Zeleninové vaření

• Otevřená skupina

Ahoj, mám doma začínajícího jedlíka a skoro 4 letou dcerku. Pro tu starší jsem hodně vyvářela samé mňamky, tak vytvářím tuto skupinku pro maminky, co řeší jak vařit a co vařit těm našim prťouskům. Pojďme si vyměnit recepty.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22948
7.2.18 20:13

@SabiVa většinou se snažím na páře dělat, ale nějak jsem spechala, tak jen do vody, bylo to za chvilku měkké :palec:
S Májou si to už nepamatuji jak to bylo, ale vím, že nekakala i 10dni, když měla jen mlicko, to jsem byla z toho na větvi, ale v pohodě..
Mě děsí totiž, že manžel jako miminko měl operaci střev, právě když začal bastit, nekakal a jen tak tak přežil, měl totiž zauzlovane streva, takže mm v pohodě, ale jídlo už neprošlo, tenkrát to bylo prý jen tak tak..tak se toho bojim, ale tak určitě to bude dobré, po jídle už kakala..ale stejnak mě to děsí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.2.18 21:14

@lucynka25 Zas si říkám, že bys to na malé asi poznala - určitě by jí to bylo nepříjemné, takže by se třeba různě kroutila, tlačila, brečela… ale nevím, nemám s tím zkušenosti :?. Každopádně, když to probereš s doktorkou, určitě Vám něco poradí :) Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 21:23

@SabiVa zkusím se zeptat, no snad nedostanu sprdunk, že jsem nepočkala do ukonc.6.m :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.2.18 09:09

@lucynka25 Já jsem původně také chtěla plně kojit až do ukončeného 6. měsíce. Ale nám přímo doktorka řekla, že pokud dává malá jasné signály, tak nemáme na nic čekat. Takže jsem ještě to poledne začala se zeleninou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
8.2.18 10:33

@SabiVa u nás to bylo právě také tak, pořád koukala do pusy, natahovala se..tak sjem pmalinku začla.
Jinak hlasím úspěch, už se po… :mrgreen: a teda pořádně, tak jsem v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.2.18 10:57

Holky, chci se zeptat, odkdy jste po zavedení zeleniny začaly s masozeleninou? My pojedeme 4. týden na zelenině a už chci pomalu začít i s masem.
@lucynka25 gratulace :potlesk:
Já se snažím střídat zelenou a oranžovou či žlutou zeleninu, abych pak zhruba poznala, čeho se malá zbavila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
8.2.18 11:34

@SabiVa já myslím, že už pomalu můžeš jestli máte všechnu zeleninku vyzkoušenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
8.2.18 17:23

@SabiVa Já jsem malé začala dávat nejdřív žloutek a až pak jsme najely na masíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.2.18 17:55

@Petulle4 normálně natvrdo uvařený a smíchaný se zeleninou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
8.2.18 18:25

@SabiVa Jj, ale zatím jen půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
8.2.18 18:54

Jj žloutek je také dobra alternativa místo masa.Ten jsem dávala tak 1× týdne pak, co si pamatuju :palec:
Pastinák nám moc chutnal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.2.18 20:05

@Petulle4 Ok, děkuji za info. Dojedeme brokolici a pak vyzkoušíme ;)
Měl jste někdo na konkrétní typ zeleniny nějakou nežádoucí reakci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
8.2.18 20:13

@SabiVa Není zač, ale nedávej ho každý den, ze začátku stačí 2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
8.2.18 20:37

@SabiVa my zatím v pohodě (mrkev, brambora, batáty, pastynak, cuketa, dýně, květák, hrášek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
8.2.18 20:47

Ani my jsme zatím neměly s ničím problém. Ale hrášek jsem ještě nedávala. Zatím jsme vyzkoušely brambor, mrkev, cuketu, batát, brokolici, dýni, špenát, květák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny