Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@holkaZ Raději budu vědět, jak mám správně podat první pomoc při opařenině či popálenině a ne zběsile žehlit prostěradlo, když se někdo popálí ![]()
Začínám mít pocit, jestli nejsi troll, protože tohle snad nemůže být ani myšleno vážně ![]()
@holkaZ píše:
Kluk trpěl na vyrážky jen jako batole, jinak také netrpíme na vyrážky a pod…
Zajímalo by mě, první pomoc při popálenině (opařenině) se člověk má zabalit do sterilního (vyžehleného) prostěradla (cejchy, ubrusu…), nebojíte se žádná že nebude po ruce kdyby bylo třeba? Jedna z mála věcí, proč jsem s příchodem dětí začala žehlit tyto látky..
Mám v lékárničce pro tento případ sterilní záležitosti k tomu určené. A hlavně vařím na zadních plotýnkách a nenechám viset kabely od spotřebičů a pod.
Já žehlím jen minimálně, používám dětské prací gely, kožní problémy nemáme, nepoužívám aviváž, prádlo suším v sušičce, a té se žehlička v boji proti bacilům ani nevyrovná. I když já jsem to nehrotila ani předtím,…
@j.a.n.i1 píše:
Jasně a proto se aviváž dává do posledního máchání, kdy už tam žádný prášek není a prádlo je vyprané…A jinak nežehlím a žádné kožní problémy nemáme, podle mě je to blbost. Aviváž nepoužívám, nevím proč do prádla cpát nějakou srágoru, která tam být nemusí a ničí půlku prádla. Používám ocet, nadělá víc služby než celá slavná aviváž. A na na praní mám aktuálně Denkmint z DM, vyhrál v dtestu a je levný.
Ocet? jak a kdy ho tam dáváš?
@holkaZ píše:
Aviváž se dává proto, že otevře vlákna a prací prášek vypere špínu hluboko z vláken. Žehlením se vlákna opět uzavřou a omezí se zašpinění do hloubky
Podle me se ale avivaz v pracce naliva k pradlu az po ukonceni prani praskem
takze to nedava smysl. A pro atopiky se avivaz nedoporucuje vubec, maximalne ocet na zmekceni ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Švihnu ho do zásobníku na aviváž.
Aha, a jako hned, nebo v průběhu praní? Ptám se jak blb, ale já to slyšim prvně ![]()
@holkaZ píše:
Zajímalo by mě, první pomoc při popálenině (opařenině) se člověk má zabalit do sterilního (vyžehleného) prostěradla (cejchy, ubrusu…), nebojíte se žádná že nebude po ruce kdyby bylo třeba? Jedna z mála věcí, proč jsem s příchodem dětí začala žehlit tyto látky..
To je sterilní ledatak 10 vteřin po vyžehleni. Nebo si myslíš, že nemáš ve skříni, komodě či šupleti žádné bakterie? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jasně a proto se aviváž dává do posledního máchání, kdy už tam žádný prášek není a prádlo je vyprané…A jinak nežehlím a žádné kožní problémy nemáme, podle mě je to blbost. Aviváž nepoužívám, nevím proč do prádla cpát nějakou srágoru, která tam být nemusí a ničí půlku prádla. Používám ocet, nadělá víc služby než celá slavná aviváž. A na na praní mám aktuálně Denkmint z DM, vyhrál v dtestu a je levný.
Ted vidim, ze piseme to stejne ![]()
@holkaZ píše:
ježiši, kdo ti to řekl??
![]()
sorry, ale to je děsná ptákovina… Bohužel s popáleninami máme zkušenosti, ale toto by mě fakt nenapadlo
Příspěvek upraven 04.01.17 v 16:08
Zakladatelko, dle mého názoru, jsi evidentně závislá na přehnané hygieně.
Navíc ničení veškerých bakterií je škodlivé zdraví. A to výrazně.
Příspěvek upraven 04.01.17 v 16:08
Peru normalne v gelu i v avivazi, nam i detem, zehlim vsechno a pokozku mame vsichni hezkou, jako detskou prdelku
ale ze by to bylo tim ze zehlim, to nevim teda, nekdo ma proste s kuzi problemy, nekdo ne, mam jenom v zime suche ruce, kdyz si nevezmu rukavice, ale treba deti nemaji od mala ani opruzene zadecky, ani vyrazky, peru v lovele a lenoru, ale proste to je tim, jakou maji kuzi ![]()
Nežehlím vše, jen to pomuchlané jako trika, kalhoty, košile, šaty.. a většinou podle potřeby.. určitě ne kvůli zdraví, to by mě právě zabilo:-) Dětem jsem žehlila, když byly miminka, ale to mě i bavilo ty minioblečky. Povlečení, utěrky, ručníky (ty by se ani žehlit neměly, ničí se tím froté) nežehlím už vůbec. Žijeme.
Zehlim protože nerada chodim ve zmackanem. A celkem me to i baví.
Kvůli zdraví me to nenapadlo.
U nas nikdy nikdo žádnou vyrazku nechtěl.
Peru v mydlovem slizu a místo avivaze pouzivam ocet. Moje mamka to tak taky dělala.
@holkaZ píše:
Predstav si, ja bych se sla nejdriv ochladit pod studenou vodu
oparila jsem se, do niceho se nebalila a nemam ani jizvu. A u deti je dulezita prevence opareni a ne vyzehlene prosteradlo.