Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Zuzanka110 píše:
Ahoj, zrovna dneska jsem zkoušela taky zdravou buchtu a chutnala výborně. Recept od oka. 3 vejce, 4 lžíce medu, skořicový cukr, 5 sladkých jablek nastrouhavých nahrubo, hrst sekaných ořechů a hrst rozinek, mouka žitná s hladkou napůl, prášek do pečiva, pul deci oleje a doředit vodou do bábovkové konzistence. Pekla jsem na 175 st asi 40 minut v menší dortové formě.
Tak je to od oka nebo ne?
@beeerush Jo jo, se sladěnkou. Nijak extra hnusné mi to nepřijde, ale ten med je lepší. Zkoušela jsem i rýžový a kukuřičný sirup, ale přesně jak píšeš, přijdou mi málo sladké.
Přemýšlela jsem, v čem dělám chybu, že se mi ten datlový sirup připaluje a napadá mě jediná věc, že peču na horkovzduch. Může to být tím?
@malinika mohlo by, poněvadž já peču klasikou a nic se mi nepřipaluje… A fakt ho dávám do všeho od sušenek po koláče, normálně vymažu plech, vysypu kokosem a v pohodě celý perník vyklopím
@beeerush píše:
@malinika mohlo by, poněvadž já peču klasikou a nic se mi nepřipaluje… A fakt ho dávám do všeho od sušenek po koláče, normálně vymažu plech, vysypu kokosem a v pohodě celý perník vyklopím
Děkuji. Tak mu možná dám ještě šanci. ![]()
Já chtěla ten datlový sirup zkusit na vánoce na sušenky. Chci upéct něco zdravějšího pro malou, aby mohla ujídat. A jestli mi teď prokážou těhotenskou cukrovku, tak si budu muset upéct něco i pro sebe, abych nezáviděla
To bych dala ten sirup z agáve.
Prosím máte nějaké konkrétní recepty? Nemůžu nic vygooglit. Chci nahrazovat apson částečně jáhelnou moukou, mám i špaldovou…cukr mám třtinový a stévii. Manžel nemůže mléko..Nemáte tip na nějaký koláč buchtu? Potřebuji recept a fakt asi špatně hledám, ale nemůžu najít…Děkuji ![]()