Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Kfětoslava píše:
Myslíš, že v koncentráku byli tlustí? Takže samozřejmě, že hladověním zhubneš. Pokud je to tvoje priorita a nesejde ti na zdraví, směle do toho. No a samozřejmě, pokud ti nebude vadit, že pak nabereš 2× tolik, protože tělo si začne ukládat na zlé časy, aby neumřelo.
Předběhla si mě, ale měla jsem stejnou myšlenku ![]()
Ne hladovění nefunguje, jestli chceš vynechat jídlo tak akorát pozdní večeře
chce to snídat a jíst pětkrát denně plus pohyb, nejíst sladké a tučné
u mě teda funguje na hubnutí stres ![]()
@mishama píše:
Holky…lze zhubnout hladověním.? Když člověk vynechá jídlo a da si jen něco malého za celý den, aby nějak fungoval…? A dá se pak váha nějakým způsobem udržet? Třeba postupně přidávat pomalinku jídlo a pohyb..aby váha zůstala a nedošlo k jojo efektu? Zajímá mě jestli to někdo z Vás vyzkoušel a funguje na Vás jen tohle…když zdravá strava nezabírá.Dík za každý názor ????
Tak samozrejme ze hladovenim zhubnes. Ale budes pak muset hladovet cely zbytek zivota, max. byt o kousku chleba, trosicku ryze, atd. Jinak pokud zacnes normalne jist, mas to zpatky dvakrat tolik.. To radsi hodne pij a jez mensi porce a hlavne se hejbej
Ono i kdyz zhubnes, tak budes potrebovat zpevnit telo.
@Katerina000 píše:
Držela jsem několikrát desetidenní očistu těla, pije se jen voda s citronem a javorovým sirupem. Zhubla jsem vždy cca 7 kg, tři se vrátily a nastartovalo mi to metabolismus. Cítila jsem se velmi dobře. Ale v okolí to zkoušela moje mamka, zhubla 0.7 kg (nevím zda vše dodržela) a další známá málem zkolabovala. Mě osobně to vyhovuje, je dobré přečíst knihu. Ale já to primárně nedělala kvůli hubnutí, zlepšilo mi to vždy alergii, přibyla energie. Nyní jsem již delší dobu nedržela, kojím. V budoucnu ale určitě zase zařadím 1-2× ročně.
To se dá fakt vydržet? Taky bych potřebovala zhubnout, ale všechny pokusy po týdnu ztroskotaly…
@AnetVV píše:
Proboha, není tak těžký přestat jíst sra*ky přece… A ano budeš mít jojo efekt, hladovění ti fakt nepomůže
Pro mě to třeba těžký je
…
@Kfětoslava píše:
Myslíš, že v koncentráku byli tlustí? Takže samozřejmě, že hladověním zhubneš. Pokud je to tvoje priorita a nesejde ti na zdraví, směle do toho. No a samozřejmě, pokud ti nebude vadit, že pak nabereš 2× tolik, protože tělo si začne ukládat na zlé časy, aby neumřelo.
Nejvíce mě baví tlustí co tvrdí, že to nejde zhubnout, že to bude štítnou žlázou nebo jinými nemocemi či genetikou
tak asi v koncentráku byli jen samí zdraví lidé, protože tam nikdo tlustý nebyl
…no k otázce…jasně že zhubneš, ale nevidím v tom žádné klady.Na mě teda fungovalo, místo doporučovaných 5-7porcí jídla denně, omezit se na 2 jídla denně, rozumné porce+pidi sváča. Cítím se lépe a funguje to. Takže chce to najít svůj zdravý ideální režim. Hladovění zdravé není. Neobětovat život krmení a cpaní se, ale jíst jen proto aby jsme žili. Takže rozumě, zdravě a poslouchat bedlivě své tělo a nepřekrmovat jej.
Příspěvek upraven 04.05.17 v 12:16
@mishama Samozřejmě, že zhubneš. Ale taky si zničíš zdraví, vlasy, nehty, zuby, imunitu…a až začněš jíst, tak velmi rychle zase přibereš. Nebo umřeš hlady, pokud nezačneš. Pokud chceš hubnout, udělej to správně a zdravě-to znamená změnou jídelníčku a pohybem.
@Mimis2017 nemáš jen vůli, sama vím jaký to je a zvyknes si na to, když se dostaneš do formy tak si čas od času můžeš dát co chceš…hlavně pohyb
@AnetVV to nemám no… Celý den jsem schopná se držet, jist relativně zdravě nebo alespoň v malých porcich, ale večer přijde hlad a hlavně chuť ![]()
@mishama píše:
Holky…lze zhubnout hladověním.? Když člověk vynechá jídlo a da si jen něco malého za celý den, aby nějak fungoval…? A dá se pak váha nějakým způsobem udržet? Třeba postupně přidávat pomalinku jídlo a pohyb..aby váha zůstala a nedošlo k jojo efektu? Zajímá mě jestli to někdo z Vás vyzkoušel a funguje na Vás jen tohle…když zdravá strava nezabírá.Dík za každý názor ????
Dá se to zvládnout i ukočírovat, kdysi jsem si po pubertě takhle léčila onemocnění kloubů, zní to asi divně, ale už jsem nevěděla co dělat, léky od dr nepomáhaly a já trpěla ve škole, v kině, všude bolestma. Vyhladověla jsem se až na 55kg/170cm, bolesti ustaly, od té doby mám klid. Časem jsem samozřejmě nabrala, jojo efekt nebyl výrazný, zpět jsem nabrala cca 20% shozené váhy, takže pokud se nebudeš po hladovce přejídat, půjde to. Mudr mi pak řekl že jsem si koledovala, a když jsem mu řekla že nemám žádné bolesti a konečně se cítím zdravá, řekl že jsem se zbavila toxinů a dalších s..rá..gor.
Ovšem každé tělo je jiné, co fungovalo u mě, nemusí fungovat u tebe. A taky jsem byla mladá, bezdětná. Dneska už bych hladovku nedala, jsem v moc velkém zápřahu a švihlo by to se mnou. Kvůli dětem už hazardovat nemůžu. Pokud se přece jen rozhodneš pro hladovku, měj na paměti rizika, tj. jednou hladovka=pozdější ukládání tuků, zdravotní rizika a možný kolaps. Rozhodně naslouchej svému tělu.
Kdysi jsem to zkoušela. Někdo mi prozradil, že tělo pátý den bez jídla přestává mít pocit hladu, resp. že ho člověk přestává cítit. No, byla to pravda, jenže mi tak extrémně stoupnul tlak, který by měl paradoxně klesnout, že jsem toho radši nechala. A o vedlejších efektech jako je zvažování cesty kamkoli z vyčerpanosti, večerní třesení se zimou, permanentní motání hlavy, neustálé myšlení na jídlo a dodávání si odvahy pohledem na anorektičky ani nemluvím. Byla jsem mladá a blbá.
@Mimis2017 píše:
Pro mě to třeba těžký je…
A promiň, ale pro tebe je těžké omezit skadkosti atd..ale hladovět ti problém dělat nebude?
trochu nechápu tvou logiku
Kdyz jis malo, telo si uklada…kdyz jis dostatecnou a vyvazenou stravu-jis hodne zdrava jidla, tak zhubnes. Doporucuji si nechat sestavit jidelnicek od doktora nebo od vyzivoveho poradce…nebo knizku brichac tom, v ni se to vysvetluje… kdyz budes jist rohlik denne, nezhubnes. Ztratis akorat svaly
@Mimis2017 píše:
To se dá fakt vydržet? Taky bych potřebovala zhubnout, ale všechny pokusy po týdnu ztroskotaly…
ja bych umrela, umrela bych po 1 dni jen na vode. mozna po 2 ![]()
@AnetVV píše:
A promiň, ale pro tebe je těžké omezit skadkosti atd..ale hladovět ti problém dělat nebude?trochu nechápu tvou logiku
Já ale neříkám, že budu hladovet
. Jen, že bych potřebovala zhubnout, ale nemam pevnou vůli
![]()