nějaký kurs něčeho, co tě baví nebo co si vždy chtěla zkusit? Nebo zahrada, truhlíky na balkóně… něco, co tě vrátí na zem a zpátky do těla? Cvičení?…
Potřebuješ něčím naplnit čas, ne jenom si říct ne…

Moc děkuju :kytka: Já jsem vždycky hodně a ráda četla, chodila jsem do knihovny. Už několikrát jsem se k tomu chtěla vrátit, přečtu pár stránek a mobil vyhraje. Jinak cvičím, pletu košíky, dělám cukrařinu, ale jakmile mám prázdné ruce, šahám po mobilu. Nejvíc mě to štve před spaním. Usínám s mobilem v ruce. Vypadá to snadné s tím přestat, ale není to tak.

• Citovat
  • Upravit
10287
17.10.22 13:48
@Anonymní píše:

Pro začátek bych pořídil notebook, nebo alespoň tablet.
Ale jinak je rada jednoduchá. Vyplň si čas něčím jiným. Pohybem, vařením, tvořením, přáteli, knihou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí