Žehlíte kvůli zdraví rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25219
4.1.17 16:47
@holkaZ píše:
Kluk trpěl na vyrážky jen jako batole, jinak také netrpíme na vyrážky a pod…
Zajímalo by mě, první pomoc při popálenině (opařenině) se člověk má zabalit do sterilního (vyžehleného) prostěradla (cejchy, ubrusu…), nebojíte se žádná že nebude po ruce kdyby bylo třeba? Jedna z mála věcí, proč jsem s příchodem dětí začala žehlit tyto látky.. :nevim:

Já nevím, ale myslíš, že prostěradlo, co leží den, týden, měsíc,… ve skříni, je sterilní??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
4.1.17 16:49

Ano, nase mamky mozna zehlily, pekly, varily trichodove obedy, ale deti byly v ohradkach, choditkach, aby neprekazely. Radsi si uziji cas s ditetem nez s zehlickou. Samozrejme, ze kosile do prace zehlim, ale kapesniky a prosteradla urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25219
4.1.17 16:49

Já ještě dodám, že suším, co jen to jde, venku. Sušičku nemáme a zatím nechci. Ale musím si v zimě hlídat, aby někdo netopil (zatím si to, když jsem celý den doma, můžu dovolit) a když fouká, tak je prádlo pak luxusní. A když fouká a mrzne, to je teprve paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.1.17 16:50
@holkaZ píše:
Děkuju vám všem za názory a tipy na prostředky, nejsem troll, byl to je námět, nejsem přecitlivělá na bakterie, jsem naučená vést domácnost starou školou (babička), rozhodně nemám sterilní domácnost, uklízím aby nebyl nepořádek a špína.
Ve svém okolí znám spoustu žen (vč maminek), které se ohánějí názorem že úklid a žehlení jsou zlo, že vaření je ztráta času a pod…, ve skutečnosti navrch huj a vespod fuj. Neříkám že některá z vás je stejná, to určitě ne, neznám vás žádnou osobně. Spíš mám pocit že plnění domácnosti je u dnešních mladých žen problém, v hlavě mají jen myšlenku na svou vlastní svobodu, tedy čas na sebe. Dnes se hledá důvod proč něco nedělat, ne proč přiložit ruku k dílu.
Teď do mě-ukamenujte mě :nevim:

Proč bychom tě kamenovaly? Jen si dej pozor, aby sis tím (pro mě naprosto zbytečným) přikládáním ruky k dílu neodháněla rodinu. Pár takovych pracovitých znám a jako, fakt bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 16:51
@Nimie píše:
Není :nevim:

Kamarádka pracuje na pohotovosti a sama mi řekla, že jsou rádi když se na akutní velkou popáleninu přiloží sterilní látka, kvůli snížení riziku infekce. Prý je důležité vyžehlený kus rozložit tak, aby se člověk poskytující první pomoc zbytečně nedotýkal celé plochy rukama, ale pouze okrajové části. Sama mi řekla, že tam občas přijede človek se sterilníma obvazama v afektu totálně osahanýma a pak ti lidé mají v ráně infekci… :nevim: Proto jsem zmiňovala žehlení prostěradel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
4.1.17 16:53
@SAJ píše:
Proč bychom tě kamenovaly? Jen si dej pozor, aby sis tím (pro mě naprosto zbytečným) přikládáním ruky k dílu neodháněla rodinu. Pár takovych pracovitých znám a jako, fakt bych neměnila.

To opravdu nehrozí, většinu úklidu mám hotovou když manžel není doma a pokud jsou děti doma, rádi se zapojují, od malička jsou tak naučené :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
4.1.17 16:54
@SAJ píše:
A není jednodušší se neopařit? Mimochodem, čerstvě vyžehlené mít stejně nejspíš nebudeš a jak to už nějakou chvilku leží ve skříni, sterilní to fakt není.
Jedna diskuse a takových pitomostí v ní… Neuvěřitelný.

No jednodušší to je, ale ne vždycky se na to dá spolehnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.1.17 16:54
@holkaZ píše:
Děkuju vám všem za názory a tipy na prostředky, nejsem troll, byl to je námět, nejsem přecitlivělá na bakterie, jsem naučená vést domácnost starou školou (babička), rozhodně nemám sterilní domácnost, uklízím aby nebyl nepořádek a špína.
Ve svém okolí znám spoustu žen (vč maminek), které se ohánějí názorem že úklid a žehlení jsou zlo, že vaření je ztráta času a pod…, ve skutečnosti navrch huj a vespod fuj. Neříkám že některá z vás je stejná, to určitě ne, neznám vás žádnou osobně. Spíš mám pocit že plnění domácnosti je u dnešních mladých žen problém, v hlavě mají jen myšlenku na svou vlastní svobodu, tedy čas na sebe. Dnes se hledá důvod proč něco nedělat, ne proč přiložit ruku k dílu.

To není o ukamenování, akorát tu prostě píšeš nesmysly :nevim: a není to o tom, že bych se pro domácnost nerozkrájela, jen mám ve vlastní rodině krásný příklad toho, kam může úzkostlivost jako máš ty, vést. Dotyčný chlapec je věčně v nemocnici, protože maminka se chovala přesně jako ty, všechno nacpala chemikáliemi, všechno muselo být sterilní a naprosto ťip ťop, nikde průvan, nikde nic. Výsledkem je dítě s naprosto zdevastovanou imunitou. To chceš? :nevim:

Já jsem byla hodně nemocné dítě a něco jako vyrážky, popálniny apod. byly na denním pořádku, ale nikdo se mě nesnažil naštěstí držet v jakési bublině. To samé nehodlám dělat doma.

Přežehlovat prádlo, které je vyprané na 60 - 90 stupňů a prošlo sušičkou je hovadina, stejně jako myslet si, že to vyžehlené prostěradlo je sterilní. To, že máš tvrdou vodu znamená, že to musíš změkčit, tak se ti prádlo vypere lépe, ne že tam musíš narvat další chemikálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.1.17 16:55
@holkaZ píše:
To opravdu nehrozí, většinu úklidu mám hotovou když manžel není doma a pokud jsou děti doma, rádi se zapojují, od malička jsou tak naučené :palec:

Takže děláš všechno ty a děti, manžela obskakuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
4.1.17 16:55

Ty jsi ta expertka na praní prádla z reklamy ne?

• Citovat
  • Upravit
956
4.1.17 16:56

Ahojky, já používám Persil sensitiv a aviváž Cocollino, mám 15. měsíční dítko. Jinak žehlím všechno, baví mě to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56314
4.1.17 16:56
@holkaZ píše:

Já třeba žehlím, nepodlehla jsem většinovému vlivu, ale ne kvůli zdraví, tam si myslím, že to nemá valný smysl ani u těch miminek. Žehlím, protože mám prostě ráda vyžehlené prádlo a ač to vyklepu, dobře pověsím a dělám s ním jakékoliv ciráty, tak stejně vyžehlené je lepší. Já jsem rozmazlená a prostě to poznám. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
4.1.17 16:57

Kvůli zdraví rodiny právě nežehlím, děti maj brzlík pouze do puberty a brzlík je orgán, který školí bílé krvinky. S čím se tělo nepotká, proti tomu není odolné. A tak vznikají děti skleníkové kytičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
4.1.17 16:58
@holkaZ píše:
Kamarádka pracuje na pohotovosti a sama mi řekla, že jsou rádi když se na akutní velkou popáleninu přiloží sterilní látka, kvůli snížení riziku infekce.

Sorry, ale doma mám dva lékaře, vyrůstala jsem v zásadě v čistě lékařském prostředí (většina známých rodičů jsou lékaři), to co ti řekla tvá kamarádka je sice pravda, ale to se sterilitou toho prostěradla nemá nic společného.

Mnohem líp uděláš, když budeš mít doma lékárničku. Ty to doma nemáš? Proč? Pokud jsi tak úzkostná a bojíš se špatné manipulace s obvazy, tak si do lékárničky pořiď sterilní prostěradlo speciálně pro tyto účely. Takové ale bude řádně zabalené a ošetřené, aby ve chvíli, kdy ho otevřeš, bylo skutečně sterilní. To, že prostěradlo přeložíš a někam ho složíš tě nezachrání, protože ve chvíli, kdy máš bakterie kdekoliv v látce, tak počítej s tím, že je máš všude.

A i kdyby, tak na to snad stačí jedno a ne žehlit všechno co mi příjde pod ruku ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.17 16:58

@holkaZ nemáme a nikdy jsme neměli kožní problémy.. žehlím vše - tedy krom spodek a ponožek /znám šílence, co to dělají/.. já žehlím pro svůj dobrý pocit - má ráda pěkně srovnané a upravené věci :lol: žehlení beru jako relax… používám jádrové mýdlo, ariel, aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný