Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@pannda píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…-port/video/
Včera jsem na to zrovna koukala no je to mazec.Člověk musí koukat co kupuje dřív jsem to neřešila ale co máme syna jedno už mi to není.Každopádně je zarážející jaký sajrajty nám v obchodech prodávaj.....Hustá je dětská šunka a jí podobný mnamky pro děti
no šílenost. ![]()
Je to opravdu smutné a bohužel bude hůř. Prostě na to nemám slov… ![]()
vlastně to není nic nového, ale vidět to v takové dávce není příjemné ![]()
@pannda tak zase budeme chvíli jíst zdravě nesnáším tyto pravdivé pořady ![]()
co mám děti dost často pročítám,co potraviny obsahují ,ale těžko se v ČR vybírají dobré potraviny.A ani netvrdím,že moje děti teda zatím jen starší nejí lentilky nebo gumové medvídky o salámech a šunkách a tavených či jiných sýrech nemluvě,ale tady se náš rozpočet dost navíšil tady si vybírám.Teda jen malýmu nám s manželem to levnější,ale né zase moc.Pizza nářez jen proto,že stojí 8kč bych si teda nekoupila.Jen ten nákup mi vždycky trvá o hodinu a půl déle,když si pročítám etikety.
já to poznám nejvíc právě na čase stráveném v obchodě, na penězích jen trochu. Co ušetřím na sušenkách, ovocných jogurtech, salámech, taveňácích, marmoškách, pití ve flašce a pod., to zase vložím do kvalitnějšího masa a zeleniny. Raději míň a kvalitní než víc sajrajtů.
Asi je to i tím, že jsem chemikářka ![]()
Je to hnus… Ale lidi si za to můžou i sami - např. tím, že vyžadují růžovou kuřecí prsní šunku. Kdo to vymyslel, že sýr má být žlutý? Mně stačí bílý, tak proč je skoro každý obarvený? ![]()
Pak je samo kategorie věcí, kde jsou ty sajrajty, aby na tom byl větší vývar nebo je to prostě schválně šizené - viz. „džus“ se 4 % ovocné složky, jak byl nedávno v Pekle na talíři. To je u mě zase zlodějna, kterou prostě ze zásady nepodporuju a než koupit takovou věc, nekoupím radši nic. Ale nějak je nás takových asi furt málo…
Z pořadu mi běhal mráz po zádech…protože skoro do všeho se přidává něco, co tam jednoduše být nemusí, jen pro oko zákazníka…Taky vybírám, čtu, limonády, koly a takové pití nekupuju, možná jen na slavnostní akce, ale prostě…všude chemie, všude…A to je podle mě následek dnešních chorob, zdr.postižení, neplodnosti…
Mě to zas tak nešokovalo, hodně věcí jsem už věděla, ale je to zajímavé to tak slyšet najednou. Etikety čtu hodně a fakt se dá většinou vybrat. I třeba hořčice a takové věci - a ani to není kolikrát dražší nebo jenom o málo.
Kolikrát lidi naříkají, že si to nemůžou dovolit a musí kupovat ty levné šmejdy a pak v košíku vláčí krávoviny typu brambůrky, které vůbec nemusí mít, v trafice za pokladnou si koupí cigára a hořekujou, že nemůžou děckám koupit lepší jogurt a musí jim kupovat Dobrou mámu.
Díky za odkaz ![]()
já etikety sleduju,dbám,aby syn jedl zdravě,bez barevných sladkostí a lízátek.Bohužel je stále dost takových,kterým je to jedno,a ještě to považují za zbytečné se tím zabývat, a proto náš trh bude ještě léta zahlcen takovými sračkami
![]()
Kde je poptávka,je i nabídka.
Díky za odkaz, moc zajímavé, mluvila tam moje oblíbenkyně Strunecká. Další informace které mě akorát utvrzují v tom že se krmíme správně a lidi kolem co si myslí že přehánim když synovi nedávám lentilky, bonbony a lízátka, že přehánim když nekupujem „obyč.“ věci ze supermarketu, že přehánim když nepijeme cocacoly a limonády ať jdou někam ![]()
@Barush píše:
Díky za odkaz, moc zajímavé, mluvila tam moje oblíbenkyně Strunecká. Další informace které mě akorát utvrzují v tom že se krmíme správně a lidi kolem co si myslí že přehánim když synovi nedávám lentilky, bonbony a lízátka, že přehánim když nekupujem „obyč.“ věci ze supermarketu, že přehánim když nepijeme cocacoly a limonády ať jdou někam
jj,koukají na tebe jak na blázna,že? ![]()
To znám ![]()
@momi33 :To teda, jako nejvíc mě to štve u vastní rodiny, třeba naši jak se mě pořád snaží přesvědčovat že v podstatě cola, lentilky a podobný sr´´ky jsou vlastně moc dobré a chudák dítě když to nemá, atd…Ale dneska jsme byli na zahrádce a jak byl malý šťastný když si natrhal svoje vlastní biojahůdky, krásné, červené, sladké a moc dobré
(Akorát na nás nic nebylo
musim rozšířit záhonek
)