Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pokud on je odhodlaný to změnit, tak bych ne začínala nijak šíleně, ať ta změna není strašná. Colu a sladké pití nahradit zero verzi, lipton zero je vážně dobrý.
Vynechat sladké a Fastfood, zaměřit se na to, aby bylo v jídle dost bílkovin, zeleniny, přiměřeně sacharidů. Vynechat bílé pečivo. To podle mě bude bohatě stačit.
A jist akorát, ani moc a ani málo. Přidat třeba procházku o víkendu, nejezdit všude autem a vynechat výtah.
V restauraci si nedávat řízek se salátem, ale kuře s rýži.
Vynechat sladké a slané mlsání. Koupit oříšky a semínka.
Příspěvek upraven 13.06.22 v 16:06
@Dollorres píše:
2 krutí prsa s rajčaty a sýrem a půl sáčku mrazeny zeleniny.
Jestli chce opravdu hubnout, musí vše vážit. 2 krůtí prsa může být pri někoho 500g pro jineho 120g a to je sakra rozdíl. Hlavně ať přestane pit ty sladké hnusy a fastfood. Ono to pak pujde rychleji. Je to šok, ty mají být velké i tak, ale to být velka porce zeleniny pak bilkovin a pak příloha.
@Dollorres píše:
Kuřecí, ne? Dvě krůtí prsa, to je jak pro krále na hodokvas.
@debra.morgan oříšky jsou kalorická bomba a fakt to hlad nezazene.
@Pidulka1991 píše:
@debra.morgan oříšky jsou kalorická bomba a fakt to hlad nezazene.
Na doplnění tuků super. A na křoupani k TV večer.
@Dollorres píše:
To se mi úplně svírá krk nechutí. Mražená zelenina jako příloha je totálně mdlá a tady jde o chlapa zvyklýho na výrazný chutě z fast foodu
. Tohle je fakt vykročení úplně špatným směrem. Jestli do teď vařil on, nebylo by lepší, aby to tak zůstalo, akorát aby to byly odlehčené varianty?
@debra.morgan 250g polotucneho tvarohu ti dá tuku o trochu méně jako 50g směsi oříšků a máš k tomu jako bonus i hromadu bílkovin. Oříšky jsou blbost, když hubne z takove vahy a potrebuje žaludek naplnit.
@Pidulka1991 píše:
@debra.morgan 250g polotucneho tvarohu ti dá tuku o trochu méně jako 50g směsi oříšků a máš k tomu jako bonus i hromadu bílkovin. Oříšky jsou blbost, když hubne z takove vahy a potrebuje žaludek naplnit.
Ale jidlo není jen na zaplnění.
@Pidulka1991 píše:
@debra.morgan v jeho případě se nebojím říct, že jo.
Tak to tu fakt nevyresime.
@debra.morgan píše:
Tak to tu fakt nevyresime.
Je obézní, s obezitou se léčím. Oříšky mi fakt nedoporučovali. Důležitý je nemít hlad a jíst hodně bílkovin a jíst pravidelně a ne průběžně, takže žádný mlsky po kapsách. Vse si poctivě zapisovat a nelhat sám sobě.
@Pidulka1991 píše:
Je obézní, s obezitou se léčím. Oříšky mi fakt nedoporučovali. Důležitý je nemít hlad a jíst hodně bílkovin a jíst pravidelně a ne průběžně, takže žádný mlsky po kapsách. Vse si poctivě zapisovat a nelhat sám sobě.
To ale neznamená, že je na oriscich něco špatně.
@Dollorres píše:
On nakupovat nechodí, to s tím ovocem je zajímavý. To jsem di myslela, že může kolik chce. Dneska jsem mu udělala jogurt s malinami a vlockami, k obědu kuře a zeleninu. Ale fakt je, ze jsem nedomyslela, co dopoledne a odpoledne. K pití má sodastream s citronem a matou.
Tak to bych toho jogurtu musela sníst aspoň půl kila, abych neměla hlad a to jsem žena, ale to by mě asi dost prohnalo.
U mé babičky se ke stáru objevil zvýšený cukr a její praktická lékařka mluvila o nasazení léků na jeho snížení. Má ani ne metr šedesát, jí teď mnohem víc, než jedla během celého života, ten cukr jí nakonec spadl a ještě zhubla. Vtip je v tom, že jí jinak. Množství jídla neřeší, ale přestala jíst klasické pečivo, jí nízkosacharidové. Neláduje se knedlíky s omáčkou, zakprášené moukou, ale třeba včera měla k obědu čevabčici, s trochou opečenými bramborami ve slupce na másle a dušenou zeleninou (na ghí s česnekem, a by to bylo poživatelné
, k tomu vejce natvrdo a byla spokojená.
Samozřejmě přestala i pít ty klasické šťávy s cukrem, pije ředěné ovocné štávy z DM, které jsou bez cukru. Když chce něco sladkého, tak má třeba ovoce dle chuti se zakysanou smetanou s trochou čekankového sirupu. A protože dřív ujížděla na sladkých gumových medvídcích, tak jsem objevila gumové medvídky bez cukru. Jasně nejsou stejné jako klasické, ale stačí jí to. Ale moc jí to sladké neláká, protože jak jí prostě dobře a nemá výkyvy v hladině cukru jako dřív, tak po tom nezdravém jídle a sladkém tolik nebaží. Ona se jí ale díky té změně ve stravování zlepšila hybnost a strašně rychle se jí přestaly dělat modřiny, na které trpěla a líp spí, takže sama cítí, že je jí dobře a to jí motivuje, i když večerní chlebík její láska opravdu není. ![]()
Příspěvek upraven 13.06.22 v 16:58
@Pidulka1991 píše:
ale ten chlap je zvyklý hodně moc jíst, hodně moc - on nemůže začít den ze dne dietu přísného typu - nevydržel by to, a hlavně měl by hlad