Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Liberalissima píše: Více
uplně jsem nepochopila, proč by jim ho měla brát
trochu to vyznělo jako potřebuji finanční injekci na tenis…
@Keyllah no a hlavně tam píše, že ve 12:30 každý den už je vozí na kroužky…to nevím teda jak to má s prací…tenis jim brát nemusí, pokud na to má peníze…
@Monchichik píše: Více
j, navíc to pubertální dítko nechodí do školy? končí ve 12:30 i s oběděm?
to všechny tři chodí každý den na kroužky? možná je na čase trochu zvolnit…
@xkytek píše: Více
upřímnou soustrast,
na OSSZ jsi ještě nebyla? vyřídíš si vdovský a dětem sirotčí důchody - průměrná výše jednoho důchodu je cca 11 tisíc, takže budete pobírat cca 44 tisíc, možná více, protože manžel zřejmě za 20 hodin práce denně měl vysokou výplatu,
13leté dítě určitě nekončí ve škole ve 12.30, ani 9leté každý den
@Keyllah no pokud se něco takového stane, tak to bohužel život změní všem, i dětem…je to hrozné…asi poslední co by mě zajímalo by byly kroužky dětí…i když chápu, že jim chce asi zachovat co nejvíc ze zaběhnutého života…
@Keyllah No za tenis s počtem hodin jsme za zimu zaplatili kolem 300 tisíc za všechny děti, ale je to mooooc. Manžel jim tím částečně kompenzoval to, že na ně neměl dostatek času. Děti potřebují pohyb - vím, že existuje i levnější, ale na atletiku a gymnastiku holky nebyly a kluka na fotbal (1×týdně), by bylo málo. Nutné podotknout, že v celé rodině máme sklony k tloustnutí. Manžel měl původně přes 180 kg.
Bydlíme ve splaceném domě, ale náklady na energie… Mám jiné příjmy než manžel. Navíc jsme částečně zaplatili zálohu na byt v domově důchodců, s tím, že si vezmeme hypotéku. Ceny nemovitostí jdou nahoru a prodat se to dá vždy, tak zvažuju, ale obživa nejistá. Tak babo raď. Sama nevím, zda do toho, za současné situace jít. Bojím se.
Ale v bance i v okolí by neváhali. Možná to pronajmout a z toho platit hypotéku, pokud jí dostanu. Všude se nyní cukají kvůli dědickému řízení a firmě, ze které odešel finanční i programový ředitel…
A co třeba házená, basket, plavání, hokej? Pohybu dost jak pro holciny, tak i pro kloucky.
Upřímnou soustrast ![]()
Je mi to moc líto, musíš si vyřídit úřední záležitosti, vdovský, sirotčí důchody.
Jak to bude s firmou?
Jestli nebude nutný právník, aby Ti společník nechtěl dělat problémy, píšeš, že tě nemusí.
Snad je firma v plusu, aby na Tebe ještě nepřešly nějaké finanční závazky, o kterých nevíš, to by chtělo zjistit…
@free333 Ne, firma je v mínusu a už jsem dostala směnky, o kterých jsem nevěděla a další přijdou. Ani nechce, abych tam pracovala, ale já jinou variantu nyní nevidím. Nevím, zda mě chce zničit, spíš jen odstranit. Do toho tenisové turnaje dětí a škola, účty… Hledám i minutu klidu pro sebe.
Jestli je firma v mínusu, tak jedině rychle hledat právníka, to mě mrzí, jak to dopadlo…
Vy máte soukromou školu?
Tenis, ač je to pro děti smutné, se snad dá přerušit?
Upřímnou soustrast.
Jestli máš zkoušky DP, tak si vyžádej účetnictví, ať máš přehled, pokud je to malá firma a dá se to takhle realizovat.
Snad měl muž nějakou rozumnou životní pojistku. Držím palec.
@free333 Tenis jsem zlevnila hodinama s někým jiným, právník stojí sta tisíce, nevidím cestu v tom se soudit. Raději se domluvit, ale ne z pozice chudinky. Ručíme a ručili jsme celým majetkem (manžel se jaksi nezmínil, ale prý je to normální ručení za úvěr). No, trošku šok.
No, je to o prioritách - drahý právník teď Ti může doslova zachránit zadek. Je to podstatně důležitější než tenis. Po úmrtí mého manžela to taky vypadalo, že se budu muset soudit zhruba o milion, ale teda šla jsem do toho, protože to byl milion pro moje děti. Nakonec teda na soud nedošlo, vyřešilo se to dohodou, ale byla jsem připravená zabojovat jako lvice.