Život s chemií

Napsat příspěvek
Velikost písma:
522
2.6.12 14:03

Taky díky za odkaz. Je to až neskutečné, jaké sračky se valí do potravin :poblion: A je taky neskutečné, že to je vůbec povolené!! Já jsem taky začla číst etikety, samozřejmně někdy, když není čas na nákup, tak hážu jen do košíku a pak se doma divím. Zrovna včera - sirup Jupí, plný sraček. Naposledy jsem ho koupila! ten kolem ovoce fak nešel. Je fakt lepší kupovat míň, zdravěji a základní potraviny. Přece bez ostatních věcí se obejdem ne? Chipsy, uzeniny, kokina, ruzne dochucovadla atd. atd. A nejvíc jsem šťastná, že to začal už chápat i můj manžel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.6.12 14:16
@Barush píše:
@momi33 :To teda, jako nejvíc mě to štve u vastní rodiny, třeba naši jak se mě pořád snaží přesvědčovat že v podstatě cola, lentilky a podobný sr´´ky jsou vlastně moc dobré a chudák dítě když to nemá, atd…Ale dneska jsme byli na zahrádce a jak byl malý šťastný když si natrhal svoje vlastní biojahůdky, krásné, červené, sladké a moc dobré 8) (Akorát na nás nic nebylo :roll: musim rozšířit záhonek ;) )

já to kolikrát zažívám i tady,na Emimi ;) když kolikrát čtu,co maminy dětem strkají,a často malým miminům,pár měsíců starým,tak si říkám,jestli se tak chovají všechny.Když mě tu někdo přesvědčuje,jak nevadí Lipánek apod,tak jen protočím oči,a nereaguju.Kluk ještě neměl bonbon,lízátko,nic.A nezdá se,že by mu to chybělo :nevim: ještě mi za celé skoro 3 roky nezamarodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.6.12 15:51

@momi33 Ale třeba v tom Lipánku fakt nic není, co ti na něm vadí? Neříkám, že je to nějaká výživná a přínosná potravina, ale z hlediska té chemie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 15:56

Já teda nebudu prosazovat Lipánky atd.. Ale vidím kolik je tady diskuzí, tak jsem se schválně mrkla co jaký jogurt obsahuje..
Teď abych nekecala, myslím, buď pribináček a nebo Lipánek, tam má smetanu, tvaroh , cukr žádné zahuštovadlo, gumy nějaké teď nevím název :mrgreen: to tam neni..Ale pak jsem se podívala na tu HOlandii, co tady většina maminek vyzdvyhuje, a tak prostě to zahustovadlo, a guma něco - nevím přesně jak se to jmenovalo, bylo…stabilizátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
2.6.12 16:00

@kvaček je třeba vybírat i mezi jogurty - kupuju choceňský, složení je smetana a jogurtové kultury. Jiné nekupuju, protože z choceňského mi nejvíc chutná domácí jogurt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 16:01

Jansně, ale jako člověk vidí, že nemůže říct, to a to je špatné, protože nakonec i ten Lipánek může být složením lepší než nějaký!! opravdu český jogurt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 16:28

Teď jsem viděla video, no humus no.. ale člověk to nějak tušil, ale rozhodně jsem si nemyslela, že až tam moc je škodlivin pomalu v každém jídle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.6.12 16:40
@kvaček píše:
Já teda nebudu prosazovat Lipánky atd.. Ale vidím kolik je tady diskuzí, tak jsem se schválně mrkla co jaký jogurt obsahuje..
Teď abych nekecala, myslím, buď pribináček a nebo Lipánek, tam má smetanu, tvaroh , cukr žádné zahuštovadlo, gumy nějaké teď nevím název :mrgreen: to tam neni..Ale pak jsem se podívala na tu HOlandii, co tady většina maminek vyzdvyhuje, a tak prostě to zahustovadlo, a guma něco - nevím přesně jak se to jmenovalo, bylo…stabilizátor

já v ty holandii nenašla nic spatneho :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 16:54

já neříkám, že je špatná já jen říkám, že tam něla to co ostatní jogurty - zahuštovadla, stabilizátor a ještě něco, ale jako nemám ji u sebe, jenom vím, jak jsem si to schválně četla - borůvkový..
A na lipánku je tvaroh, smatana, a jogurtová složka nebo tak nějak… Takže mi to všechno přijde na jedno brdo…
Jednou jsem si tak četla pro zajímavost teď co je termix.. No to snad ani mléčné neni.. V takovém malém množství, od zahuštovadel, stabilizátorů, barvivo jedno tam bylo škrob..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.6.12 17:01
@kvaček píše:
já neříkám, že je špatná já jen říkám, že tam něla to co ostatní jogurty - zahuštovadla, stabilizátor a ještě něco, ale jako nemám ji u sebe, jenom vím, jak jsem si to schválně četla - borůvkový..
A na lipánku je tvaroh, smatana, a jogurtová složka nebo tak nějak… Takže mi to všechno přijde na jedno brdo…
Jednou jsem si tak četla pro zajímavost teď co je termix.. No to snad ani mléčné neni.. V takovém malém množství, od zahuštovadel, stabilizátorů, barvivo jedno tam bylo škrob..

já ji mám v lednici, ale kupuju jenom bílou, těm ovocným nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 17:03

Po tom videu bych musela vyházet půlku lednice 8o :pocitac: hrůza co v těch jídlech je… Právě jsem si koupila pěkné červené chlazené maso a už to čtu..
Já čtu teda spotřebu a co obsahují jogurty- jak je toho víc jak mléko tak to neberu, různé Ečka, zahuštovadla, škroby, barviva.. atd. ale teda že i do šumky a masa něco cpou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
2.6.12 17:05

Holky a co takhle si napsat,co kupujete a je zaručeně bez těchto sraček. Já se též snažím,aby to tam nebylo,ale někdy je to prostě nemožné. Dneska jsem koukala na Eidam,měli ve slevě a juknu a ono barvivo,přesně říkám proč ho tam dávají?????

Limo nekupujeme,šťávu se snažím bez konzervantů,myslím Yo,jogurty Hollandia,občas Lipánek vanilka,sladké se snažím nekupovat,ale vždy dostanou od babiček,známých apod. Kupuji jen základní potraviny ze kterých vařím. Baštíme hodně zeleniny a ovoce,dokonce i prcek skoro 2 letý mi ujídá i když jdu vařit a krájím cibuli,on ji miluje 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 17:07

Holky a viděly jste zprávy o tom polském jídle 8o :pocitac: to byl taky mazec.. Asi tři dny zpět kolik závadných jídel ne jedno, ale víc, že dokonce složka na hubení vši byla ve zmrlině, nebo tak něco…a to kakao, že je tam zamíchaná drŤ kůry nebo co.. Hned jsme se šla podívat co mám doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
2.6.12 17:09
@ivana-domca píše:
já ji mám v lednici, ale kupuju jenom bílou, těm ovocným nevěřím.

Tak tak jedině bílou,co jsem viděla reportáž na červené barvivo z brouka :cert: jedině bílou a do ní pěkně domácí borůvkovou marmeládku a je jogurtík na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.6.12 17:11

Já jsme se šla mrknout na kunin smetanový jahodový - a ta červen mají psané z červené řepy..
Jaký brouk?? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák