Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@eva valoi píše:
@Fofrník Ale koule se ti prý scvrkly.( No jo, nenaděláš nic.
Máš pravdu. To znamená, že pokud pravidelně cvičíš už bys je unesla.
![]()
@Fofrník No tak to musí být bomba. Já totiž dělám dřepy se 75 kg. Zatím. Tak to musíš mít celkem zeměgule. Hm. Jak jezdíš na kole? Hodíš pytel na nosič?
@eva valoi píše:
@Fofrník No tak to musí být bomba. Já totiž dělám dřepy se 75 kg. Zatím. Tak to musíš mít celkem zeměgule. Hm. Jak jezdíš na kole? Hodíš pytel na nosič?
Jezdím autem. ![]()
@eva valoi píše:
@Fofrník Tak to nejsi tedy moc sportovec.)
Bylo nebylo......... Po pátém dítěti jsem to musel trošku přehodnotit.
![]()
@eva valoi píše:
@warita Každopádně typický chlap nečerpá informace z emimina tlacháním s babama. To jako sorry.
Já jo a netajím se tím. Když není máma, někdo musí dcerku vychovávat…
@Fofrník píše:
To jsem nikde neřekl. A chlap by se měl podílet na chodu domácnosti. Jen prostě nechápu ženský které se hroutí z jednoho, pořípadě dvou dětí. To je celé a nic jiného v tom nehledej.
Já nechápu věcí a žiju.
Klidně polituju i mámu co se zhroutí z jednoho.
@Anonymní píše:
Tady zakladatelka. Neměla jsem ještě moc odvahu přečíst všechny komentáře. Vím, že mě dost lidí asi nepochopí. Asi ano, za něco si můžu sama. Je to u nás nastavené, že chlap chodí do práce, vydělává (nechci být zlá, ale nic moc) a očekává, že já zvládnu ten zbytek. Když jsem přece doma. Je fakt, že když se zhroutím,tak třeba něco pomůže, odveze staršího k prarodičům, chvíli pohlídá. Ale pak to vždycky vyčte nebo to završí nějakou hrůzou. Třeba když mu řeknu, že se má, že nemusí být doma s dětma a je v práci, kde ho lidi ocení a má tam relativní klid, tak mi řekne, že se těší, až půjdu do práce, abych viděla, že to není sranda a že ať přinesu aspoň tolik co on. Včera odvezl starší dítě k rodičům a koupil UM, abych mohla jít dneska na chvíli pryč. Mladší onemocněl, takže noc zase hrozná. No a když odcházel do práce, tak mi řekl, že si mám uvědomit, že v práci člověk taky musí vizuelně reprezentovat, a že vypadám tragicky. Jo super, jako bych to nevěděla, stačím si sotva vyčistit zuby, vlasy neobarvený čtvrt roku, hlava šedivá, vytahaný tepláky, když jdeme s dětma ven, tak mam dve minuty na to se vypravit, než se oba zpotí nebo mi jeden uteče ven a druhej se uřve. Chlapi čekají navařeno, uklizeno, hodný a tichý děti a upravenou ženskou…nedokážu splnit v jednom dni všechno…buď uklidím a na děti kašlu, nebo se věnuju dětem…nebo vařím a ostatní šolíchám…Staršího do školky nedostaneme ani heverem, prostě se šprajcnul, ani po dobrým ani po zlým.
No a nebo třeba čeká jen to, že nebudeš shazovat námahu, kterou práce je.
A teď ti to jen vrací.