Život s autistickým dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
26.3.15 19:24

@Monakaa Já věřím, že vhodným přístupem, dietou a doplněním chybějících vitamínů a minerálů je možné dítě, u kterého se nejedná o opravdu zásadní postižení a u kterého není narušen intelekt, dostat na nediagnostikovatelnou úroveň. Už jen tou dietou vidím, že jednotlivé autistické rysy mizí. Svědčí o tom i to, že najednou je ze středně funkčního dětského autismu dysfázie a suspektní atypický autismus. Jistě, teoreticky to může být způsobeno nekompetentností některého z odborníků, kteří diagnózu stanovovali, ale my jako rodiče a třeba i učitelky ve školce vidí posun. Teď se nám konečně podařilo zajistit odpovídající logopedickou péči, takže se snad posuneme i v tomto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.3.15 19:27

@zolycka Už jsem to trochu studovala a zatím mě nejvíc zaujala právě ABA terapie. Jsme objednaní, ale až na konec července. To son rise mi zatím přišlo, že je pro „těžší“ případy, kdy je skutečně problém se s dítětem dostat do nějakého kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.3.15 19:42

Určitě se to zlepší a tyto deti dokáži žít plnohodnotný zivot a ostatní lidi to na nich vůbec nemusí poznat, ale ten "jejich svět " jim nezmizí..Vlastně vůbec nevim proc se rodiče snaží deti "vyléčit " autismus není nemoc.je to jen jiný pohled na svět..Deti by se měli respektovat takové jaké jsou.Kdyz je dite handicapované taky se z toho nedá vyléčit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.3.15 19:44

Moji dceři take jednotlive příznaky mizí, ale není to žádnou dietou, ale tím, zešílím e dite učí poznávat svět a věci jak funguji..Na žádnou dietu nevěřím..ani se to tady nepropaguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
26.3.15 19:45

@Monakaa Ahoj, můžu se zeptat, od kdy jsi měla pocit, že je tvoje dcera jiná než ostatní děti? Synovi je 11 měsíců a taky vnímám, že je jiný než ostatní děti… V čem se lišila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.3.15 19:53

@veverkaa ja jsem to tady psala v předchozím příspěvku..Bude to asi na první strance..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
26.3.15 19:57
@Monakaa píše:
Moji dceři take jednotlive příznaky mizí, ale není to žádnou dietou, ale tím, zešílím e dite učí poznávat svět a věci jak funguji..Na žádnou dietu nevěřím..ani se to tady nepropaguje..

Ale propaguje, takova bezmlecna a bezlepkova dieta jako lecba autismu prisla prave z USA, pokud vim. Jiste to nepropaguji mainstream lekari, ale rodice, kteri sami hledaji reseni, si ji najdou. Navic je to zalozene na vedeckych faktech.

• Citovat
  • Upravit
259
26.3.15 19:59

@Monakaa aha, už jsem si to přečetla :). Syn si hraje také jenom sám, při smrkání a kýchání má také záchvaty, stává se, že je jakoby „mimo“, a zdá se mi nemožné ho něco naučit, třeba poznávat zvířátka nebo něco podobného, protože mě prostě ignoruje… Je prostě jiný než ostatní děti. Nemazlí se, když ho chci pochovat a dát mu pusu, odtahuje se. Je samotář. Když řeknu manželovi, že se mi něco nezdá, že je prostě jiný, nechce se se mnou o tom moc bavit, že prý hysterčím. Doktorka to taky nijak nekomentovala. Tak já nevím, jak to řešit, čekat do 4 let se mi vážně nechce. Ty jsi to začala řešit kdy, kolik bylo dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
26.3.15 20:00

@Monakaa Syn má „pouze“ určité znaky autismu, možná proto ho nelze s jistotou diagnostikovat. Bereme ho takového, jaký je. Zatím by jediná pomoc spočívala ve změně školky z běžné na speciální, ale vzhledem k tomu, že učitelky nemají s ním žádné problémy, není důvod. Počkáme rok a pokud se jeho chování nezmění, budeme to řešit více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.3.15 20:02

@Monakaa Jenny McCarthy a její propagace diety je docela dost americká záležitost ;) Každopádně už existují i řádné studie, které ten názor do jisté míry potvrzují. Do jisté míry proto, že nikdo nepozoroval úplné vyléčení, a zdaleka to nefunguje pro všechny děti. Ve speciálních školkách po Praze se zaměřením na autismus je normálně akceptují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
26.3.15 20:07

@Veverkaaa Náš např. miluje mašinky, na nádraží požaduje přesně 4 kusy letáčků, tahá látkovou plenu, má rád rituály, změny např. oblečení ho vždy rozhodí, neustále tahá batoh nebo kabelku a to i do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
26.3.15 20:07

@Monakaa Ahoj, jak jsi to prosimte udelala, ze pises z USA s diakritikou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
26.3.15 20:10

@Veverkaaa Jo a děti ve školce ho nezajímají. Postává a pozoruje, nehraje si s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.3.15 20:17

@Veverkaaa Děti v jedenácti měsících mívají celkem běžně zmiňované autistické rysy. Z našich čtyř dětí si knížky prohlíželo jedno, ani jeden nedělal takové to paci a spol. Zvuky zvířátek je fakt nebraly. Ani jeden si nehrál kolektivně a preferovali solo, teda kromě nejmladší, ta je vtěrka a potřebuje ke hře dospěláka. Vysloveně ňuchací byla jen nejstarší dcera. Začalo se to lámat mezi prvním a druhým rokem. Dej tomu ještě ten rok a pak začni plašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
26.3.15 20:20

@Anemary Nastavíš si input language a můžeš měnit mezi klávesnicema. Pro windows 7 návod tady http://windows.microsoft.com/…put-language

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí