Zdravotnické asistentky - jak jste na tom s prací?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
4.12.15 07:36
@reinkarnace píše:
@jakanas 8o :roll:

jako koukat můžeš jak chceš ale zdravotní sestry mají jen tři jistoty. Budeš se muset učit celej život, nebudeš mít problém sehnat práci a nikdo ti tu náročnou práci pořádně nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
4.12.15 08:53

@jakanas Jsou povolání, která se musejí brát jako poslání - jedná se vždy o práci s lidmi (i zvířaty). Jakmile to člověk v sobě nemá, nemá smysl se do těchto oborů vrhat. Peníze už u toho jsou vedlejší. Zas na druhou stranu, nepřijde mi, že by sestry nějak finančně strádaly - naopak, myslím si, že na tom jsou finančně poměrně dobře (plat 15 - 25 tis. mi připadá adekvátní k poměru k jiným mzdám).
To, že se člověk celý život musí učit…tohle mají všechny zdravotnické (i jiné) obory. Kupříkladu já také. Cvakám za to nehorázné částky (nejsem zdravotní sestra, takže těch kreditových školení není zrovna moc a jejich cena začíná na cca 5000/2 dny), ale zrovna tohle je věc, na kterou by mě ani ve snu nenapadlo si stěžovat. Tohle prostě k mému oboru patří a pokud v něm chci dělat, musím to přijmout. Navíc to spíš beru jako plus, že ze mě nebude stará zaprděná bába, která si bude bazírovat na tom, co bylo standardem před 50 lety a za tu dobu se nedokázala posunout nikam dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
4.12.15 09:32
@jakanas píše:
jako koukat můžeš jak chceš ale zdravotní sestry mají jen tři jistoty. Budeš se muset učit celej život, nebudeš mít problém sehnat práci a nikdo ti tu náročnou práci pořádně nezaplatí.

s prvními dvěma body souhlasím, a to je to, co se mi na té práci líbí..o penězích můžeme polemizovat. Ano, neznám moc zdravotních sester, které by se dostali nad třicítku (pokud zrovna nejsou vrchní) ale existuje tolik oddělení, odvětví a možností…, i platy se liší a pokud člověka práce baví…mezi námi, jsou mnohem hůř placená místa, kde lidé taky dřou a zdaleka to nemá takový smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.12.15 09:37

No aby vysokoškolák s velkou zodpovědností, nepřetržitým provozem, nutností se stále vzdělávat neměl ani průměrnou mzdu je velmi špatné.

Ale ja píšeš člověk to musí brát jako poslání, otázka jestli mu to vydrří celý život a není lepší z toho vlaku vyskočit dřív než se rozjede.

Mě docela dostalo že je příšerný nedostatek sester. V jiných oborech na to reagují zaměstnavatelé vyšší mzdou, benefitama, školkama, vysoké školy komunikují s největšími zaměstnavateli kteří zaměstnance loví už při studiu… a u sester je to přesně naopak. Některé obory pro sestry na vš se už znova neotevřou, zaměstnavatelé nařídí přesčany a navýší pravomoce nižšímu personálu, zavřou oddělení a přesunou ho do jiného města (toto běžně dělá agel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.15 09:57

@jakanas Víš co, ono průměrná mzda je jedna věc, ale reálná mzda je věc druhá. Na průměrnou mzdu dosáhne můj manžel s VŠ technického směru, zodpovědností za celou stavbu (ne jen po technické stránce, ale i za životy, o které by tam v případě problémů mohli lidé přijít). Též se stále vzdělává a musí být dostupný na telefonu kdykoliv.
Pokud nestíhá termín, nehraje se na to, jestli jede přesčas a nebo ne. Takže se dost často stává, že místo volného víkendu sedí až do noci u počítače a pracuje. A leje do sebe jedno kafe za druhým, aby u toho neusnul.
Ano, kdyby pracoval v Praze, měl by výplatu ještě jednou takovou. Ale nemůžou být všichni Pražáci.
Na druhé straně vidím kamarádku, dělá u soukromého doktora - v 7 ráno přijde, ve 14:00 vypadne (jednou týdně teda vypadne až v 16:00) a má volno. Plat má stejný jako můj manžel. A v porovnání s ním mi přijde, že se má luxusně. Ano, sice má také zodpovědnost, ale kdo ji za svou práci nemá…
Druhá kamarádka - pracuje v nemocnici. Je na tom trochu hůř než ta u soukromníka (platově, směny jí naopak vyhovují), ale také se nemá nijak špatně.

Jinak otázka, jestli to člověk vydrží brát celý život jako poslání…Někteří určitě ano. ALe chce to na sobě pracovat, aby člověk nevyhořel. A pokud cítí, že to nedává, tak prostě odejít a změnit obor působení.

• Citovat
  • Upravit
675
4.12.15 20:30
@jakanas píše:
@Renisek20 A není lepší svoji energii a život věnovat něčemu lepšímu než je zdravotní sestra? Blbější povolání je už snad jen učitelka.

Mě ta práce baví a naplňuje me, a jen ti blbci nahoře, co nevědí, jaké to je starat se o lidí, nám to stěžují hloupymi výmysly, které se musí dodržovat. Učitelkou bych být nechtěla ale ani by mě nebavilo trcet někde ve fabrice. Co to další studium? Víte někdo něco prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.12.15 08:36

No k tvé otázce - ne dálkově žádné zdravotnické dis neexistují. ono to celkem vyplývá už z toho oboru.
Je několik kombinovaných, ale to vždy záleží na oboru. Pokud vím tak obory mají nějakou specializaci, a zrovna chirurgie patří do všeobecného ošetřovatelství.
Na první dobrou jsem našel na netu http://www.atlasskolstvi.cz/…-5-kvetna-51
a celej seznam vošek najdeš tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.15 09:05

Tak co si budeme povidat, cely system zdravotnictvi je naprosto spatne postaveny. Z me praxe- a opravdu se nechci nikoho dotknout.. Ale jednim z nejvetsich problemu jsou osobni antipatie sester s dlouholetou praxi k nam mladsim a vzdelanejsim. Mam obrovskou uctu ke vsem sestram a jejich praxi, bohuzel k tomu ze nejsem jelito a neco umim a jsem vzdelana a prace se nestitim, u nas uctu nemel nikdo.. Naopak nad tim vetsina ohrnovala nos. To je pak vyborna pracovni atmosfera.. Za dalsi velky problem mam to ze nejsou poradne rozdelene kompetence v praxi. Absolutne mi nevadi jit a nekoho umyt a prebalit a podobne.. Ale rekneme si uprimne, pokud by byl zajisten dostatecny pocet nizsiho zdravotnickeho personalu, mely by sestry uz od rana dost casu na praci, kterou za ne nikdo jiny neudela..Ale opet zduraznuju, problem s tim nemam neco takoveho delat, naopak, clovek si trochu popovida s pacienty alespon, ale problem nastava ve chvili kdy se cely tym vrati na sesternu a sestry si letime pripravovat leky, inzuliny, minimalne jedna musi bezet na snidane a jedna musi zvedat telefony a zjistite ze tty 2 -3 osoby pritomneho nizsiho zdr. personalu maji na dlouhou dobu praci hotovou a jdou na lafe. A do tretice, penize. Ano, ja samozrejme vim ze je spousta zamestnani lde maji meme penez, ale i presto s platem rozhodne spokojena nejsem a ma profese mi pripada hodne nedocenena. V praci travime spoustu casu, smeny po 12-ti hodinach (ktere nikdy 12 hodin netrvaji, protoze prijit musite ve trictvrte a odchazite v nejlepsim pripade o pule, pokud mate hotovo vse.., takze temer 13), svatky, vikendy, proste vse, zodpovednost za zivoty, fyzicka zatez a domu jdete i s priplatky za nocni a vikendy cca s 16- 17 000 cisteho a to jeste alespon u nas slouzite nocni sama jedna sestra na 30 pacientu, bez osky ci sanitare a dokonce i bez lekare. A bohuzel, u nas na oddeleni se neco stane vzdy, takze pak lovite pomoc po nemocnici, odkud bude nekdo ochotny vam prijit pomoct..

• Citovat
  • Upravit
4471
5.12.15 11:25
@jakanas píše:
No k tvé otázce - ne dálkově žádné zdravotnické dis neexistují. ono to celkem vyplývá už z toho oboru.
Je několik kombinovaných, ale to vždy záleží na oboru. Pokud vím tak obory mají nějakou specializaci, a zrovna chirurgie patří do všeobecného ošetřovatelství.
Na první dobrou jsem našel na netu http://www.atlasskolstvi.cz/…-5-kvetna-51
a celej seznam vošek najdeš tu

prosimtě kde chodíš na taková moudra??? :zed:
Anonymní, ano existuje možnost studovat Dis. dálkově, dokonce několik škol toto umožňuje i bez podmínky předchozího středního zdravotnického vzdělání. Probližší info mě můžeš kontaktovat do SZ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
5.12.15 11:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.12.15 12:23

Tak proč jsi to sem nenapsala?
kde se dá udělat dis zdravotní sestry pro chirurgii dálkově a ne kombinovaně?
Proč to posíláš pouze do SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
5.12.15 13:12

@jakanas zdravotní sestra dis se zaměřením na chirurgii neexistuje. Pokud se chce setra na cokoliv zaměřovat, dělá si specializaci (což jsou doplňující postgraduální studia) případně pokud je Bc., specializuje se na Mgr.
Sestra se dnes studuje jen všeobecná (už i dětskou zrušili a musí se dostudovávat ve specializacích, což dřív nebylo). Takže dnes si každá sestra musí udělat buď voš nebo vš (všeobecná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat