Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Keyllah píše:
seš dobrájá vstávám v pět, takže usínám s dětma, navíc jsem fakt levá, takže bych to asi nedokázala a neutajila. Uvažuju, že bych to koupila, ale těch dárků není až tak málo, a hlavně ještě ani netuším rozměry
ale snad to časem nějak domyslím
ja kdybych vstavala v 5, tak padam na hubu. Siti nesiti.
My tech darku nemame tolik. Ja pocitam na osobu 2 darky pro dospeleho, 2-3 darky na dite. Syn je jeste mimino, na vanoce mu bude necely rok, ten z nejakych darku nema rozum. Cili potrebuju 2 darky pro manzela, 3 pro dceru a nejaky darek pro mne.
Problem s temi pytlemi je spis ten, jak odhadnout velikost. Ruzne darky maji ruzne velike krabice. Ani netusim, co planuje manzel pro mne, tak nevim, jak bych to dopredu nasila. A na velke krabice by byla spotreba materialu ne mala.
@warita píše:
ale ta krabice uz je vyrobena. Pokud zakladatelka koupi tu krabici second hand, tak se nevyrobi zadna dalsi krabice. Recykluje se stale ta stejna krabice. Kdyby ale sla do obchodu a koupila novou, tak je tady krabice nova. Je tady i nove lego. Oboji se muselo vyrobit a zatizilo zivotni prostredi. Je to dalsi kus plastu, dalsi kus obalu, dalsi kus odpadu.A ja chapu, ze nekteri lide chteji veci nove, nepouzite. Zaroven se ale nechovame k prostredi moc laskave. Lidi kupujou a vyhazujou veci jako na bezicim pase. Nemyslim si, ze to je spravne. Maji vseobecne pramalou uctu k vecem.
Já do určitého věku jako dárek kupovala třeba to lego, lyže, použité. Ale od určitého věku dítěte by mi bylo to trapný. Navíc u toho lega vychází různé nové série, které si dítě třeba přeje
@warita píše:
ja kdybych vstavala v 5, tak padam na hubu. Siti nesiti.My tech darku nemame tolik. Ja pocitam na osobu 2 darky pro dospeleho, 2-3 darky na dite. Syn je jeste mimino, na vanoce mu bude necely rok, ten z nejakych darku nema rozum. Cili potrebuju 2 darky pro manzela, 3 pro dceru a nejaky darek pro mne.
Problem s temi pytlemi je spis ten, jak odhadnout velikost. Ruzne darky maji ruzne velike krabice. Ani netusim, co planuje manzel pro mne, tak nevim, jak bych to dopredu nasila. A na velke krabice by byla spotreba materialu ne mala.
právě, když to dám dva dárky pro chlapa, dva pro mě, dva pro 1, dva pro 2, k tomu něco pro babičky, tak bych se z toho zbláznila. Já jsem opravdu na ruční práce levá, to nekecám. Ve druhé třídě jsme měli něco vyšívat a já to šila na koleni u TV a přišila si to k teplákům
ale to balení do látky, jak tu bylo zmiňováno, mě celkem zaujalo a nemusela bych řešit přesné rozměry ![]()
@Netopirek zakladatelko, lego mne prijde jako zerowaste az az, zvlast z druhe ruky, s prodejnosti, jakou ma. Resis obaly, ok, proc ne, navrhy tu padly. Uplne nejvic zero waste mne ale prijde, kdyz se clovek drzi a redukuje pocet darku. Klidne dva tri drazsi nez deset cetek. A jo, take mam rozcapene deti, ktere lego uprednostnuji pred drevenymi kostkami ![]()
Teda, to je chytrých příspěvků v diskuzi ![]()
Snažíme se doma hodně o zero waste přístup a minimalismus, ale lego je první na seznamu dárků pro syna, bazarové je dle mě v souladu se ZW ![]()
Zakladatelko, já balímo balicích papírů, takových těch matných, z recyklovaného papíru, balím bez izolepy a po Vánocích je složím a schovám na příští rok
nevím teda, jak to jde s dětma, ty asi nerozbalují šetrně ![]()
Ale zrovna lego bych darovala třeba v boxu, ve kterém ho budete skladovat a na to mašli ![]()
Balení do látky a pytlíčků jsem zavrhla, to je dost finančně nákladné, pokud neseženeš třeba šátky v sekáči
@warita píše:
Jo americke punchochy. Moje vyroba, jeste to musim pekne nafotit:
Tak v tomhle dostat vánoční dárek, tak si o dárci pomyslím, že magoří a tahá mi domů americké zvyky. A asi bych mu i řekla, aby mi příště radši nic nedával než to balit do tohohle.
@Keyllah píše:
právě, když to dám dva dárky pro chlapa, dva pro mě, dva pro 1, dva pro 2, k tomu něco pro babičky, tak bych se z toho zbláznila. Já jsem opravdu na ruční práce levá, to nekecám. Ve druhé třídě jsme měli něco vyšívat a já to šila na koleni u TV a přišila si to k teplákům![]()
ale to balení do látky, jak tu bylo zmiňováno, mě celkem zaujalo a nemusela bych řešit přesné rozměry
LOL, ted jsi me pobavila!
Na zakladni skole mi to taky neslo. Vzpominam si, jak jsme meli plest svetr. Slo mi to tak zoufale, ze mi s tim mama po vecerech pomahala. Vyparala to, co jsem pres den usila v hodine rucnich praci ve skole a upletla to poradne. Ucitelce to bylo samozrejme jasne a nadavala. Otevrene mi rekla, ze maminka dostava znamku, ne ja.
Kdyz jsme sili s sicim strojem, nedokazala jsem usit rovnou caru. Ujizdelo mi to do vsech moznych stran, ja uplne zoufala. Vysledek byl vselijaky. Hackovat jsem se jako dite nenaucila vubec, nepochopila jsem princip.
O to vic me udivuje, jak mi to siti ted v dospelosti jde. No, po pravde, prvni vyrobky vypadaly taky vselijak. Ja na to byla ale neskutecne hrda. Vubec jsem nevnimala, ze ta kvalita je otres. Obcas jeste nekdy vyhrabnu ze skrine neco z tech prvnich serii a kdyz vidim, jak jsem to usila, tak to vyparu a usiju znova. Myslim, ze ted odvadim dobrou praci, zakaznici me chvali, ze pracuju velmi peclive. Holt vyhoda toho, ze jsem perfekcionista.
@Keyllah píše:
to by mohlo vypadat i dost dobře, teda když by to udělal někdo šikovnýprostě mít nachystané „kusy“ této látky a pak to do toho už jen zabalit a hezky obvázat mašličkou
dobrej nápad
Tak nejhezčí by bylo udělat měšce a mít tu stuhu provléknutou přímo v té látce. Ale zas z toho bude asi dost látkového odpadu.
@lucenka píše:
Tak v tomhle dostat vánoční dárek, tak si o dárci pomyslím, že magoří a tahá mi domů americké zvyky. A asi bych mu i řekla, aby mi příště radši nic nedával než to balit do tohohle.
To je pro deti ma draha. Manzelovi do toho nic balit nebudu, ani zadneho mikulase ve staniolu, ani bonbonky nebo mandarinky.
Navic, tohle siju do obchodu. Dcera dostane jednu z tech punchoch, jakou si vybere. Je z nich nadsena a stale se pta, kdyz Mikulas do ni neco prinese a rano zkouma, jestli je punchocha uz plna. Jinymi slovy, diteti se to libi. A o tom to je.
Ze to je americky zvyk, no a? Tohle je posledni vec, ktera me trapi.
@warita píše:
LOL, ted jsi me pobavila!Na zakladni skole mi to taky neslo. Vzpominam si, jak jsme meli plest svetr. Slo mi to tak zoufale, ze mi s tim mama po vecerech pomahala. Vyparala to, co jsem pres den usila v hodine rucnich praci ve skole a upletla to poradne. Ucitelce to bylo samozrejme jasne a nadavala. Otevrene mi rekla, ze maminka dostava znamku, ne ja.
Kdyz jsme sili s sicim strojem, nedokazala jsem usit rovnou caru. Ujizdelo mi to do vsech moznych stran, ja uplne zoufala. Vysledek byl vselijaky. Hackovat jsem se jako dite nenaucila vubec, nepochopila jsem princip.
O to vic me udivuje, jak mi to siti ted v dospelosti jde. No, po pravde, prvni vyrobky vypadaly taky vselijak. Ja na to byla ale neskutecne hrda. Vubec jsem nevnimala, ze ta kvalita je otres. Obcas jeste nekdy vyhrabnu ze skrine neco z tech prvnich serii a kdyz vidim, jak jsem to usila, tak to vyparu a usiju znova. Myslim, ze ted odvadim dobrou praci, zakaznici me chvali, ze pracuju velmi peclive. Holt vyhoda toho, ze jsem perfekcionista.
Tak já takto jednou vyráběla látkový „pořadač“ do koupelny a protože jsem nestíhala, tak jsem to místo vyšití nití dobarvila fixou a jak jsem na to byla hrdá. Jen jsem teda nepochopila, proč jsem dostala 1-
s velkou pompou jsem to darovala prarodičům a když jsem to po 20 letech teď viděla, musela jsem se smát. Fakt otřes
jsem na toto opravdu dřevo, takže mě maminka směřovala trochu jiným směrem ![]()
@bertoldina píše:
Tak nejhezčí by bylo udělat měšce a mít tu stuhu provléknutou přímo v té látce. Ale zas z toho bude asi dost látkového odpadu.
To asi jo, ale na mě je to už asi moc složité
takto když bude látky víc, tak to jen víckrát obalím, a po rozdělání zase schovám na další rok. A když budou i látkové mašle, resp. stuha, tak bych to příště taky mohla použít
jen čím tu látku na místě přichytit? stehem? ![]()
@MrsNorris píše:
Ty seš odolná, zkoušet podobnou diskuzi na Emiminu.Za chvíli přilítne dotaz, zda si ten len na trvalé obaly pěstuješ sama - v opačném případě háhá
To víš, přišla mi tu dlouho nuda. ![]()
Já nemám problém ignorovat ![]()
@warita píše:
To je pro deti ma draha. Manzelovi do toho nic balit nebudu, ani zadneho mikulase ve staniolu, ani bonbonky nebo mandarinky.Navic, tohle siju do obchodu. Dcera dostane jednu z tech punchoch, jakou si vybere. Je z nich nadsena a stale se pta, kdyz Mikulas do ni neco prinese a rano zkouma, jestli je punchocha uz plna. Jinymi slovy, diteti se to libi. A o tom to je.
Ze to je americky zvyk, no a? Tohle je posledni vec, ktera me trapi.
Tak na Mikuláše jo. Tam ta punčocha patří a proto v ní děti v USA i nachází vánoční dárky. Ale na české Vánoce bych tohle doma nechtěla a to ani pro dítě.
@Cuddy píše:
@Netopirek zakladatelko, lego mne prijde jako zerowaste az az, zvlast z druhe ruky, s prodejnosti, jakou ma. Resis obaly, ok, proc ne, navrhy tu padly. Uplne nejvic zero waste mne ale prijde, kdyz se clovek drzi a redukuje pocet darku. Klidne dva tri drazsi nez deset cetek. A jo, take mam rozcapene deti, ktere lego uprednostnuji pred drevenymi kostkami
ja mela jako dite rada oboji. A taky jsem mela oboji.
@Keyllah píše:
To asi jo, ale na mě je to už asi moc složitétakto když bude látky víc, tak to jen víckrát obalím, a po rozdělání zase schovám na další rok. A když budou i látkové mašle, resp. stuha, tak bych to příště taky mohla použít
jen čím tu látku na místě přichytit? stehem?
Po obvodu udělat do látky díry, provléknout a utáhnout.