Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, precetla jsem si velkou cast prispevku v teto diskuzi. Neprozila jsem to, co vy, a presto mam s vami neco spolecneho a tu obrovskou bolest sdilim s vami. Je mi moc lito, cim jste si prosly. Vim, ze moje slova vam nijak nepomuzou, bohuzel.
Cas zahoji vse, to je pravda, ale bolest zustane. Jen uz nebude tak velika. Preju vam vsem krasne a zdrave deti, a obrovskou radost na srdci…vam, vasim detem i andilkum.
![]()
Tak mě dneska povídala švagrová,že její sestřenka porodila v pondělí mrtvou holčičku.Termín porodu měla tento týden.Doma mají tříletou Klárku a obě holčičky byly vymodlené.Je to ak nespravedlivé.Navíc ona v pondělí porodila své mrtvé dítě a její sestřenka dnes porodila kloučka.Jsem ráda,že je malý zdravý,ale myslím,že jí to teď na psychice nepřidá.
Pro všechny nově příchozí, pokud chcete napiště si žádost o členství tu: https://www.emimino.cz/…ruc/diskuse/
A nevíte někdo o Venouskovi? Strašně dlouho se neozvala.
Venoušek, byla tu na miminu naposledy začátkem srpna, asi má s prďolou dost zábavy a práce…ale nějakou fotečku by sem vložit mohla ![]()
Ahoj holky, brečela jsem nad tím, co se vám stalo a i my si procházíme téměř stejným.Bohužel děti normálně sme mít nemohli a po 1.ivf se nám zadařilo na krásná dvojčátka, dvě naše princezny, kterým jsme od začátku říkali Terezka a Helenka, neb jsme věděli,že to jsou určitě holčičky,máme je v rodině všichni, a tak sme nepochybovali. V září jsem byla na kontrole, dr. říkal,že vše v pořádku a 5 dní na to, jsme fofrem jeli do špitálu, protože se holčičky rozhodly přijít na svět v 26.týdnu.21.9.2011 je pro mě nejkrásnější den,narodily se,Terezka byla od začátku lepší,ale obě musely na operaci a Terezka po dvou a půl týdnech zemřela na pooperační komplikace, bříško jí zpravili,ale zánět plíce byl náhlý a septický šok k tomu,dva dny předtím jsme jí ještě viděli, pak byla karanténa a děkuju komukoliv a čemukoliv na světě,že jsem Terezku já i táta mohla pohladit a v našich srdcích je navždy.
Helenka teď bojuje a já doufám,že ona to zvládne, protože má kolem sebe našeho úžasnýho andělíčka Terinku…vždy jsem si Terezku přála a je mi moc líto,že musela odejít a nebudu jí mít tady dole,ale milujeme ji stejně jako Helenku ![]()
mišule..je mi to moc líto, upřímnou soustrast
věřím, že maličká bude velká bojovnice a zvládne to..ve skupině prázdná náruč máme maminku s podobným příběhm, její druhý chlapeček z dvojčat statečně bojuje
držím palečky
bud rad aže jsi ho apon viděla ja jsme malou chovala ž v urně na hřbitově, nikdo mi ji neukazal
ahoj holky,chtěla bych se k vám přidat 2.11.2010 se mi narodila dceruška a 25.11.2010 mi zemřela na oboustarný zápal plic…pořád to bolí a pořád jen doufám,že to čas aspoň trochu zahojí.....
https://www.emimino.cz/…rketka-7414/
Hrochovko..je mi líto, čím si musela projít a procházíš, upřímnou soustrast
přidej se, pokud máš zájem do uzavřené skupiny Prázdná náruč, jsou tam maminky se stejným osudem ![]()
Moje Milé maminky, sdílím s Vámi stejnou bolest. Před necelými šesti měsíci jsem přišla při porodu o synka Štěpánka, chlapeček byl veliký 5 kg, rodili jsme vaginálně a při porodu se zasekl v porodních cestách, porodník mu při vyprošťování srazil vaz a přetrhla se mu mícha a udusil se, je to všechno ve vyšetřování. Přijde mi to jako zlý sen, ke všemu mi při porodu poranili svěrač, tak trpím fekální inkontinencí a čeká mě v dubnu operace. Naštěstí mě alespoň uznali invalidní, takže po tuhle dobu budu aspoň trošku finančně zabezpečená. Štěpánka jsem držela v náručí, ale ani nevím jakou měl barvu očí. Snažím se žít, dělám téměř vše jako před tím, nicméně ve veškeré mé činnosti chybí takový ten plamínek radosti, taková ta esence života. Mám doma ještě tříletou dcerku, která mi moc pomáhá. Ze začátku jsem také měla takové ty myšlenky o konci života, ale jelikož jsem málem při porodu zemřela, rychle jsem si to rozmyslela a získala jsem neuvěřitelnou úctu k životu. Věřím, že každý z nás má zde na světě svůj vymezený čas, někteří desítky let, jiní pár okamžiků. Věřím, že je Štěpánek v nebi a že je mu dobře. Věřím, že těžké věci na nás Bůh, ať si pod tím představuje kdo chce, co chce sesílá, abychom se hnuli, posunuli dál, vykonali „něco“. Věřím, že i ve Štěpánkově smrti naleznu časem nějaký smysl. Ale i přes závěry ke kterým jsem došla, abych vše lépe zvládala je to neuvěřitelně těžké. Přijde mi jako by mi někdo do hrudi ponořil ponorný mixér a pustil ho a já byla na šrot. Mám dny lepší, mám dny horší. Chodím k psycholožce, začala jsem chodit na power jógu, chystám další činnosti. Myslím, že nejhorší je zabřednout v lítosti a sebeobviňování. Proto se držím myšlenky, že nebyla žádná jiná možná cesta, i kdybychom jeli do jiné porodnice výsledek by byl stejný. Možná je to alibismus, ale Štěpánkovi ani jiným andílkům nic život nevrátí a je potřeba se vyplakat, zanadávat, vyspat, odpočinout, odpustit a jít dál s vírou a láskou. Myslím na Vás maminky a i když Vás neznám, posílám každé hřejivé objetí. Jednou se s našimi děťátky setkáme, ale ještě není náš čas:), ještě tu je pro nás práce:) S láskou Lucka
Lucko
Štěpánek má nejlepší mámu na světě! a jednou až se shledáte budete spolu jakobyste prožili celý společný život.
Díky Harpy, co jsi napsala mě zahřálo u srdíčka. Hledám tak trošku spřízněné duše - kdo to totiž nezažil nemůže rozumět i když se snaží sebevíc. Manžel sice u části porodu byl, ale je to „chlap“, takže s ním si o tom moc nepopovídám:), kamarádky fajn, ale jsou trošku zdrženlivé a většina má teď druhé malé nebo jsou těhotné, což mi moc nepřidává - ne že bych jim to nepřála, ale při pohledu na ně mě je tak nějak teskno. Přeji pěkný sobotní večer Lucka
UFA píše:
Díky Harpy, co jsi napsala mě zahřálo u srdíčka. Hledám tak trošku spřízněné duše - kdo to totiž nezažil nemůže rozumět i když se snaží sebevíc. Manžel sice u části porodu byl, ale je to „chlap“, takže s ním si o tom moc nepopovídám:), kamarádky fajn, ale jsou trošku zdrženlivé a většina má teď druhé malé nebo jsou těhotné, což mi moc nepřidává - ne že bych jim to nepřála, ale při pohledu na ně mě je tak nějak teskno. Přeji pěkný sobotní večer Lucka
Do této diskuze jsem nahlédla teď náhodou, určitě nebudu číst obsah, protože by mě to totálně položilo, na tragedie kolem dětí jsem extrémně přecitlivělá, ale poslední příspěvek mi nedá, abych nereagovala…
UFY je mi opravdu upřímně líto co Vás potkalo…dle Tvých příspěvků je vidět, že jsi mooc prima a hodný človíček a ta nej máma-jaká může být…je vidět, že jsi dokonce dospěla k takovým těch „duchovním“ hodnotám a smyslům.Já jsem také člověk, který ví, že vše, co se děje, se děje pro něco, protože to tak mělo být.....tady na Emimču jsou prima holky a maminky a myslím, že i ty bys to tu ohromně obohatila…je tu spousta skupin-uzavřených i veřejně přístupných a myslím si, že v jakékoli skupině budou holky za Tebe rádi......Ať už Prázdná náruč, kde by Ti holky ohromně pomohly tak v jakékoli jiné skupině.....Přidej se-hodných a dobrých lidí není nikdy dost ![]()
Ahoj holky,
ráda bych se k vám přidala…v pátek jsem pohřbila svou prvorozenou dceru Aničku,bylo jí pouhých 11 dní
…musela jsem podstoupit ivf,které sice vyšlo hned napoprvé,ale začala jsem rodit předčasně - 25.tt,Andulka byla malá,ale šikovná-slova sestřiček:-)Bohužel podlehla ,,nemocniční infekci''.Všichni se nás sice snaží podporovat,ale samy nejlíp víte,že kdo nezažil,nemůže pochopit…chci věřit,že bude líp,jak mi všichni tvrdí,ale zatím mi to prostě nejde…Verča
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.