Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andysek31566 nesmiris se s tím nikdy, jen se s tím naucis žít. Zanedlouho to bude 7 mesicu co mi umřela dcera po porodu a jako bych stále nezila. Nemám důvod pro co žít. Ty mas dceru, pro kterou tu musíš být, mas už tu dětskou lásku ![]()
@Vandand
Ahoj, to je mi moc líto. Včera to byl v mém případě měsíc. Je to pro mě pořád šílené. Copak se s malou stalo?
@Andysek31566 nevíme. Asi se během porodu začala odlucovat placenta a k malé neslo co potrebovala. Přitom porod byl hrozné rychly. Po porodu ji rozdychali, zemrela až druhy den k ránu ze selhala (asi). Nemocnice neposlala placentu k pitve takže se nikdy nedozvíme pravdu.
Co se stalo u vás? ![]()
@Vandand no šílené.
My jsme teda věděli, že má malý problém se srdíčkem, ale chtěli ho hned po porodu operovat. Pro přijedu do porodnice zjistili, že už nežije, že se odlučuje placenta 😥 😥 😥 takže jsem ho porodils už mrtvého 😥 😥 😥
Ahoj holky až doteď jsem ani netušila, že se vůbec něco takového může stát. Mám už dvě dospělé milované děti a teď nového partnera už mě ani nenapadlo, že bych byla ještě těhotná ale stalo se. Moc jsme se na holčičku těšili a partner ještě žádné dítě nemá a byl moc šťastný ale při běžné kontrole mi gynekoložka řekla, že mé miminko je mrtvý 25tt byla jsem naprosto v šoku ještě večer jsem cítila pohyby, těhotenství probíhalo bezproblémově a děťátko bylo naprosto v pořádku. Nejhorší bylo jí porodit mrtvou, stalo se mi to teď v pondělí. Ač mám rodinu, milované děti a milujícího partnera je mi strašně a mám strašnou depku a nedokážu vůbec nic dělat jen celý den sedím a čumím do blba a do mobilu a čtu vaše články a brečím. Je strašné, že tolik miminek umírá už v bříšku a nebo během porodu i po něm. Před rokem zemřelo miminko po měsíci a půl po narození mé dceři a letos mě v bříšku. Nechápu to a pořád se ptám proč se to muselo stát dceři i mě?. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se nám stane taková tragédie. Nejhorší je, že mám plnou skříň oblečků pro mimi, nakupovali jsme s přítelem. Ničí mě vidět všude ty hadříky a postýlku a všechno to ostatní. Holky jak jste tu hrůzu překonaly? Mám už tak oteklé oči pláčem, že je nemůžu už ani úplně otevřít. Teď máme v rodině dva malé andílky
![]()
Moc mě mrzí vaše ztráta já potratila v 11tt a taky to bylo pro mě hrozné nedokážu si představit jaké je to porodit mrtvé dítě.
Chci vám popřát hodně pevné nervy řeknu to asi hloupě ale co se mělo stát se stalo osud to viděl s vámi jinak. Tak jako s námi se všemi co zažili nějakou ztrátu.
Všem ženám co tohle zažili přeji zdraví a rodinu a přátele kteří podpoří a změní slzy smutku na slzy radosti.
držte se
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.