Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
KačuliKačka píše:
tak já si dala mobil na nabíječku a ten prevít se do ní zakous a že i s nabíječkou zdrhne…
Pak si zalezl pod gauč a cosi si tam kutil, nic dobrého beztak, protože škrábal sedačku zespod
Ahoj všem ![]()
Dovolím se přidat
Fotku nahonem nemám, ale máme doma taky ušáka… tedy spíš ušandu, páč je to králičí holka a po své předchůdkyni má stejné jméno: Žofka ![]()
Je to zakrslá černá slečinka, chytrá a mazaná
Na jméno slyší dost dobře, ale nejvíc na ni funguje zvuk otevřené lednice, bo ví, že tam se skladuje mrkev a jiné takové dobroty ![]()
Jak slyší otevřít lednici, tak v tu chvíli má zrychlení z nuly na sto a umí přejít i do smyku, jen aby stihla s děsným pištěním ohlásit, že na ni nemám zapomenout ![]()
S bobkama je to jakž takž, ty „nosí“ do jednou kouta, kde je to k tomu už uzpůsobené… ale s loužičkami je na tom hůř, než nějaký pejsek… ![]()
Ale naštěstí to na ní poznáme už předem, tak ji stíháme zavčasu donést na patřičné místo ![]()
Kuriozně jsme přišli k její předchůdkyni i k této potvůrce …
Byli jsme na výstavě králíků, kde vystavoval i můj kamarád. Dcera si tehdy koupila los, na který šlo vyhrát cokoli, od krmiva po nějaké to zvířátko… Jenže smůla - nevyhrála nic… Už měla slzy na krajíčku, když přišel Karel a povídá jí, ať s ním jde do zadu. A nazpátek ji přivedl s Žofkou č. 1 v náručí
Jeli jsme tehdy k našim a Žofka musela tedy s námi… Náš táta, když ji viděl, jen povídá mámě, ať nám ani oběd nechystá, bo si nesem s sebou vlastní ![]()
Dcera ho pěkně sjela, že je vrahoun…
. No, Žofinka se dožila úctyhodného věku… Máme sice ještě plno zvířat (rybky, psa, kočky, morče, dokonce koně
a naši mají stádo ovcí…)
Ale dcera truchlila po králíčkovi. A pak se stal zázrak, vážně dodnes netuším, kdo to má na svědomí (podezírám přítele) - jedno sobotní odpoledne vyjdu ven a tam za dveřmi krabice s dírami ![]()
Je jasné, co bylo v ní - malá černá kulička s oušky a obrovskýma očima ![]()
To bylo radosti
Dcera úplně zapomněla na to, že je čerstvě v pubertě a najednou z ní byla zase malá holka, která má obrovskou radost ![]()
Takže přes den běhá Žofinka č. 2 za mnou a odpoledne si ji přebírá dcera, děláme si legraci, že je Žofča ve střídavé péči, ale ona stejně nejvíc vždy miluje toho, kdo má v ruce mrkev ![]()
A přezdívku má: „perlorodka“ - tu dostala v době, než pochopila proč má chodit trousit bobky jen na jedno místo
![]()
Evina1975 píše:KačuliKačka píše:
tak já si dala mobil na nabíječku a ten prevít se do ní zakous a že i s nabíječkou zdrhne…
Pak si zalezl pod gauč a cosi si tam kutil, nic dobrého beztak, protože škrábal sedačku zespod![]()
![]()
Dovolím si citovat moj oblúbený výrok zo stránky www.kralici.cz:
„Petra: … já jich mám doma celkem jedenáct. Asi začnem trénovat fotbal. Dnes ráno jsem šla pro něco do kuchyně (zavírám je tam, protože Hazule chodí po nábytku a rozbíjí a okusuje co jí přijde pod nos) a jak jsem otevřela dveře, vypadlo na mě všech 11 králíků. Byli tam u dveří namačkáni v několika vrstvách, asi je chtěli vyrazit. A jak jsem otevřela, vylili se mi nekontrolovatelně do chodby a nešli namačkat zpátky.“
Tak to nemá chybu
![]()
Zuzko,
tak to máte slušně vychovanou slečínku
Ta naše ušatá bestije je všechno jen ne vychovaná
a má mě totálně na háku ![]()
Kačuli -
Ona se do toho kouta naučila sama ![]()
Ta první na tom byla hůř
- ta to trousila všude za sebou, okusovala kabely… ![]()
Na to jméno slyší podle mně díky té ledničce, protože na ni při tom mluvíme a zároveň s tím dodáváme ňaminy ![]()
Ale na zavolání přihopká, ona se totiž ráda nechá drbat, takže ví, že to bez páníčků nejde ![]()
Ta první Žofka zase kamarádila s morčetem (byla to slepá samice Cecilka). Jedna bez druhé ani ránu, to morče mělo také zajímavý osud: Když se Cecilka narodila, chtěli ji zabít, hned bylo vidět, že je albínka a že prý by dlouho nevydržela… Naše Lucka ji tehdy donesla domů, kočka
ji odkojila a Žofka č. 1 ji adoptovala. Cecilka se dožila 5
let
A nikdo nepoznal, že nevidí
Žofka č. 2 je na společnost jiných zvířat opatrná, snese jen kočku - spí spolu v pelíšku, ale jen přes den, na noc Žofi musí do svého bydlíku…
Celkově máme štěstí na divná zvířata ![]()
Kočky nám kojí morčata, pes vychovává koťata… už jen chybí, aby se Eda (kůň) rozhodl, že třeba chce kamarádit s rybičkama
![]()
Zuzko
Vítej mezi námi. Tvá poslední věta o vaší zvěři mě pobavila.
![]()
Ahojky devčata. ![]()
Máme nový prírastok - vitaj Zuzi v klube ![]()
Tvoje komentíky sú úžasné, vtip a príbeh - paráda. ![]()
Velmi sa teším na foto Vášho zlatíčka,ak sa Ti ju podarí sem umiestniť. ![]()
My sa teraz zdržiavame na záhrade - Ňufinko je šťastný ako blcha, behá,skáče a papá malé zelené rastlinky. Behá za našou Sisinkou /Sharpei/ ako psík a sem tam si urobí dllhé kolečko okolo záhrady, nové sily čerpá v „lesíku“ - stromčeky tují o rozmere 3×4 metre. ![]()
Doma som mu zasadila do truhlíka krmivo pre králikov, odporúčam všetkým, je to taký mix, už nám pekne vyrástli, tak mu ich pravidelne dávkujeme. ![]()
Najbližšie ideme trénovať chôdzu na vodítku,už má obojok so zvončekom, tak cinká, kade chodí.
Peknú nedeľu všetkým a teším sa na „králičie príbehy“.
tak já mám po delší době klidnou neděli, takže Bubla lítá už od rána
V současné chvíli tady probíhají kočko-králičí dostihy s překážkovou dráhou (báječná překážka je gauč a židle
). Zametla jsem první várku bobánků po obýváku a za chvíli budu muset zamést i písek… Bubla jak chodí kočkám do písku, tak hrabe jak zběsilý, takže ho vyháže až metr od záchůdku ![]()
Přidávám pár ranních fotek těch mých loupežníků ![]()
Ahoj po delší době.
Náš Chlupáč je pořád hodný králíček.
Ve středu jsem ho vážila. Váží 1161g. ZA chvliku bude mít 8 měsíců (když budu věřit paní ze zveráku, že měl 4 měsíce, když jsem jej kupovala).
Kolik vůbec váží vaši mazlíčci? ![]()
ten náš tlustoch Bublouš je vykrmený na nějakých 2,8 kg
Zrovna ted tady někde lítá jak šus…
Holky, jdu ve středu na tři dny do špitálu, jak zajistit, aby ušák nestrádal??? Bude mít teda dvě napáječky, at má vody dost, nacpu mu jesličky senem do plna a dostane i zeleninku trošku do zásoby. Ale nikoho v domě neznám. Myslíte, že bobeš vydrží????? V pátek by mě měli pustit domů.
Ahoj
Jak máš velké jesličky? Ten můj zajda zvládne seno z plných jesliček za 24 hodin. A to dostává i granule. Ale je fakt, že co si natahá do klece, to už nežere.
Takže někdy tak 1/4 skončí v kleci. Nevím, jestli to dělá schválně nebo mu to vypadává během krmení.
Necháš ho v kleci? Asi bych mu nějak přidala ještě seno. Nemáš někoho, kdo by se ti o zajdu postaral? ![]()
@jirabobes píše:
Ahoj
Jak máš velké jesličky? Ten můj zajda zvládne seno z plných jesliček za 24 hodin. A to dostává i granule. Ale je fakt, že co si natahá do klece, to už nežere.Takže někdy tak 1/4 skončí v kleci. Nevím, jestli to dělá schválně nebo mu to vypadává během krmení.
Necháš ho v kleci? Asi bych mu nějak přidala ještě seno. Nemáš někoho, kdo by se ti o zajdu postaral?
ahojky,
jesle má dost velké a někdy má seno i tři dny než ho vezme milostivě na vědomí, je to takový blázínek ušatý ![]()
Bohužel tady v okolí nikoho neznám, syn bude u otce a já od středy do pátku v nemocnici.
Narvu mu jesle do plna a v pátek už dostane zase nové a zeleninku k tomu ![]()
když mluvíte o těch jesličkách: z těch Žofka moc seno nežere… ![]()
Ona nejraději, když se v tom seně může rochnit… Tak jí to musíme dávat do plastové bedny (taková ta rozkládací na nákupy do auta - teď už máme tedy na nákupy novou
) a ona se v tom schovává…
Je tedy fakt, že je to zakrslé plemeno, senu moc nedá… Nejraději mrkev a salátové okurky. Jak cítí, že se oloupává salátovka, tak to bych vám přála slyšet
Nikdy bych neřekla, že může být králík tak chytrej a mazanej… ![]()
Musím se také dokopat k tomu ji vyfotit, obdivuju tady vaše macíky a říkám si, jak je ta naše oproti nim prťavá ![]()
![]()
tak tomu našemu jsem dávala okurku a pohdrl. Mrkev zbožňuje, květák taky, ledový salát a kedlubny jak by smet. Ale třeba jalbkem chlapeček pohrdá a nechává ho bez povšimnutí. Jo a miluje i petrželku, takže střídáme mrkev a petrušku, vč. natí a listí ![]()
Jinak jsem to testovala - byli jsme sobota, neděle pryč a seno způlky snězeno, zůstalo mu skoro 1,5 napáječky (máme dvě pro sichr, kdyby jednu shodil), takže si myslím, že když dostane nakrmeno a zásob do plna ve středu ráno, tak do pátečního odpo vydrží
Jen pak bude lítat jak torpédo, jako včera celé odpo
![]()
@KačuliKačka
Víš, že s tím jablkem je to stejné? Hryzne do něj, to jo… ale nikdy ho nedojí ani tu čtvrtku, co jí dám… To i náš pes sní jablko celé
, ale on jí i třešně, hrášek a jahody
Žofka je spíš zeleninová: okurky, mrkev, petržel… a pak ty barevné kroužky pro králíky a morčata, ty má ráda, ze směsi vybere jen kukuřici, zbytek dojídají morčata ![]()
Její předchůdkyně dokonce kradla kočkám granule ![]()
Dcera tvrdí, že je to s nima stejné, jako s lidma: některé ty potvůrky jsou mlsnější, jiné zase sní vše, co jim leží v cestě… ![]()