Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MartinaVargová píše:
Aspon když se něco stane tak budu vědět že já tam byla…
Teď mě za zamrazilo, sleduji, jak to dopadlo, ale tahle věta mě dostala! Rozhodně bych ale jela jinam do porodnice, tohle je přístup, za který bych je tam pěkně srovnala! ![]()
Tak já si myslela že když mě poslali domu tak to vážně nic nebude… kdyby jo tak asi by semnou tak někdo aspon něco udělal ne? jak jsem řekla že dneska jsem byla na ko tak my řekla že mužu jít domu a kdyby něco tak mam přijet…
Ale co jsem pochopila, tak tam byla teď jen sestra, dr žádný, tak jak a kdo tě prohlížel? dělali ti test plodovky?
No nevim, ale měli by udělat amnioskopii či jak se to jmenuje - prostě maj možnost se podívatdovnitř k plodovým obalům na plodovku, zkouknout to.
Bez dalších vyšetření? Jela bych jinam
A teda sorry, ale říct, že aspoň máš papír, že jsi tam byla - kdyby to bylo cokoliv a něco se stalo, dítě ti nikdo nevrátí. Nemůžu si pomoct, určitě tě nechci plašit, ale teda toto (kor když tě řádně nevyšetřili) by mě neuklidnilo a nestačilo by mi to
@MartinaVargová ja bych okamzite zmenila porodnici, hele tohle si nemuzes nechat libit, tohle by se treba v zahranici stat nemohlo…jak se pak k tobe budou chovat pri porodu?
co je to za porodnici?
na plodovku by meli udelat test, na zanet treba test moci, to muze i sestra…kdyby si tm prijela s porodem, tak doktor by se tam ukazal jak?
i s tim mocakem to je taky pristup, ja mela neco podobneho, taky jsem nepoznala ze je to mocak, sla jsem ke svemu doktorovi, ze se necitim dobre ![]()
Ono „aspoň když se něco stane, vím že jsem tam byla“ by mě nepřekvapilo u debaty „odtrhl se mi nehet na noze“. Ale v tomhle případě…
Uz jen kvuli tomu pristupu bych jela jinak…tohle je nejlepsi cesta k prusvihu…teda tim treba myslim zastaveny porod- oxytocin - cisar. Kdyz je sestra nevrla hned na prijmu, to se fakt bajecne a v pohode rodi.
@Gábííí sestra my udělala jenom monitor nic víc… prej že to je v poho a mužu jít domu že dr. ted tam není… @suik je to porodnice v plzni na lochotíně.
@suik píše:
Uz jen kvuli tomu pristupu bych jela jinak…tohle je nejlepsi cesta k prusvihu…teda tim treba myslim zastaveny porod- oxytocin - cisar. Kdyz je sestra nevrla hned na prijmu, to se fakt bajecne a v pohode rodi.
Takhle mě přivítala jedna koza u mýho prvního porodu… Vyplašená prvorodička, bála jsem se, nevěděla co bude… Po nevrlém pohledu:
„Už jsem mohla jet domů a teď tady budu tvrdnout“. ![]()
Myslet si mohla cokoliv, ale měla se kousnout do jazyku…
Kor já, taková nenáročná.. (sama jsem zdravotník a bojím se nemocnic, takže jsem plachá, tichá a ani nepípám
).
A když jsem něco řekla tak my sestra řekla že snad ona ví co se má dělat…
ale naštěstí od tehdy nic nemam tak myslím že je to v pohodě
zejtra si tam zavolám když tam bude jiná sestra a ve ctvrtek jedu na ko
@MartinaVargová píše:
@Gábííí sestra my udělala jenom monitor nic víc… prej že to je v poho a mužu jít domu že dr. ted tam není… @suik je to porodnice v plzni na lochotíně.
zajeď jinde, přece kvuli nějaké krávy nebudeš riskovat..V den termínu mít zelené vytoky mi nepřijde normální a to mám už 2děti. Určitě bych byla radši 10krat za blbce než něco podcenit.To že ti udělala monitor, ji asi moc neřekne co z tebe vyteklo ![]()
Co je to za porodnici, že tam není doktor
to tam jako fungují jen sestry
no každopádně bych taky hledala jinou porodnici, ale jak si už psala už moc času nemáš, ale toto bych si teda líbit nenechala, to je teda přístup ![]()
Uff teda porod me teprve ceka, ale tohle jednani mi prijde nezodpovedne. Az tam mimco bude lokat zkazenou vodu a budes rada, jestli se narodi zdrave, bude pozde rikat, zes tam byla a ta a ta sestra ti rekla tohle.
Proste bych shanela jinou nemocnici nebo bych tam byla do ty doby, nez by nekoho sehnala. Preci neni mozny, ze by tam nebyl doktor.
Btw: doktori a sestry jsou tu pro nas, ne my pro ne, takze to ze na me budou kouakt jako na debila, by mi bylo uplne jedno.
Drzim palce, at to dopadne dobre, ale za zdravy a zivy mimco bych se pohadala s kdekym.
@MartinaVargová Mi nerikej, ze v Plzni je jen jedna. Sbalila bych sebe, tu vlozku nebo intimku a frcela jinam.