Zeleninové vaření

• Otevřená skupina

Ahoj, mám doma začínajícího jedlíka a skoro 4 letou dcerku. Pro tu starší jsem hodně vyvářela samé mňamky, tak vytvářím tuto skupinku pro maminky, co řeší jak vařit a co vařit těm našim prťouskům. Pojďme si vyměnit recepty.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
6.2.18 21:43

Koukám holky jak máte pekne prospívající mimca, mála měla necelých 8kg teď v roce :D
@lucynka25 většinou maso & brambor a zelenina (moc jí teď na ale výběr neni :,( ) nebo nějaký hustý zeleninovy polivky, rajskou a těstoviny… ale mám pocit že je to na jedno brdo pořád dokola. chtela bych zkusit nějaký ty zeleninový placicky pečený v troube…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
6.2.18 22:07

@mayunka :srdce: :hug:

Už se těším na pořádné varenicko pro malinkou, pak budu dávat receptiky ;)
Zatím ta mrška radši mlíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
6.2.18 22:10

@S.Verka koukala jsi už do receptiku, co tu jsou? Něco se tam dá najít pro prtata, zítra juknu, ale máme plavání a pak karate, tak až bude starší na tréninku, snad se urvu do kavarny a budu mít chvilku čas

Ahoj zítra :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 08:35

Ahojky, vložila jsem do diskuze nápoje pro dětičky odkaz na čajík na prdiky :lol: kdyby někdo chtěl, včera jsem přidala receptik.
Jinak nám se změnili plány, Maruška (ta starší) marodí, takže budeme doma zase :zed:
K obědu má Terezka zase batáty, tentokrát bez mm už, tak uvidíme.
Pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
7.2.18 10:51

@lucynka25 ahoj, na recepty kouknu, díky! :) Tak ať je malé brzo líp! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.2.18 11:04

Ahoj holky, děkuji za přijetí :)
Mám doma 5-ti měsíční holčičku. Jsme na svůj věku trochu napřed jak růstově, tak i s jídlem :D Už po ukončeném 4. měsíci začala dávat signály, že by chtěla i něco jiného než MM :D Nejdříve jsme začali s mléčnou kaší na noc a ve 4,5 měsících jsme začali se zeleninou. Nejraději mi baští cuketu, dýní a mrkev s bramborem. Četla jsem, že je dobré se zaváděním příkrmů hlídat i pití, tak pijeme průběžně přes den čajík - cca 100 ml na den. Doktorka říkala, že je to zbytečné…tak nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 11:14

@SabiVa ahoooj :mavam:
Ty jo, mě nevypije kromě mm nic :nevim: když už, tak trošičku vodu a trošičku cajiku fenyklového..ale to není ani 10ml.
Důležité je, aby byla pořád hlavní složka mm, pokud ti dobře prospívá, hodně pije i mlíčko, tak když chce pít, tak bych ji to nebrala..já nevím, ani moje první dcera nechtěla pít nic, jen prsa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.2.18 11:22

@lucynka25 Ze začátku jsem jí také dávala fenyklový kvůli prdíkům, teď jí dávám bylinkový od Lerosu (dostali jsme k Vánocům :D ). První dny si jen tak párkrát lokla a až teď mi od oběda až k večeru vypije cca těch 100 ml. MM také pije hezky, máme za den cca 5 dávek.
Jinak dnes to vidím na brokolici, ať má kromě cukety ještě něco zeleného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 14:26

@SabiVa to je dobrý, je šikulka, že tak pije.
Já hlásím dneska úspěch, snědla docela dost toho batatu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 15:52

Holky a jak vám miminka kakaj? Moje malá teď skoro vůbec a když tak to stojí za to.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
7.2.18 16:57

@lucynka25 mne malej skoro denne, jinak obden. Ale my jsme na UM. Dneska jsem mu k mrkvi dala kousek brambory a docela bastil. Ted odpo jsem mu dala par lzicek bananu, snad to nevadi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 17:20

@mayunka to víš, že neva. Banan je už v pohodě..no moje malá má asi fakt zácpu :think: :roll: nejhorší je že mi nechce pít ani stavicky, že bych ji dala švestkový.. :zed: no uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
7.2.18 18:56

Tak jestli kojis, tak ty deti nemusi kakat nekolik dni jsem nekde cetla @lucynka25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
7.2.18 19:17

@mayunka jj to vim, ale spis si myslim, ze to je z toho jidla :roll: ze se ji to stosuje 8o no uvidime, snad to bude dobre.
Dekuju :hug:

a co budete zitra tvorit? Já pastinák zkusim :think: akorat mame zitra i ockovani, chudera, tak bude bez nalady :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.2.18 19:35

Když jsem plně kojila, tak měla malá stoličku každou chvíli. Když jsme na noc přidali kaši, tak nejdřív tak cca obden, pak se to ustálilo na v průměru 1× za den. A teď co jsme přidali zeleninu taky cca 1× za den, někdy ob. Ale co mi říkala doktorka, tak s příkrmy se může stát, že třeba týden nic.
@lucynka25 Ten batát vaříš, pečeš nebo v páře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny