Žehlíte kvůli zdraví rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32022
4.1.17 16:38
@holkaZ píše:
Je to tak a opravdu se mi lépe prádlo vypere :palec:

To není nějakým otevíráním vláken apod., to je tím, že máš moc tvrdou vodu. Přidej jedlou sodu do každého praní a efekt máš úplně stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
4.1.17 16:38

Mě mamka učila od začátku že se věci žehlí a tak mi to zůstalo :nevim: košile jsou samozřejmostí ale žehlím i trička které jsou na první pohled hodně zmačkané a trička které se nosí jen na doma tak ty hned poskládám :D ponožky ani spodní prádlo nežehlím :mrgreen:
Používám prací prášek od Amway.

Upřímně ani nevím jak docílit toho že vyndané prádlo ze sušičky by se dalo hned složit a nebylo pokrčené. Nechává se trochu vlhké? nebo jak to funguje?

Příspěvek upraven 04.01.17 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.1.17 16:39
@holkaZ píše:
Aviváž se dává proto, že otevře vlákna a prací prášek vypere špínu hluboko z vláken. Žehlením se vlákna opět uzavřou a omezí se zašpinění do hloubky :palec:

Aha. A proto se dává aviváž až do posledního máchání. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149329
4.1.17 16:39
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Akorát snad nemá přijít na bambusové věci, ale kolik jich člověk má… já snad 2 tetra pleny a pár ponožek a to neřeším a zatím ty pleny nic neříkají :mrgreen:

Bambusové věci nevedeme :lol: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
4.1.17 16:40
@Lekninka91 píše:
třeba musíš vyžehlit těsně před zabalením :lol: :lol:

V takové situaci bych stejně neměla myšlenky na to, jestli je to sterilní, nebo ne. Ještě že mám vybavenou lékárnu na takové situace. A zatím se mi ani jedno dítě neoparilo, naopak si jedno dítě sáhlo celou dlaní na rozpalenou žehličku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 16:40

Děkuju vám všem za názory a tipy na prostředky, nejsem troll, byl to je námět, nejsem přecitlivělá na bakterie, jsem naučená vést domácnost starou školou (babička), rozhodně nemám sterilní domácnost, uklízím aby nebyl nepořádek a špína.
Ve svém okolí znám spoustu žen (vč maminek), které se ohánějí názorem že úklid a žehlení jsou zlo, že vaření je ztráta času a pod…, ve skutečnosti navrch huj a vespod fuj. Neříkám že některá z vás je stejná, to určitě ne, neznám vás žádnou osobně. Spíš mám pocit že plnění domácnosti je u dnešních mladých žen problém, v hlavě mají jen myšlenku na svou vlastní svobodu, tedy čas na sebe. Dnes se hledá důvod proč něco nedělat, ne proč přiložit ruku k dílu.
Teď do mě-ukamenujte mě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
4.1.17 16:41
@holkaZ píše:
Aviváž je chemická stejně jako prací prášek nebo toaletní mýdlo (mýdla se vyrábí prý z ropy), ale žehlení na zdraví vliv má, pračka, i když se čistí (já octem), je semeništěm bakterií, které zůstávají na prádle. Leda vše prát na 90st, pak by bylo žehlení zbytečné :lol:

Je chemická a chemická, chtělo by to si ale v tom udělat trošku pořádek. Aviváž rozhodně není nutností, naopak přidává víc zbytečných látek. Zbytečné to je, protože nežijeme ve sterilním prostředí, jestli si myslíš, že na vyžehleném prádle nemáš bakterie, tak jsi dost naivní. A zvlášť v době sušiček je argument zdraví úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30986
4.1.17 16:42
@KatieAndLily píše:
Mě mamka učila od začátku že se věci žehlí a tak mi to zůstalo :nevim: košile jsou samozřejmostí ale žehlím i trička které jsou na první pohled hodně zmačkané a trička které se nosí jen na doma tak ty hned poskládám :D ponožky ani spodní prádlo nežehlím :mrgreen:
Používám prací prášek od Amway.

Upřímně ani nevím jak docílit toho že vyndané prádlo ze sušičky by se dalo hned složit a nebylo pokrčené. Nechává se trochu vlhké? nebo jak to funguje?

Příspěvek upraven 04.01.17 v 16:39

Mne mamka ucila i luxovat, myt nadobi, veset pradlo na susak a nic z toho nedelam. Extra suche do skrine mam take hodne zmackane, suche do skrine jiz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 16:43

A děkuju všem co neútočily a pouze odepsaly na můj dotaz.
Momochodem-prostěradlo je sterilní uvnitř ve složené části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007

@Ivaneska Taky jsem jako děcko hrábla na žehličku :oops: :lol: doteď si to utrpení pamatuju, takže žehlení spíš zdraví škodí :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@holkaZ píše:
Kluk trpěl na vyrážky jen jako batole, jinak také netrpíme na vyrážky a pod…
Zajímalo by mě, první pomoc při popálenině (opařenině) se člověk má zabalit do sterilního (vyžehleného) prostěradla (cejchy, ubrusu…), nebojíte se žádná že nebude po ruce kdyby bylo třeba? Jedna z mála věcí, proč jsem s příchodem dětí začala žehlit tyto látky.. :nevim:

A není jednodušší se neopařit? Mimochodem, čerstvě vyžehlené mít stejně nejspíš nebudeš a jak to už nějakou chvilku leží ve skříni, sterilní to fakt není.
Jedna diskuse a takových pitomostí v ní… Neuvěřitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149329
4.1.17 16:44
@holkaZ píše:
Děkuju vám všem za názory a tipy na prostředky, nejsem troll, byl to je námět, nejsem přecitlivělá na bakterie, jsem naučená vést domácnost starou školou (babička), rozhodně nemám sterilní domácnost, uklízím aby nebyl nepořádek a špína.
Ve svém okolí znám spoustu žen (vč maminek), které se ohánějí názorem že úklid a žehlení jsou zlo, že vaření je ztráta času a pod…, ve skutečnosti navrch huj a vespod fuj. Neříkám že některá z vás je stejná, to určitě ne, neznám vás žádnou osobně. Spíš mám pocit že plnění domácnosti je u dnešních mladých žen problém, v hlavě mají jen myšlenku na svou vlastní svobodu, tedy čas na sebe. Dnes se hledá důvod proč něco nedělat, ne proč přiložit ruku k dílu.
Teď do mě-ukamenujte mě :nevim:

Jsem všechno, jen ne mladá maminka(bohužel pro mě )a vařím, peču, uklízím, ale není proč žehlit všechno, všecičko…radši si s rodinou zahraju Aktivity co jsme si nadělili pod stromeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
4.1.17 16:44
@holkaZ píše:
Kluk trpěl na vyrážky jen jako batole, jinak také netrpíme na vyrážky a pod…
Zajímalo by mě, první pomoc při popálenině (opařenině) se člověk má zabalit do sterilního (vyžehleného) prostěradla (cejchy, ubrusu…), nebojíte se žádná že nebude po ruce kdyby bylo třeba? Jedna z mála věcí, proč jsem s příchodem dětí začala žehlit tyto látky.. :nevim:

Od toho mám sterilní obvaz, prostěradlo, které by bylo opravdu sterilní po ruce nemám ani kdybych to žehlila (protože to prostěradlo překvapivě někde leží v mezidobí) a zrovna u prostěradel a ručníků - obojí prochází při každém praní a sušení dostatečně vysokou teplotou, takže z tohoto hlediska můžu vzít jakýkoliv podobný hadr v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25210
4.1.17 16:45

Nežehlím nic už roky. Mě to nebaví, jako relax mám jiné činnosti. Nevěřím tomu, že by to mělo spojitost s kožními nemocemi. Možná nějaké extrémy.
Peru buď v prášku DenkMit z DM nebo Formil z Lidlu s kapičkou aviváže nebo octa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
4.1.17 16:45
@holkaZ píše:
A děkuju všem co neútočily a pouze odepsaly na můj dotaz.
Momochodem-prostěradlo je sterilní uvnitř ve složené části.

Není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný