Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Moise píše:
ale prd. Dá se to skloubit obojí, věnování se dítěti i relativně čistá domácnost. Dítě zas nepotřebuje, aby mělo za zadkem matku 24h denně
@holkaZ píše:
Nerozumím
Tak evidentně se neobáváš o to, že bys od sebe odehnala manžela tímhle přístupem, ale děti nekomentuješ. Ty sis prostě vycepovala a hotovo? ![]()
@Nimie píše:
@holkaZ hlavně, psala jsi myslím, že syn byl/je alergický. Tak proč mu to zhoršovat ještě tou aviváží?
Byl jako batole, alergie na cosi, zmizela sama, od té doby na nic netrpí…
@holkaZ no když uz je nutné neco zehlit, tak to udělá manžel
a jinak mne uklizeni teda nebaví. Vždyť je to porad dokola az do zblbnuti. Dělám to, protože musím a rozhodne to neprehanim. Udržuji provozní čistotu
Nežehlím, žehličku mám doma spíš na ‚okrasu‘
Máme sušičku, tak to ani není víceméně potřeba. Maximálně přežehlím manželovi košile, pokud zrovna nějakou potřebuje. Oblíbenou značku prášku nemám, beru co je v akci. Momentálně mám, tuším, Bonux nebo Rex. Aviváž nepoužívám, do sušičky se ani používat nesmí. Nežehlila jsem ani na mimino, dcera se zdárně dožila tří let a vypadá zdravě. Na druhorozenou také žehlit nebudu a od začátku jí budu prát oblečení s naším. Sterilita prostěradla po vyžehlení je totální ptákovina, to vydrží asi tak 5 vteřin. A na popáleninu se ani nemá nic dávat, má se to v první řadě chladit.
@holkaZ píše:
Byl jako batole, alergie na cosi, zmizela sama, od té doby na nic netrpí…
Aha, a proč jsi jí vůbec začala používat?
@kacka52 píše:
Nežehlím, žehličku mám doma spíš na ‚okrasu‘Máme sušičku, tak to ani není víceméně potřeba. Maximálně přežehlím manželovi košile, pokud zrovna nějakou potřebuje. Oblíbenou značku prášku nemám, beru co je v akci. Momentálně mám, tuším, Bonux nebo Rex. Aviváž nepoužívám, do sušičky se ani používat nesmí. Nežehlila jsem ani na mimino, dcera se zdárně dožila tří let a vypadá zdravě. Na druhorozenou také žehlit nebudu a od začátku jí budu prát oblečení s naším. Sterilita prostěradla po vyžehlení je totální ptákovina, to vydrží asi tak 5 vteřin. A na popáleninu se ani nemá nic dávat, má se to v první řadě chladit.
@Nimie píše:
Tak evidentně se neobáváš o to, že bys od sebe odehnala manžela tímhle přístupem, ale děti nekomentuješ. Ty sis prostě vycepovala a hotovo?
Děti vedu k nelenosti a pořádku ve věcech. Manžel má rád pořádek stejně jako já, samozřejmě v rozumné míře, pokud něco vidí, udělá to a nemusím mu říkat. Pokud by nebylo týden vyluxováno, tři dny nemytý záchod a 24 hodin nádobí ve dřezu, tak by mu to vadilo a mě též…
Nadruhou stranu když přijdu s dětmi na návštěvu, nedělají tam bordel, jedí u stolu a po jídle si jdou umýt ruce. Stejně tak co si tam půjčí, vrátí na své místo.
@Tichošlápek píše:
@holkaZ no když uz je nutné neco zehlit, tak to udělá manžela jinak mne uklizeni teda nebaví. Vždyť je to porad dokola az do zblbnuti. Dělám to, protože musím a rozhodne to neprehanim. Udržuji provozní čistotu
Tak nějak ![]()
@Nimie píše:
Aha, a proč jsi jí vůbec začala používat?
používala jsem jí před dětmi, po dobu výskytu kožních potíží syna vynechala na dětské oblečení, postupně se k ní vrátila, když byl asi rok bez potíží…
@holkaZ Já nevím, ale každý má snad tendence si život ulehčovat a tak nějak dělat příjemnější. To máme všechny žehlit jen proto, že to naše matky dělaly? Dřív se dělalo takových věcí, co jsou dneska už zbytečné. Třeba právě žehlení. Nežijeme v nějaké špíně ani bordelu, uklízím denně vždy něco. Ale netrávím tím hodiny a není to priorita mého života. Máme psa, takže luxování je (bohužel) denní nutnost, pak samozřejmě nádobí do/z myčky, prádlo, sušička. Taková ta klasika všedního dne. Že bych z toho byla unešená, to fakt ne, otravuje mě to a nebaví. Z dcery pokoje by tě momentálně asi trefilo. Během dvou minut samoty dokázala nemožné, jako kdyby jí tam proletělo tornádo ![]()
@holkaZ píše:
Děti vedu k nelenosti a pořádku ve věcech. Manžel má rád pořádek stejně jako já, samozřejmě v rozumné míře, pokud něco vidí, udělá to a nemusím mu říkat. Pokud by nebylo týden vyluxováno, tři dny nemytý záchod a 24 hodin nádobí ve dřezu, tak by mu to vadilo a mě též…
Nadruhou stranu když přijdu s dětmi na návštěvu, nedělají tam bordel, jedí u stolu a po jídle si jdou umýt ruce. Stejně tak co si tam půjčí, vrátí na své místo.
Pokud si vyhovujete, tak není co řešit. Je fajn, že to tak máte a doufám, že vám to vydrží.
Na druhou stranu znám několik skvělých hospodyněk, užasně pořádných holek, které dřív nebo později slyšely nějakou podobu věty: „Víš, ty to zvládneš, jsi úžasná. Ale ona mě potřebuje.“ Já nejsem dokonalá a ani si na to doma nehraju. Nežehlím, podlahy dělá manžel a moc dobře ví, že mu na ně s největší pravděpodobností nesáhnu stejně jako on nejspíš nesáhne na to, co dělám já. Vážíme si jeden druhého a oceňujeme, co ten druhý dělá. Ale nestavíme na tom náš život. Když je záchod neumytý týden, tak je prostě neumytý - dokud ho jeden z nás neumyje (většinou já, docela mě to baví).
A ne, ve špíně fakt nežijeme. Přesto znám pár ženských, které by nás s gustem odsoudily, protože prostě nejedeme se stejnou intenzitou jako ony.
@holkaZ Aha… co vse se tu clovek nedozvi
No mne prijde pradlo z nasi pracky i bez avivaze cistejsi nez od mamky, ktera avivaz pouziva… takze s ni ted nebudu zacinat…ale dik za info
@SAJ píše:Žijete tak, jak vám to vyhovuje a tak to má být.
Pokud si vyhovujete, tak není co řešit. Je fajn, že to tak máte a doufám, že vám to vydrží.
Na druhou stranu znám několik skvělých hospodyněk, užasně pořádných holek, které dřív nebo později slyšely nějakou podobu věty: „Víš, ty to zvládneš, jsi úžasná. Ale ona mě potřebuje.“ Já nejsem dokonalá a ani si na to doma nehraju. Nežehlím, podlahy dělá manžel a moc dobře ví, že mu na ně s největší pravděpodobností nesáhnu stejně jako on nejspíš nesáhne na to, co dělám já. Vážíme si jeden druhého a oceňujeme, co ten druhý dělá. Ale nestavíme na tom náš život. Když je záchod neumytý týden, tak je prostě neumytý - dokud ho jeden z nás neumyje (většinou já, docela mě to baví).
A ne, ve špíně fakt nežijeme. Přesto znám pár ženských, které by nás s gustem odsoudily, protože prostě nejedeme se stejnou intenzitou jako ony.