Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše: Více
Za mnou přijeli dva chlapi a třetí chtěl dorazit, aby mi jí vyměnil. Není to o tom, že bych to nezvládla, ale rádi mi pomohli
.
@Takyjedna píše: Více
A? Point je? Že je prostě užitečný umět některé věci v životě?
On mě učí a už naučil už dost. Je moje živá Wikipedia ❤️
Proč zkoušená? Já se spoustu věcí učím beztak sama, na wiki, na YouTube.
Osobně si nemyslím, že zejména můj chlap těží své sebevědomí z toho, že ho hrozně moc potřebuju. Je sebevědomý tak nějak sám o sobě. Naštěstí
@Pidulka1991 píše: Více
Tak kdybych to uměla sama, sama to udělám. Ano, ani moje sebevědomí nespociva v tom, že beze mě chlap je děsně bezradný a nedokáže chudák si zapnout ani pračku ![]()
Neřekla jsem, že to neumím, ale proč bych to dělala? Když chtějí pomoci, tak je nechám
.
No, že seš takový starobylý výkvět ženskosti, že tě rozkvete péče chlapa - jak v předminulém století. To je sice hezké, ale silně old time. Já tohle prostě v našem století nepochopim. Já se učím taky celý život, ale žene mě moje vlastní zvědavost, jsem zvědavá, co ve mě je a co mě žene. Já ale byla tvrdohlavá už od základky, jsem to úkolování a předepsané učební plány nesnášela. Jedu si podle svýho. U tebe mě to vždycky překvapí, zníš samostatně do tý doby, než začneš povídat o manželovi… ![]()
Příspěvek upraven 26.12.24 v 19:08
Nebylo třeba, dojeli vyřešili a měli dobrý pocit, že pomohli.
@Duha25 píše: Více
Já když se koukám kolem sebe, tak přesně tohle vidím..všechny ty domy, cesty, auta, konstrukce, technologie..všechno je to práce, kterou odvedli muži. Mužská civilizace. Říkám si, proč, pro koho to dělali? Proč v těch Tatrách nesedely ženy a nesypaly štěrk pod asfalt? Proč tu ženskou práci sakra není vidět? Kdo jim vařil, pral montérky, stlal peřiny? Kdo se jim staral o děti? Kdyby ti muži neměli ženy, udělali by tu svou těžkou práci? Nebo by se rochnili ve špíně a pálili kořalku? ![]()
Ženství neznamená být ve všem nejlepší. Jestli jde o to, jak být dobrá manželka, tak stačí být milá. To je to co muže přitahuje a to co mění vztahy.
@Livin píše: Více
No nevim, jestli zrovna touha vydelavat hodne penez a jet na vykon je typicky muzska nebo zenska zalezitost. Ja myslim, ze je to spis nez o pohlavi o nejake potrebe sobe nebo druhym dokazat, ze jsem „dost dobry“. A proc vyhledavas mamanky? Nemam kristalovou kouli, ale treba si na nekoho schopnejsiho neveris. Nebo ti prijde prirozene, kdyz druzi prekracuji tvoje hranice a kdyz davas vic, nez dostavas. Znovu - tohle se deje muzum i zenam.
CO je zenstvi je zajimava otazka. Nevim, zda se to da nejak jasne definovat, urcite ne stejne pro kazdeho. Pro me je to hodne spojene s menstruaci, tehotenstvim a kojenim. Mam pocit, ze jsem dobre napojena na svoje telo. Ze jako zenska jsem vic emotivni, vic mi ty emoce litaji. Taky beru bolest jako soucast zivota. Navic nejaky pocit sobestacnosti a sily. Kdyz si porodim to dite a odkojim, tak uz zvladnu cokoliv. Taky nejaky pocit nespravedlnosti, ze zeny maji jeste porad nizsi postaveni ve spolecnosti a v rodine. To ale pak posiluje moje vztahy s ostatnimi zenami. Spolecny nepritel spojuje ![]()
Příspěvek upraven 26.12.24 v 19:50
@Livin ano jsem žena, cítím se žensky, dávám to snad i dostatečně najevo, ale samozřejmě nechci, aby si mě chlap vydržoval nebo abych na něm byla zcela závislá, umím taky vydělat prachy a dokonce ráda dělám krav magu, strašně mi to zlepšilo postavu a kondici. Jsem nejspíš stará škola a mám averzi na takové ty skupiny + kde nepoznáš, kdo je chlap, kdo ženská, kdo se za chlapa/ženskou jen vydává apod a speciální skupina queer, to je opravdu pro fajnšmekry. Ať se klidně kde kdo nechá přeoperovat, když pak bude mít více endorfinu, ale ať mě nikdo nenutí říkat osobě Ona, když vidím (a nejen já, ale i okolí) člověka, který vypadá jako kluk - zrovna nedávno jsem šla venku a jedna paní potkala jinou svou asi hodně starou známou, která šla s osobou věku cca 15let (možná méně), kterážto osoba byla o berlích a nohu v sádře, paní jim říká:”Ahoj, no musí dávat pozor, ať mu to neuklouzne, aby náhodou zas neměl i druhou nohu v sádře, to by pak byl akorát tak na vozíku.” A druhá paní hned opravovala:”To není kluk, ale holka, ona se tak jen ostříhala.” … paní asi mohla být ráda, že není v USA, kde by ji hned žalovali za kdo ví co…každopádně, ona osoba byla nejen ostříhaná na kluka, ale i takto oděná. Až ženy budou přinejmenším vypadat jako ženy, pak se nebudou muset zakládat diskuze, jak se cítit jako ženy…
Nevim, jestli to co pises je o tom byt zenska nebo muzska…spis to ukazuje, ze zijes v zajeti stereotypu o tom co mas a nemas byt dle toho co mas mezi nohama. Bez toho, ze si fakt uprimne reknes co jses a co chces bez prikras a falesnych predstav o sobe a z toho vyplivajicich i falesnych predstav o svym okoli, bez toho se to nehne. To nema co delat s pohlavim, to je spis takova berlicka pro lidi co sami nevi co se sebou a kam se v zivote vrtnout a tak si na celo nechaj nalepit nalepku: spravna zena/spravnej muz a pak se divi, ze jim celej zivot ridi nejaky sileny pravidla, ktery si sami nevybrali a nejsou jim vlastni.