Zhubnout hladověním?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
58
4.5.17 22:16
@LKL píše:
@LAlezane do pismene souhlas!

Vynechat sacharidy? A zhubnu rychle? Myslíš pečivo, ovoce, přílohy atd.? Diet už mám za sebou spoustu. Nemám nadváhu. Jde mi o posledních 5kg na váhu kdy mi bylo nejlépe. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.17 22:41

Prosím vás, co to znamená to, že když nebudu jíst, tak si tělo bude ukládat na horší časy? To je asi nějakej uplněj nesmysl, ne??? Co by si to tělo asi jako ukládalo? Z čeho by asi jako fungovalo???

Spíš bych to viděla tak, že tělo potřebuje život mozek, svaly aby člověk mohl dýchat, aby pracovaly orgány. Je třeba živit buňky. Prostě činnosti nutné k chodu těla je nutné vykrýt nějakou energií. čím víc mám na sobě svalů, tím víc je potřeba té minimální energie.

Pokud energii nepřijímám = nejím, tak hubnu. Nedodávám energii, ale tělo energii potřebuje. Líp se energie dostane zpracováním svalové hmoty, než tukové.

Takže zhubnu. ALE! Nezhubnu tuk, ale ty lépe zpracovatelné svaly..

Kouknu do zrcadla, a jsem krásná, štíhlá! jupí jou! Supeeer! Můžu začít přidávat na jídle.

A ejhle, jím fakt málo a kila letěj nahoru? Pročpak??? No proč, prootže jsem nežrala. Tělo spotřebovalo svaly, který spotřebovávaly tu energii přijatou potravou. Takže i když jím fakt málo, tak je energie přebytek. takže bu=d budu fakt jako hodně cvičit a tím spotřebovávat energii a budovat svalovy, anebo si tělo začne přebytek energie uchovávat jako sádlíčko. A máme tu krásne jojo efekt.

• Citovat
  • Upravit
259
4.5.17 23:45
@Svítící žárovka píše:
Prosím vás, co to znamená to, že když nebudu jíst, tak si tělo bude ukládat na horší časy? To je asi nějakej uplněj nesmysl, ne??? Co by si to tělo asi jako ukládalo? Z čeho by asi jako fungovalo???

Spíš bych to viděla tak, že tělo potřebuje život mozek, svaly aby člověk mohl dýchat, aby pracovaly orgány. Je třeba živit buňky. Prostě činnosti nutné k chodu těla je nutné vykrýt nějakou energií. čím víc mám na sobě svalů, tím víc je potřeba té minimální energie.

Pokud energii nepřijímám = nejím, tak hubnu. Nedodávám energii, ale tělo energii potřebuje. Líp se energie dostane zpracováním svalové hmoty, než tukové.

Takže zhubnu. ALE! Nezhubnu tuk, ale ty lépe zpracovatelné svaly..

Kouknu do zrcadla, a jsem krásná, štíhlá! jupí jou! Supeeer! Můžu začít přidávat na jídle.

A ejhle, jím fakt málo a kila letěj nahoru? Pročpak??? No proč, prootže jsem nežrala. Tělo spotřebovalo svaly, který spotřebovávaly tu energii přijatou potravou. Takže i když jím fakt málo, tak je energie přebytek. takže bu=d budu fakt jako hodně cvičit a tím spotřebovávat energii a budovat svalovy, anebo si tělo začne přebytek energie uchovávat jako sádlíčko. A máme tu krásne jojo efekt.

takže mi to nedalo a koukla jsem se, jestli jsem opravdu tak blbá a nejsem. Můj selský rozum mne nezklamal.
Když má tělo hlad, bojí se o zásoby a schovává si energii do tuků.
https://www.novinky.cz/…i-diety.html
další
http://www.brichactom.cz/…h-jidelnicku
Co se děje ve Vašem těle, když jíte tak málo?
Tělo začne šetřit! Protože mu nestačí množství energie na základní funkce, tak začne šetřit a začne si dělat zásoby. Proto někteří lidi přibírají i z běžného jogurtu nebo rohlíku. Protože tělo se seklo a vše si ukládá pro ještě horší časy, který by mohly přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
5.5.17 00:00

@mishama pokud ti 16kg za ctyri mesice pripada rychle tak ano (moje zkusenost). musis si davat pozor abys mela dostatek bilkovin ke kazdemu jidlu jinak budes mit hlad a bude te honit mlsna, no a zbytek ujist prevazne v zelenine. neznam nikoho kdo by po tom nezhubnul a zaroven spoustu lidi co se tak stravuji dlouhodobe. ten vitamin d ti pomuze se snizenim nadmerne chuti k jidlu a podoporuje hubnuti (klidne kapicky vigantol pro mimina). je jasne ze pokud se pak clovek vrati ke kolacum a knedlikum tak to pujde zase nahoru. ale tohle rozhodne funguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 00:29

@Iveta 23 Jasně, začne šetřit, ale musí z nečeho žít. Takže když nepokryje ani bazál, tak nic neuloží. Prostě nemá co. Ale začne „trávit“ samo sebe.

Nebo snad když některej ten „běžnej“ člověk, jak píšeš, bude jíst jen ten jeden jogurt denně, tak si opravdu myslíš, že bude přibírat?

Nebo když to vyženu do extrému. Když teda nebudeš jíst nic, tak budeš přibírat?

Ti co říkaj, že přibíraj i z jogurtu ( a dost často patřím mezi ně ), tak už maj právě tak zpomalenej metabolismus a málo aktivní hmoty na zpracování energie, že prostě přibíraj z mála přijatý energie.

Podívej se na STOB, nebo kalorické tabulky. Ono sestavit správnej jídelníček, kdy co jíst, poměry živin v přijatých jídlech behem dne atp… je docela alchymie to sestavit. Ale pak, když na to člověk přijde, tak zjistí, že furt jí a hubne. A není unavenej. A nebolí ho hlava. a má energie na rozdávání. A hubne.
osobně vyzkoušeno.

A pak teda i platí ta hladovka - i u mě, i když nedobrovolná a stres. V lednu jsem si střihla jipku s novorozencem a za 10 dní jsem dala dolů 9 kg. Byla jsem vynervovaná a skoro nejedla. a pak po měsíci doma 13 kg nahoře. A upozorňuju, nepřežírala jsem se.

Jo a pak jsem si taky zkusila hladovku kdysi v pravěku, když mi bylo asi 18. Měli jsme jít na ples a to břicho mi z šatů tak jakoby trčelo. 3 dny jsem jen pila vodu. 4. den ráno jsem vlítla do obchodu, nakoupila všechno, jako fakt všechno - sušenky, jogurty, přesnídávky, salám, rohlíky, paštiku… první věc jsem otevřela ještě u kasy a než jsem došla domů, skoro všechno jsem sežrala. Nedalo se to naprosto zastavit, bylo mi strašně špatně z hladu, ale i z toho jídla… Brr.
takže to mi tenkrát ukázalo, že takhle teda ne. a to jsem tenkrát byla vlastně hubená. Nevím, co jsem to chtěla blbnout.

Aneb chybama se člověk učí.

• Citovat
  • Upravit
432
5.5.17 08:00

Jo, zhubneš. Nejdříve tuky a čím déle budeš hladivět, nastoupí stresové hormony a tělo začne vyžírat svalovinu. Takže budeš vážit sice míň, ale také se budeš klepat jak želé. Prosím tě, jez normálně, přidej na pohybu a dietami se netrap. Pokud to i přes veškerou snahu dolů nejde, tak buď 1) si sáhni do svědomí, jestli opravdu jíš ukázkově a během dne neuzobáváš nebo 2) jíš málo a tělo stagnuje, pak je potřeba metabolismzs nakopnout cvičením a navýšením kalorií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
5.5.17 15:46
@Iveta 23 píše:
takže mi to nedalo a koukla jsem se, jestli jsem opravdu tak blbá a nejsem. Můj selský rozum mne nezklamal.
Když má tělo hlad, bojí se o zásoby a schovává si energii do tuků.
https://www.novinky.cz/…i-diety.html
další
http://www.brichactom.cz/…h-jidelnicku
Co se děje ve Vašem těle, když jíte tak málo?
Tělo začne šetřit! Protože mu nestačí množství energie na základní funkce, tak začne šetřit a začne si dělat zásoby. Proto někteří lidi přibírají i z běžného jogurtu nebo rohlíku. Protože tělo se seklo a vše si ukládá pro ještě horší časy, který by mohly přijít

Já teda nevím, ale když nejím, tak hubnu, asi jsem divná :lol: V lednu jsem měla nějaké problémy se žaludkem, jedla jsem hodně málo a zhubla jsem, pak v únoru přišly nějaké stresy a já měla dny, kdy jsem nejedla vůbec, semtam jsem měla jedno jídlo, semtam dvě a hubla jsem dál, tělo si nic neukládalo, teď momentálně mám takový nepravidelný režim, jsou dny, kdy mám pořád hlad a jím docela dost a jsou dny, kdy mám třeba dvě jídla a nemám vůbec hlad, ani chuť a divný je, že hubnu dál, z toho vyplývá, že žádné tělo se nechová podle nějakého článku na internetu, každý jsme v tomhle originál a každé tělo reaguje jinak. Já se teda nijak nepřejídám, jím když mám hlad ať už je to 2× nebo 8× denně, tělo si řekne a na mě to funguje. Jinak od ledna jsem zhubla 7 kg, na centimetry víc a zatím se mi nic nevrátilo, i když jsem v podstatě ty 2 měsíce hladověla a skoro nejedla.

• Citovat
  • Upravit
1013
5.5.17 20:18
@Perandoreshe píše:
Jo, zhubneš. Nejdříve tuky a čím déle budeš hladivět, nastoupí stresové hormony a tělo začne vyžírat svalovinu. Takže budeš vážit sice míň, ale také se budeš klepat jak želé. Prosím tě, jez normálně, přidej na pohybu a dietami se netrap. Pokud to i přes veškerou snahu dolů nejde, tak buď 1) si sáhni do svědomí, jestli opravdu jíš ukázkově a během dne neuzobáváš nebo 2) jíš málo a tělo stagnuje, pak je potřeba metabolismzs nakopnout cvičením a navýšením kalorií.

Tuky budou naopak to poslední, co tělo začne likvidovat. Napřed se pustí do svalové hmoty a až už nebude co, tak teprve potom začne likvidovat tuky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
5.5.17 20:21
@Svítící žárovka píše:
@Iveta 23 Jasně, začne šetřit, ale musí z nečeho žít. Takže když nepokryje ani bazál, tak nic neuloží. Prostě nemá co. Ale začne „trávit“ samo sebe.

Nebo snad když některej ten „běžnej“ člověk, jak píšeš, bude jíst jen ten jeden jogurt denně, tak si opravdu myslíš, že bude přibírat?

Nebo když to vyženu do extrému. Když teda nebudeš jíst nic, tak budeš přibírat?

Ti co říkaj, že přibíraj i z jogurtu ( a dost často patřím mezi ně ), tak už maj právě tak zpomalenej metabolismus a málo aktivní hmoty na zpracování energie, že prostě přibíraj z mála přijatý energie.

Podívej se na STOB, nebo kalorické tabulky. Ono sestavit správnej jídelníček, kdy co jíst, poměry živin v přijatých jídlech behem dne atp… je docela alchymie to sestavit. Ale pak, když na to člověk přijde, tak zjistí, že furt jí a hubne. A není unavenej. A nebolí ho hlava. a má energie na rozdávání. A hubne.
osobně vyzkoušeno.

A pak teda i platí ta hladovka - i u mě, i když nedobrovolná a stres. V lednu jsem si střihla jipku s novorozencem a za 10 dní jsem dala dolů 9 kg. Byla jsem vynervovaná a skoro nejedla. a pak po měsíci doma 13 kg nahoře. A upozorňuju, nepřežírala jsem se.

Jo a pak jsem si taky zkusila hladovku kdysi v pravěku, když mi bylo asi 18. Měli jsme jít na ples a to břicho mi z šatů tak jakoby trčelo. 3 dny jsem jen pila vodu. 4. den ráno jsem vlítla do obchodu, nakoupila všechno, jako fakt všechno - sušenky, jogurty, přesnídávky, salám, rohlíky, paštiku… první věc jsem otevřela ještě u kasy a než jsem došla domů, skoro všechno jsem sežrala. Nedalo se to naprosto zastavit, bylo mi strašně špatně z hladu, ale i z toho jídla… Brr.
takže to mi tenkrát ukázalo, že takhle teda ne. a to jsem tenkrát byla vlastně hubená. Nevím, co jsem to chtěla blbnout.

Aneb chybama se člověk učí.

Ale to není tak docela pravda. Když nebude mít co, tak ano, začne ubírat svalovinu. Ale v okamžiku příjmu jakékoliv potravy ji uloží do tukových tkání na horší časy a dále bude požírat své vlastní bílkoviny, tedy svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
5.5.17 20:37

@Lexoid První dny až týdny bere tělo energii z tuků - říká se tomu prosté hladovění. Pokud pokračujeme delší dobu, metabolismus se mění na stresové hladovění a začnou se primárně štěpit bílkoviny - tedy svaly. Nedá se to samozřejmě takhle striktně oddělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
5.5.17 20:39

@Lexoid Ještě připojuji odkaz na zdroj: http://fblt.cz/…metabolismu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.17 20:40

@Lexoid ted teda nevím co není pravda, ale to co ty jsem psala v příspěvku před tímhle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.17 21:37

Zhubla jsem i hladovkami

Tak s hladovkami mám docela dost zkušeností a zhubla jsem přes 20 kilo za 4 měsíce a přitom s nedostavil jojo efekt, ale vytvořila se u mě anorexie a někdy málem začnu s bulimii. Nedoporučuji ti hladovky, ale fungují a píšou to i v časopisech a vlastně hladovky ti zrychlí metabolismus. Když, ale začneš mít hladovky častěji tak můžeš spadnou do anorexie, ale jedna týdně nevadí.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
6.5.17 07:35
@Anonymní píše:
Tak s hladovkami mám docela dost zkušeností a zhubla jsem přes 20 kilo za 4 měsíce a přitom s nedostavil jojo efekt, ale vytvořila se u mě anorexie a někdy málem začnu s bulimii. Nedoporučuji ti hladovky, ale fungují a píšou to i v časopisech a vlastně hladovky ti zrychlí metabolismus. Když, ale začneš mít hladovky častěji tak můžeš spadnou do anorexie, ale jedna týdně nevadí.

Já si taky myslím, že na tom něco bude, já tím, že jsem skoro nejedla, jsem si vlastně to tělo vyčistila a nastartovala, nejen, že se mi upravilo a zlepšilo trávení, ale fakt mi přijde, že teď spaluji rychleji, protože jím už celkem normálně a pořád hubnu. Někdy to tělo asi půst potřebuje a většinou si řekne samo, u mě to tak bylo, měla jsem už dlouhodobé trávicí problémy a teď jsou pryč.

• Citovat
  • Upravit
36556
6.5.17 10:17
@mishama píše:
Vynechat sacharidy? A zhubnu rychle? Myslíš pečivo, ovoce, přílohy atd.? Diet už mám za sebou spoustu. Nemám nadváhu. Jde mi o posledních 5kg na váhu kdy mi bylo nejlépe. Díky moc.

No, tak pokud jde o „posledních pět kilo“, tak to bez MÍRNÉHO hladu večer podle mých zkušeností nepůjde. Nejspíš jsi na váze, kterou tvé tělo považuje za ideální. Pokud nehubneš ani netloustneš máš plus minus autobus vyrovnaný příjem a výdej a takový, u jakého máš pocit sytosti.

Mám to taky tak. Váha, na které se cítím dobře (vel. 36/38), je o pět kilo míň než ta, na které se cítí dobře moje tělo (vel. 40). Kdybych jedla zdravě „do syta“, budu mít těch + 5kg. Tak se omezuju, hlavně veřčer. Ovšem kdybych jedla tak, jak by mi chutnalo, budu mít 150kg, to je jasné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková