Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dasenka11
19.9.12 08:15

@Agrion Tak to je skoda, ja se tesila na spriznenou dusi do zacatku, i kdyz tam znam manzelovo rodice a pribuzny, ale to je tak asi vsechno, jeste par manzelovych pratel z Rodewisch, ale to je asi tak vsechno :nevim: Driv nez koncem pristiho leta se nestehujem - barak jeste nestoji. Zaciname stavit od jara - dum na klic, takze do pul roka by to melo byt…

• Citovat
  • Upravit
5403
20.9.12 15:32

Suik, Helsinki urcite budou v pohode, blizko cokoliv, dostupne vse, ne jak tady. Uctite vedec je i cenenej, to zni zajimave a kdyz je nespokojenej.. rec taky oprasis, ja musim zacit s tou nemcinou. A vubec netusim jak to udelame s mimcem, finstinu nechci, ja jsem ceska, pritel slovak, oficialni jazyk je anglictina, ale planujem jit casem do Nemecka,4 jazyky asi nedame.
Mas strach z novejch veci? ja docela taky, ale na druhou stranu potrebuji porad nejakou akci, ale asi mit to svy, akci kolem, i se zmenou bydleni. Me to totiz vse omrzi a zas chci neco novyho :) pritel rika to se budu s tebou bat stavet, postavime a ty budes chtit jinam, to asi ne, uz chci mit taky to svy.
@dasenka11 muzu se zeptat na kolik vas vyjde v DE baracek s pozemkem?? tak nejak zhruba at mam predstavu..
Pa Olca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
20.9.12 18:21

@dasenka11 Tak at Vam ten domocek pekne roste :-)
@olisek kulisek My jsme taky takova stehovava rodina, tak taky porad resime to bydleni :-) Neco sveho by se nam libilo… ale otazkou zustave kde? Abychom nepostavili a po par letech nelitovali :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
21.9.12 09:48

@Agrion ja si to s ditetem nejak neumim predstavit se porad presouvat z mista na misto, takhle kdyz jsme jen s pritelem tak o nic nejde, vzdy jsem si nasla fajn praci kde jsme byli, ale ted uz je to o necem jinem, kdyz to bude tahnout on sam. Taky netusim kde bych chtela zakotvit. Na Slovensko se mi moc nechce, co tam, to stejny v Cechach, v Nemecku netusim, zas vse od znova, jazyk a tady se mi zakotvit urcite nechce, tak ja necim co se mnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dasenka11
21.9.12 16:25

@olisek kulisek Tak nejdriv musim zminit, ze v Sasku jsou levny pozemeky, my ted bydlime v Bavorsku a prave je to tu 5krat drahsi :( Tak barak, kdyz chces pokoj pro hosty, pracovnu pro muze a jeden detsky pokoj, tak kolem 200 000eur, ale jsou i drahsi a jde to i levneji, kdyz si neco udelas sama, nebo mas znameho remeslnika :D No, lae predstavte si, ze muj muz je teda zubar a prisel vcera domu a je zamestnanej u jednoho starsiho zubare, jeste mu nerekl, ze jdeme pak pryc a on mu vcera nabidl, aby to po nem prevzal. Tak jsme zase na vaskach, jestli vubec do toho Saska jdeme teda, tam se jde i z rodinnych duvodu - tata od manzela je tez zubar a jde take do penze, taky ma tu ordinaci jen sam. Tam je to na vesnici a ten vydelek nebude tak zavratny, kdezto tady je sidlo od Siemens atd. spousta universit, tady bude mit dvakrat tolik obrat. Ale zase musim rict, ze jsem se tesila nahoru mi to tam vic pripomina Cechy ;) A tady sice vic vydelas, ale je to tu i vic drahy - bydleni hlavne. Tady ten pozemek tezko koupime. Tady musime nejprve byt pak jen v najmu a to dost mastnym, kdyz mame dite a chceme, aby byl ten byt slusnej, oni jak tu jsou strasny palky za najmy, tak jsou ty byty prevazne ve spatnym stavu a ty jako najemnik si to jako mas zvelebit. V Cechach jsem tolik hnusnych bytu nevidela a stoletych koupelen, jako tady - verte mi! :lol:

• Citovat
  • Upravit
3819
22.9.12 23:00

@dasenka11 Tak s temi najmy si dovolim nesouhlasit… obecne je sice jeste porad o neco levnejsi bydleni v byvalem vychodnim Nemecku ale kdyz porovnavas byty ci domy v priblizne stejne velkych mestech, tak ten rozdil zase tak veliky neni…
Neco jineho je ovsem, jak pises, rozdil v cenach pozemku… v Bavorsku jsou to teda fakt palky 8o Ale i to ma podle meho nazoru sve opodstatneni a pozitiva… do znacne miry Ti to vyselektuje potencionalni sousedy ;) Pokud v Nemecku proste chces mezi dobre situovane spoluobcany, tak to musis zaplatit… to same plati i u najmu v lepsich ctvrtich, bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.9.12 10:32

Ja ziju v Bavorsku a platime najem jen 250 euro.. takze my to drahy teda neprijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
23.9.12 11:58
Ahoj tak to mate stesti :mavam: Ja take bydlim v bavorsku a nez jsem si koupila baracek tak jsem musela platit 600 euro najem :cert: V jakem meste bydlis? Preji vsem krasny den :mavam:
@Denisa08 píše:
Ja ziju v Bavorsku a platime najem jen 250 euro.. takze my to drahy teda neprijde..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.9.12 12:23

@zdenka77 Bydlime ve meste Straubing.. a urcite se tady najdou i takovy drahy byty..tchyne plati taky 600euro..tak sme meli stesti no.. ale je to hroznej byt..delali nam tu vsechno novy..je tu nova koupelna, novy zdi..podlaha..ale na zdech se nam delaj fleky..ze sprchy nam tece voda.. topeni nam funguje jen nekdy..a to mame doma maly mimco, takze teplo potrebujeme..takze hruuzaa..vsechno se tu rozpada :D hlavne, ze delali vse novy..snad se brzo odstehujeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.9.12 12:25

Jo a majitelce platime najem 250euro.. ale jeste 100euro a v tom je voda, popelnice a uklizecka, ktera nam prijde uklidit chodbu jednou za mesic a jeste uplne na ho**o :D takze to je proste byt za vsechny prachy tohle.. mam tu nervy na vsechno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
23.9.12 12:29

@Denisa08 :hug: Mate krasneho klucinu. Ja byla na velkem UTZ a budeme mit taky kluka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.9.12 12:43

@zdenka77 Dekujeem :) tak to gratuluju, a kdypak mate termin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.9.12 12:44

Z jakeho mesta jste vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
23.9.12 19:13

Ahoj holky, bydleni to je jedna velka kapitola ze a podnajem druha. my to teed vychytali, mame hezky bydleni, ke vsemu plati firma, snad to nejakou chvili vydrzi. Vychazi to ale hodne asi 1000€ my by jsme to asi nedali.. DoNemeka se hystame, to bude zas vse odznovu a dovi v cem s prckem. 600 za najem je elkem asi normalni ze, teda za normalni ne nejakou hruzu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
23.9.12 19:25

@Denisa08 Tak za 250E nemuzes cekat zadnej luxus… navic ve Straubingu :-) Co si pamatuji, tak je to velmi pekne mestecko :) Byla jsem tam asi pred 2 lety na Stadtfestu :) My jsme sice taky platili v poslednim byte jen 270E Kaltmiete, byt byl v dobrem stavu (68m2) ale zato v Hoyerswerde :lol: Coz je uz napul vymrele byvale hornicke mesto v Bohem zapomenute Horni Luzici :lol:
@olisek kulisek Za 600E mesicne Warmmiete se obecne v mensim meste slusne bydleni sehnat necha… My ted mame v Plauen 4+1 (96m2) byt v super stavu s krbem, balkonem, Garten zum Mitbenutzen a 10 min pesky od centra v klidne lokalite za 450E Kaltmiete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí