Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Dollorres píše:
Ano, velmi. Byl z toho rozhozenej, říkal ze ta dr na nej byla tvrdá, ale ze má pravdu. Rikala mu, ze klidně muže zemřít a děti připravit o tátu. A jeho už to taky štve, ze nedokáže vylézt schody na tobogan a na bazene sedí jak pecka radši. Takže on je hodně odhodlnanej, ale nevíme ani jeden, jak to dokážeme.
Za mě by stačilo jíst pětkrát denně vyváženě… snídaně dva krajíce celozrného chleba, k tomu vejce na tvrdo, šunka, sýr, a kupu zeleniny. Svačina pak ovoce třeba, oběd normálně rýže, pohanka, celozrné těstoviny, brambory… a k tomu kus masa. Svíčkovou uděláš z hodně zeleniny, na celý hrnec jednu zakysku, jednu smetanu 12%, mlékem doředit… fakt hodně kořenové, hodně cibule…to zahustí… k tomu celozrné těstoviny. Takto dělám i rajskou kořenovka, cibule a rajský protlak, rajčatové pyré. Večeře polévky třeba, nebo taky klidně maso, brambor a kupa zeleniny. Klidně i ten celozrný chleba, vejce, šunka, sýry. Dávám jen příklady…žádné sačky keto. Nebude to ale jednoduché…takto najednou. Chápu že se tak nějak celá rodina stravujete hůře, píšeš že i dětem to prospěje… taky mají nadváhu, co?
@alialiali píše:
Asi ma žaludek v háji když je mu těžko po vodě ne?? Řekl to dr? Budou to nějak řešit lekama?? A co jste si mysleli, když žijete tak nezdravé
Neřekl, lekama to řešit zatím nebudou. On tedy má náběh na prediabetes, Ale prý to zvládne stravou. Doporučila jen místo cukru sladit něčím jinym (zapomněla jsem čím) a aby jedl místo zakusku Skyr, nepil sladký a nejedl Tučný a sladký. A vynechal pečivo a přílohy.
Vůbec si nedokážu představit, že sní tolik jídla. To je fakt obžerství. Na snídani jeden celozrnný krajíc+lib. sunku, svačina třeba jogurt apod. Oběd brambory+lib. maso+zelenina, pokud českou kuchyni, tak malou porci (max.2-3 knedlíky a jen výjimečně), večeře podobně jako snídaně+zelenina v jakémkoliv množství. Žádnou kolu ani džus. Po vodě není nikomu těžko, to jsou kecy. Hele zkuste něco začít a postupně měnit další, hlavně to už domů nekupujte. Berte to jako výzvu, změnit si život, ne jen jako něco, co je jen na chvilku. A u něj tedy rozhodně i si ten život prodloužit. Držím palce.
@Dollorres píše:
Neřekl, lekama to řešit zatím nebudou. On tedy má náběh na prediabetes, Ale prý to zvládne stravou. Doporučila jen místo cukru sladit něčím jinym (zapomněla jsem čím) a aby jedl místo zakusku Skyr, nepil sladký a nejedl Tučný a sladký. A vynechal pečivo a přílohy.
to je moc najednou vše.. pečivo dejte zdravější, přílohy taky zdravější a třeba míň a přidat zeleninu…
Musi postupne, keby to zacal naraz, asi by skolaboval, jeho telo je zvyknute na nejaky energeticky prijem, ktore jeho obezne telo pre normalne fungovanie potrebuje, treba si stanovit kolko potrebuje kalorii pre bazalny metabolizmus, to je ten uplne zaklad, co telo 100% potrebuje na cinnost organov atd…Kludne investujte aj do kvalitneho nutricneho terapeuta, kvalitne su na webu www.nehladu.cz neviem ci naberaju novych klientov, a keby nie, tak skuste poprosit o nejake referencie na nejakeho pobliz vaseho bydliste, hodne vam to v zaciatkoch pomoze, aby ste neudelali viac skody nez uzitku, pretoze internet je tymi informaciami presyteny a z 70% su to spatne info a taky sa to tu hemzi pseudo vyzivovymi poradcami co vam mozu zdravie viac dodrbat.Tak zo zaciatku by som zacala naozaj u odbornika a casom to uz pojde samo
inak odporucam si aj pozriet na instagrame profil pod nickom nehladu, maju to tam naozaj mnoho infa krasne spracovanych
moc drzim palce, a btw z vody mu stopro spatne byt nemoze, max po chutovej stranke…
Požádejte o návštěvu u nutriční poradny, naše FN má např přímo Kliniku tělových. lékařství a obezitologii, Program řízené redukce. Tak se podívej u vás. Muži by mohl pomoct aj psycholog, pokud má takové potíže. Je mi líto, že tohle prožívá, vy všichni. Důležité je začít a chtít. Poradím stáhnout kalorické tabulky, pro začátek muž může nahradit sladké limo třeba sodou a troškou sirupu. Uvařit je dobrý nápad, hodně receptů najdeš na webu. Vykašli se na Keto bla bla, to určitě ne ![]()
@Veru1987 píše:
Za mě by stačilo jíst pětkrát denně vyváženě… snídaně dva krajíce celozrného chleba, k tomu vejce na tvrdo, šunka, sýr, a kupu zeleniny. Svačina pak ovoce třeba, oběd normálně rýže, pohanka, celozrné těstoviny, brambory… a k tomu kus masa. Svíčkovou uděláš z hodně zeleniny, na celý hrnec jednu zakysku, jednu smetanu 12%, mlékem doředit… fakt hodně kořenové, hodně cibule…to zahustí… k tomu celozrné těstoviny. Takto dělám i rajskou kořenovka, cibule a rajský protlak, rajčatové pyré. Večeře polévky třeba, nebo taky klidně maso, brambor a kupa zeleniny. Klidně i ten celozrný chleba, vejce, šunka, sýry. Dávám jen příklady…žádné sačky keto. Nebude to ale jednoduché…takto najednou. Chápu že se tak nějak celá rodina stravujete hůře, píšeš že i dětem to prospěje… taky mají nadváhu, co?
Starší syn je vyzáblina po mě. Máme tu postavu, kde nás trápí spis opak. Jsme dlouhý a prilis hubený. Já nemám žádný zadek, prsa, boky, ale vypadam jak v 5 měsíci když se najim. Ten mladší má 2,5 roku. Má asi 92 Cm a 14,5 kg. A postavove je proste robustnější, je menší než byl ten starší a o 3 kg těžší. Takže tam ty sklony budou.
Za prvé musí chtít, opravdu chtít. Měla jsem to podobně - taky jsem měla příšernou návštěvu lékařky a odešla jsem s pěti léky a nepěknou vyhlídkou na budoucnost. Takže mluvím z vlastní zkušenosti.
Ze začátku není potřeba žádná dieta. Stačí když bude jíst normální jídlo. Takže na snídani klidně dva krajíce chleba (zase teda ne se sádlem ale šunkou třeba), na oběd klidně normální jídlo v normální porci (takže ne 6 knedlíků ale 3). Na večeři maso, rybu, zeleninu, klidně trochu přílohy. První krok je naučit se co je to normální porce. A ano, při velké obezitě bude hubnout i běžnou stravou, když se nebude přejídat.
Až si zvykne na klasické porce tak bude teprve čas na to dělat dietní změny. Celozrnné pečivo, hodně zeleniny, netučné maso na oběd… ale prvně je potřeba ho dostat z toho přejídání.
Já jsem to tak měla. Začala jsem s normální stravou v normálních porcích (upřímně jsem si to musela často kontrolovat, co je to „normální“ porce). A hned jsem začala hubnout i když jsem měla na snídani dva rohlíky a na oběd zelí s knedlíkama (ale ne s pěti). Při velké obezitě člověk přijímá fakt velké množství kalorií takže stačí málo aby to šlo dolů.
Hlavně proboha ať nejí něco co mu nechutná. To fakt není potřeba. Nejsou třeba klíčky a pufovaný chleba nulové chuti.
Takže hledat jeho oblíbená jídla a dělat je dietněji nebo si dávat menší porce.
Držím palce ať vám to jde
já už jsem o hooodně kilo lehčí a nebolelo to.
@TARONA píše:
Musi postupne, keby to zacal naraz, asi by skolaboval, jeho telo je zvyknute na nejaky energeticky prijem, ktore jeho obezne telo pre normalne fungovanie potrebuje, treba si stanovit kolko potrebuje kalorii pre bazalny metabolizmus, to je ten uplne zaklad, co telo 100% potrebuje na cinnost organov atd…Kludne investujte aj do kvalitneho nutricneho terapeuta, kvalitne su na webu www.nehladu.cz neviem ci naberaju novych klientov, a keby nie, tak skuste poprosit o nejake referencie na nejakeho pobliz vaseho bydliste, hodne vam to v zaciatkoch pomoze, aby ste neudelali viac skody nez uzitku, pretoze internet je tymi informaciami presyteny a z 70% su to spatne info a taky sa to tu hemzi pseudo vyzivovymi poradcami co vam mozu zdravie viac dodrbat.Tak zo zaciatku by som zacala naozaj u odbornika a casom to uz pojde samoinak odporucam si aj pozriet na instagrame profil pod nickom nehladu, maju to tam naozaj mnoho infa krasne spracovanych
moc drzim palce, a btw z vody mu stopro spatne byt nemoze, max po chutovej stranke…
Dekuju moc, podívám se na to. On se někam objednal, jmenuje se to nutridiapt, jde tam ve středu. Ale radši by šel někam na doporučení.
Když jsem držela dietu pod vedením kouče. Vynechávala jsem přílohy, brambory, rýže, knedlík, kuskus, těstoviny. Místo toho jen saláty. Pak postupně přidávala trochu rýže, brambor… Pořád ale k masu zeleninu, saláty…
Květákový mozeček s kuskusem
Jogurt s ovocem.
Kuřecí s grilování zeleninou a ananasem
Polevky- dýnova, Mrkvová, cuketová, rajská, květáková, brokolicová
Pomazanky- rekvickova s vejcem a hořčicí.
v obchodech se dají koupit spousty hotových salátů i s masem
@Dollorres píše:
Ahoj holky. Nebudu to natahovat, mám obezniho manžela. Vizuelne mi to vůbec nevadí, naopak.
Tohle mě zarazilo nejvíc.
To myslíš vážně? Co znamená to „naopak“?
Jakože se ti naopak moc líbí to, že je obézní? ![]()
@shadowbabe píše:
Požádejte o návštěvu u nutriční poradny, naše FN má např přímo Kliniku tělových. lékařství a obezitologii, Program řízené redukce. Tak se podívej u vás. Muži by mohl pomoct aj psycholog, pokud má takové potíže. Je mi líto, že tohle prožívá, vy všichni. Důležité je začít a chtít. Poradím stáhnout kalorické tabulky, pro začátek muž může nahradit sladké limo třeba sodou a troškou sirupu. Uvařit je dobrý nápad, hodně receptů najdeš na webu. Vykašli se na Keto bla bla, to určitě ne
To jsem rada, to keto se mi moc nezdá. Ze by přežil dlouhodobě jen na koktejlech.
Už se někam k nutriční terapii objednal, ne teda na obezitologii. Ale to by možná bylo lepší? Doporučení by mu snad dali.
@Dollorres píše:
Dekuju moc, podívám se na to. On se někam objednal, jmenuje se to nutridiapt, jde tam ve středu. Ale radši by šel někam na doporučení.
Z ich webu nemam dobry pocit, ked si dam, ze kto konkretne su ti odbornici tam, nezobrazi mi ani jedneho a uz vobec ne co vystudoval
jenom, ze joo su odborne vyskoleni, zakonceni skuskou, jake skoleni, co konkretne, aka skuska?
tam bude hacik…Hele tie co som dala ja, maju vystudovane normalne nutricneho terapeuta na Karlovke, to je normalne bc. a mgr. studium a ne nejaky 2 vikendovy kurz…Tak bacha na to
@bigl píše:
Tohle mě zarazilo nejvíc.
To myslíš vážně? Co znamená to „naopak“?
Jakože se ti naopak moc líbí to, že je obézní?
Když jsme spolu začínali, byl to takový ten typ medvidek s lehčím bříškem. Líbilo se mi to. Postupem času začal pribirat víc a víc. A ja si na to zvykla, jsme spolu 24 let. A tak ho beru, tak jak je. Jenže to jsem nevěděla, ze je mu to vadí. Takže teď ho samozřejmě chci podpořit, co nejvíc.