Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@ivana-domca Já u toho našeho taky ne. Taky si raději vystojím frontu. Jojo zapečené brambůrky to já rád ![]()
Holky a co říkáte na sojové kostky nebo ty nudličky,já je přidávám do číny ke kuřecímu masu,ale nevím,zda je to opravdu tak super věc ![]()
@1024 Ony jsou myslím zavařené - ve skle… Takže se nezkazí ![]()
Sójové maso taky nevím, ale malý mi to nechce, MM taky ne, tak je to vyřešené ![]()
@1024 píše:
@ivana-domca Já u toho našeho taky ne. Taky si raději vystojím frontu. Jojo zapečené brambůrky to já rád
Holky a co říkáte na sojové kostky nebo ty nudličky,já je přidávám do číny ke kuřecímu masu,ale nevím,zda je to opravdu tak super věc
sójové maso jsem nikdy nejedla, neláká mě to ![]()
Mě to právě k té číně docela chutná,i se to jakoby nastaví,jen jsem neslyšela moc chválu na sojové mléko,tak teď právě váhám i nad kostkama. Mláďata to taky nejedí,pro ně musím vařit solo kapr,jako většinu jídel
.
@Angua Tak to jo,já myslela,že jsou normál.zatavené ![]()
Sojové mléko je prý jak které - kámoška má intoleranci laktózy, či jak se tomu říká a některé jsou prý docela pitné - ale je jich málo a stejně tak jako spíš do kafe.
Sojové maso mně osobně chutná, nevadí mi. My jsme ho mívali hodně na výpravách se skautem a na táborech - naše vůdkyně byla vegetariánka
Kromě toho se to nekazilo, dobře se to připravovalo i ve větším množství, bylo to lehké… Takže jednu dobu jsem ho jedla docela dost.
Mě holky nejvíc za poslední dobu zaujaly gumový medvídky.. Koupila jsem v Copu balené medvídky a prostě nuda, tak si to vezmu a čtu si to tak.. Jako barviva jsem tušila ale co mě dostalo tak byl malinkatá pomalu na lupu věta…
Pozor! Může způsobovat dlouhodobou poruchu soustředeění u dětí a hyperaktivitu..
Tak jako balíček jsem snědla já no ![]()
@kvaček píše:
Mě holky nejvíc za poslední dobu zaujaly gumový medvídky.. Koupila jsem v Copu balené medvídky a prostě nuda, tak si to vezmu a čtu si to tak.. Jako barviva jsem tušila ale co mě dostalo tak byl malinkatá pomalu na lupu věta…
Pozor! Může způsobovat dlouhodobou poruchu soustředeění u dětí a hyperaktivitu..
Tak jako balíček jsem snědla já no
Je to smutny
Kdyz si uvedomis, ze jsou na tom takhle skoro vsechny sladkosti pro deti… Nase mala zadny tyhle umely sladkosti nedostane. Pokud bude mit chut na sladky, dostane suseny ovoce. Nebo ji neco upecu s medem. My mlsame taky timhle zpusobem a jde to. Problem bude akorat s navstevama. Ja uz se snazim ted vysvetlovat tetam a babicce, ze k nam domu tyhle sladkosti nesmi a ze je nebudou moct davat ani nasi maly az se narodi. Snad to budou akceptovat… ![]()
@Manifee Neboj,ony tě budou konejšit,že jim to v malém mn. neuškodí. Jenže to pak dítka budou vyžadovat,protože je to prostě dobrý. Mě taky malej 100× za den řekne,že chce koko /bonbonek/. Tak dostane jogurt nebo ovoce
. Naštěstí to baští,ale třeba starší holka ne. Ta v podstatě není nic
@kvaček A co to bylo za značku? Nějaká jejich? Já kupuju Jojo a Haribo a ty jsou OK.
Já už nevím.. je to asi dva měsíce, ale prostě klasicky mezi cukrovinkami
@1024 píše:
@Manifee Neboj,ony tě budou konejšit,že jim to v malém mn. neuškodí. Jenže to pak dítka budou vyžadovat,protože je to prostě dobrý. Mě taky malej 100× za den řekne,že chce koko /bonbonek/. Tak dostane jogurt nebo ovoce. Naštěstí to baští,ale třeba starší holka ne. Ta v podstatě není nic
Toho se prave bojim, ale budu muset byt prisna. Proste jim ji nedovolim nic dat
Prave, to pak jednou ochutna a uz to bude chtit porad. Pokud nam to prinesou domu, tak to jednoduse vyhodim, cizim lidem budu rikat, ze na to ma alergii a babka s tetama to holt budou muset akceptovat… ![]()
@Manifee píše:
Toho se prave bojim, ale budu muset byt prisna. Proste jim ji nedovolim nic datPrave, to pak jednou ochutna a uz to bude chtit porad. Pokud nam to prinesou domu, tak to jednoduse vyhodim, cizim lidem budu rikat, ze na to ma alergii a babka s tetama to holt budou muset akceptovat…
sestra měla domluvené s příbuznými místo sladkostí raději ovoce a většinou to respektovali (teda až na tchána a brumíky). Nechtěli vyhazovat peníze za něco, co by pak vyhodila.
Problém nastal ve školce, kde děti dostávají za odměnu gumídky, na školkových akcích jsou buřtíky a limča… a s tím už člověk nehne - děti chtějí to, co mají všechny ostatní ![]()
@Jitu2 píše:
sestra měla domluvené s příbuznými místo sladkostí raději ovoce a většinou to respektovali (teda až na tchána a brumíky). Nechtěli vyhazovat peníze za něco, co by pak vyhodila.
Problém nastal ve školce, kde děti dostávají za odměnu gumídky, na školkových akcích jsou buřtíky a limča… a s tím už člověk nehne - děti chtějí to, co mají všechny ostatní
Ja mam prave kamaradku, ktera svy dceri nedava nic sladkeho, protoze jsou na specialni diete (GAPS), kde se sladky vubec nesmi. Jen ovoce a med. Ve skolce rekla, za ma na to mala alergii a oni to respektuji a misto gumidku apod. dostava jine susene ovoce, ktery jim tam prinesla. Mala je s tim uplne srovnana, ona vi, ze to nemuze, ze ji to nedela dobre. Ale samozrejme zalezi dite od ditete. Ja jsem zvedava jak dopadneme my ![]()
Hollandia složení: mléko, mléčná bíklovina, živá jogurtová kultura, schválně jsem pro něj došla do ledničky(jestli se teda bavíme o bílém, já ty ochucovadla nechci, to si raději k tomu přidám vlastní marmeládu)
Jinak video jsem neviděla, ale četla jsem minulý Týden a mám pocit satisfakce:). U dcerky jsem výživu víc prožívala, ale syn už se vlastním/sestřiným přičiněním dostal k lecčemu, tak se z toho snažím nezcvoknout, ne, že bych tedy jásala ![]()
Tu Holl jste vyřešili o pár stránek dřív, jsem brzda ![]()
Jinak, dcerka začala dostávat sladkosti ve větším množství ve školce, takže je teď k nepřežrání, plus navíc neníviděný Hello kitty syndrom
, co čekáte, že se stalo? Viděla jakousi hnusosladkost s HK symbolem a že to chce. Ne, že bych měla v plánu jí něco takového povolit, ale nevíte, co to je? Bývá to v ledničkách vedle Kinder Pinqui a pod.