Žehlíte kvůli zdraví rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
598
4.1.17 17:12
@Moise píše:
ale prd. Dá se to skloubit obojí, věnování se dítěti i relativně čistá domácnost. Dítě zas nepotřebuje, aby mělo za zadkem matku 24h denně
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
4.1.17 17:13

Nežehlím a žádné kožní problémy nemáme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
4.1.17 17:13
@holkaZ píše:
Nerozumím :nevim:

Tak evidentně se neobáváš o to, že bys od sebe odehnala manžela tímhle přístupem, ale děti nekomentuješ. Ty sis prostě vycepovala a hotovo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 17:14
@Nimie píše:
@holkaZ hlavně, psala jsi myslím, že syn byl/je alergický. Tak proč mu to zhoršovat ještě tou aviváží?

Byl jako batole, alergie na cosi, zmizela sama, od té doby na nic netrpí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.17 17:14

@holkaZ no když uz je nutné neco zehlit, tak to udělá manžel :lol: a jinak mne uklizeni teda nebaví. Vždyť je to porad dokola az do zblbnuti. Dělám to, protože musím a rozhodne to neprehanim. Udržuji provozní čistotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.1.17 17:15

Nežehlím, žehličku mám doma spíš na ‚okrasu‘ :mrgreen: Máme sušičku, tak to ani není víceméně potřeba. Maximálně přežehlím manželovi košile, pokud zrovna nějakou potřebuje. Oblíbenou značku prášku nemám, beru co je v akci. Momentálně mám, tuším, Bonux nebo Rex. Aviváž nepoužívám, do sušičky se ani používat nesmí. Nežehlila jsem ani na mimino, dcera se zdárně dožila tří let a vypadá zdravě. Na druhorozenou také žehlit nebudu a od začátku jí budu prát oblečení s naším. Sterilita prostěradla po vyžehlení je totální ptákovina, to vydrží asi tak 5 vteřin. A na popáleninu se ani nemá nic dávat, má se to v první řadě chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
4.1.17 17:15
@holkaZ píše:
Byl jako batole, alergie na cosi, zmizela sama, od té doby na nic netrpí…

Aha, a proč jsi jí vůbec začala používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.1.17 17:17
@kacka52 píše:
Nežehlím, žehličku mám doma spíš na ‚okrasu‘ :mrgreen: Máme sušičku, tak to ani není víceméně potřeba. Maximálně přežehlím manželovi košile, pokud zrovna nějakou potřebuje. Oblíbenou značku prášku nemám, beru co je v akci. Momentálně mám, tuším, Bonux nebo Rex. Aviváž nepoužívám, do sušičky se ani používat nesmí. Nežehlila jsem ani na mimino, dcera se zdárně dožila tří let a vypadá zdravě. Na druhorozenou také žehlit nebudu a od začátku jí budu prát oblečení s naším. Sterilita prostěradla po vyžehlení je totální ptákovina, to vydrží asi tak 5 vteřin. A na popáleninu se ani nemá nic dávat, má se to v první řadě chladit.
:palec: :palec: :potlesk: :potlesk: Tak pod toto se podepisuji!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 17:21
@Nimie píše:
Tak evidentně se neobáváš o to, že bys od sebe odehnala manžela tímhle přístupem, ale děti nekomentuješ. Ty sis prostě vycepovala a hotovo? :nevim:

Děti vedu k nelenosti a pořádku ve věcech. Manžel má rád pořádek stejně jako já, samozřejmě v rozumné míře, pokud něco vidí, udělá to a nemusím mu říkat. Pokud by nebylo týden vyluxováno, tři dny nemytý záchod a 24 hodin nádobí ve dřezu, tak by mu to vadilo a mě též…
Nadruhou stranu když přijdu s dětmi na návštěvu, nedělají tam bordel, jedí u stolu a po jídle si jdou umýt ruce. Stejně tak co si tam půjčí, vrátí na své místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 17:22
@Tichošlápek píše:
@holkaZ no když uz je nutné neco zehlit, tak to udělá manžel :lol: a jinak mne uklizeni teda nebaví. Vždyť je to porad dokola az do zblbnuti. Dělám to, protože musím a rozhodne to neprehanim. Udržuji provozní čistotu

Tak nějak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 17:24
@Nimie píše:
Aha, a proč jsi jí vůbec začala používat?

používala jsem jí před dětmi, po dobu výskytu kožních potíží syna vynechala na dětské oblečení, postupně se k ní vrátila, když byl asi rok bez potíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
4.1.17 17:27

@holkaZ Já nevím, ale každý má snad tendence si život ulehčovat a tak nějak dělat příjemnější. To máme všechny žehlit jen proto, že to naše matky dělaly? Dřív se dělalo takových věcí, co jsou dneska už zbytečné. Třeba právě žehlení. Nežijeme v nějaké špíně ani bordelu, uklízím denně vždy něco. Ale netrávím tím hodiny a není to priorita mého života. Máme psa, takže luxování je (bohužel) denní nutnost, pak samozřejmě nádobí do/z myčky, prádlo, sušička. Taková ta klasika všedního dne. Že bych z toho byla unešená, to fakt ne, otravuje mě to a nebaví. Z dcery pokoje by tě momentálně asi trefilo. Během dvou minut samoty dokázala nemožné, jako kdyby jí tam proletělo tornádo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.1.17 17:30
@holkaZ píše:
Děti vedu k nelenosti a pořádku ve věcech. Manžel má rád pořádek stejně jako já, samozřejmě v rozumné míře, pokud něco vidí, udělá to a nemusím mu říkat. Pokud by nebylo týden vyluxováno, tři dny nemytý záchod a 24 hodin nádobí ve dřezu, tak by mu to vadilo a mě též…
Nadruhou stranu když přijdu s dětmi na návštěvu, nedělají tam bordel, jedí u stolu a po jídle si jdou umýt ruce. Stejně tak co si tam půjčí, vrátí na své místo.

Pokud si vyhovujete, tak není co řešit. Je fajn, že to tak máte a doufám, že vám to vydrží.
Na druhou stranu znám několik skvělých hospodyněk, užasně pořádných holek, které dřív nebo později slyšely nějakou podobu věty: „Víš, ty to zvládneš, jsi úžasná. Ale ona mě potřebuje.“ Já nejsem dokonalá a ani si na to doma nehraju. Nežehlím, podlahy dělá manžel a moc dobře ví, že mu na ně s největší pravděpodobností nesáhnu stejně jako on nejspíš nesáhne na to, co dělám já. Vážíme si jeden druhého a oceňujeme, co ten druhý dělá. Ale nestavíme na tom náš život. Když je záchod neumytý týden, tak je prostě neumytý - dokud ho jeden z nás neumyje (většinou já, docela mě to baví).
A ne, ve špíně fakt nežijeme. Přesto znám pár ženských, které by nás s gustem odsoudily, protože prostě nejedeme se stejnou intenzitou jako ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
4.1.17 17:32

@holkaZ Aha… co vse se tu clovek nedozvi :mrgreen: No mne prijde pradlo z nasi pracky i bez avivaze cistejsi nez od mamky, ktera avivaz pouziva… takze s ni ted nebudu zacinat…ale dik za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 17:47
@SAJ píše:
Pokud si vyhovujete, tak není co řešit. Je fajn, že to tak máte a doufám, že vám to vydrží.
Na druhou stranu znám několik skvělých hospodyněk, užasně pořádných holek, které dřív nebo později slyšely nějakou podobu věty: „Víš, ty to zvládneš, jsi úžasná. Ale ona mě potřebuje.“ Já nejsem dokonalá a ani si na to doma nehraju. Nežehlím, podlahy dělá manžel a moc dobře ví, že mu na ně s největší pravděpodobností nesáhnu stejně jako on nejspíš nesáhne na to, co dělám já. Vážíme si jeden druhého a oceňujeme, co ten druhý dělá. Ale nestavíme na tom náš život. Když je záchod neumytý týden, tak je prostě neumytý - dokud ho jeden z nás neumyje (většinou já, docela mě to baví).
A ne, ve špíně fakt nežijeme. Přesto znám pár ženských, které by nás s gustem odsoudily, protože prostě nejedeme se stejnou intenzitou jako ony.
Žijete tak, jak vám to vyhovuje a tak to má být.
K těm co utekl manžel, znám i opačné případy, manžel jednoho dne utekl se slovy že dotyčná je ve všem lepší-v komunikaci, nebolí jí obden hlava a nemusí čekat na čistý trenýrky čtrnáct dní :mrgreen: Když chlap uteče tak to většinou bývá z jiných důvodů, obvykle psychických a ne materiálních… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný