Živé dítě a školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22051
25.11.12 00:10

Do Veltruské, oba dva… Předtím dva roky do Knoflíčku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.11.12 11:54
@Bavorov
@kecačka píše:
Druhá neříká nic moc, ale moc dobře se netváří a já se radši na nic neptám.

Tak to je super) Platit penize a radsi se neptat, protoze nejaka teta se zlobi. No to proste nechapu, bud Vam meli rict, ze to nejde nebo to vubec nekomentovat.
Jinak deti asi mame stejne. Me spis trapi to, ze se s nima nechce zapojit do prace:( Jenze, kdyz jsme nekde na navsteve a jsou tam deti, ten je z toho tak statsny, ze ho vidime opravdu malo. A ted najednou, ze nechce spolupracovat.

Příspěvek upraven 25.11.12 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.11.12 11:57
@Bavorov píše:
Pokud můžeš a nepracuješ, tak si ho nechej do těch 3 let doma. U většiny dětí je obrovský rozdíl 2,5 a 3 roky. Já dala dceru ve 3, vrátila jsem se do práce. Zvládla to, ale věděla jsem, že by jí vyhovovalo jít klidně o rok později. Z velkého kolektivu nebyla nadšená, spíš nervozní, navíc když jsou třídy smíšené - najednou tolik velikých lidí.........Ale po 2 měsících byla už opravdu pohoda.

To nejde, pracuji sice malo, ale musim dodelat VS. Chodi tam pouze dopoledne, spi doma. Tak v podstate je tam 3-3.5 hodiny. Nemyslim si, ze se zmeni. Proste je takovy. Neumi posedet, jen kdyz jsem u nej a delame neco spolecne (stavebnice, kostky, chytani rybicek atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.11.12 11:59

Jo, a take jsem chtela napsat, ze nesouhlasim s tim, ze statni a soukrome skolicky nebo jesle jsou stejne. My jsme teda zatim v jeslich, do statnich je to uplne bez sanci, ale v soukrome skolce jich je podstatne mene, nez v statni. Tety urcite maji lepsi vzdelani a platy, maji jiny pristup a jsou hodnejsi. Mam to ze zkusenosti kamaradek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
25.11.12 12:57
@KettyD píše:
Jo, a take jsem chtela napsat, ze nesouhlasim s tim, ze statni a soukrome skolicky nebo jesle jsou stejne.

To tady také nikdo nepsal… ;) To sis opravdu hoooodně překroutila smysl.
Nicméně to konkrétně pro tuhle diskusi není důležité.

@KettyD píše:
Nemyslim si, ze se zmeni. Proste je takovy. Neumi posedet, jen kdyz jsem u nej a delame neco spolecne (stavebnice, kostky, chytani rybicek atd)

Ale ano, toto se změní. Je naprosto běžné, že dvouapůlleté batole neumí posedět a samo si klidně hrát, pokud u něj nikdo nesedí. To všechno přijde časem - naučí se hrát si déle samo, naučí se vymyslet si zábavu, hlavička dospěje ke schopnosti soustředit se na jednu věc déle.

Mimochodem, jeden z ukazatelů ŠKOLNÍ zralosti je ten, zda se předškolák dovede soustředit na jednu činnost 15 minut v kuse… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.11.12 14:03
@KettyD píše:
Jo, a take jsem chtela napsat, ze nesouhlasim s tim, ze statni a soukrome skolicky nebo jesle jsou stejne. My jsme teda zatim v jeslich, do statnich je to uplne bez sanci, ale v soukrome skolce jich je podstatne mene, nez v statni. Tety urcite maji lepsi vzdelani a platy, maji jiny pristup a jsou hodnejsi. Mam to ze zkusenosti kamaradek.

Tak nevím jak v jiných v soukromých školkách, ale tady u nás je 22-25 dětí, což se mi zdá až až :roll: A to je tam jedna hlavní učitelka a jedna taková pomocná, která spíš pomáhá. :roll: Když jsem tam první den byla s ním tak vypravit ven 22dětí trvalo 45minut 8o, jinak o lepším vzdělání nic nevím, ale co jsem tak bokem slyšela. tak v soukromé školce může dělat v postatě každý ;) .ve státní je to jiné. Jiný přístup, to taky se takhle jednoznačně nedá říct, asi je to jak kde a já nemám srovnání třeba se státní školkou, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
25.11.12 20:21
@kecačka píše:
Tak nevím jak v jiných v soukromých školkách, ale tady u nás je 22-25 dětí,

Tolik deti? 8o 8o 8o a jedna ucitelka)
U nas je teda 8-10 deti a 2 ucitelky. My chodime pouze dopoledne, zatim nema na to, aby tam stravil cely den.
Jste spokojena? Co malej? Tesi se do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.11.12 22:16

Ketty, my v té školce jsme zatím fakt jen krátce a tak nemůžu říct, že jsem nespokojená nebo spokojená, to se ještě uvidí. Když nás přijímali, byli jsme 22 a ředitelka říkala, že jsme poslední, ale když jsem tam byla ten první den, napočítala jsem tam víc dětí než 22. :roll: Jo bohužel je to tam takhle narvaný :(.
malej je zatím ve školce spokojenej, ještě se adaptuje a zvyká si pomalu být beze mě. Taky se to neobejde bez pláče, ale to je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.13 22:24

zkušenosti Pro Family

Ahoj holky, i já bych ráda přidala svoje nejnovější zkušenosti se soukromou školkou, jmenovitě Pro Family. Mému prckovi budou 3 roky, je to na jednu stranu velmi živé dítko, na druhou pomalé oblékání apod. Do školky jsme chodili 4 dny, byla jsem velice nespokojená s přístupem, tedy s přístupem konkrétní paní učitelky a hlavně ve finále paní ředitelky. Pokud se budete rozhodovat, rozhodně nedoporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí