Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dasenka11 No je to fakt hrozny s tema papirama.. ja uz to chci mit konecne vsechno vyrizeny a snad uz pak bude klid.. myslim, ze tady v nemecku maj levnejsi uplne vsechno
V cr my kupujen jen mouky, koreni(to vyjde v cr levnejsi).. nebo nejake blbostinky co tady treba nesezeneme
ale je to urcite o hoooodne kvalitnejsi to mas pravdu ![]()
@Denisa08 me teda neco drazsi prijde
, myslim ze ovoce, zelenina a maso…ale kvalita je teda nesrovnatelna. Ale moc na to nekoukam, to bych se zblaznila. Leky jsou taky drazsi, ty si nektere vozime, hlavne ty na ktere jsme zvykli.
pasujeme teda taky mouky, tatarskou omacku, majolku - tu tu maj fakt hnusnou, piskoty a tak.
koreni neresim. Kdyz ale potrebuju neco vetsiho, treba typu kocarek, tak na cenu uz koukam. Nektere rozdily jsou fakt znatelny.
Ja kupuju v CR taky leky, mouku a ty veci, co tu nejsou a mam na ne chut
Jinak jsem si koupila v CR jidelni zidlicku a golfky - levnejsi s vetsi fantasii a laskou k detailu. To je to, co Nemcum trochu chybi - funkcne maji vsechno bez chyby (vetsinou), ale nekdy to nema tu fantasii
Kdyz budu mit jednou druhy dite tak koupim i kombika v CR, maji moc pekny - jako tady v Nemecku maji taky hezky, ale od 500eur vys! V Cechach mam za necelych 400eur krasnej moderni kocarek.
@suik Pasujeme ![]()
@suik S tim masem teda souhlasit nemuzu.. my kupujeme maso hodne levne, a je to levnejsi nez v cr.. takze ja si teda nestezuju na nic.. a kdyz se objevi treba neco drazsiho tak je to opravdu vic kvalitnejsi..
Deni, my teda když chodíme kupovat maso, tak kg kuřecích prsou za 250 Kč, to mi přijde fakt hrozné.
No a o vepřovém ani nemluvím, to kupujeme ještě skoro o stovku dráž
Jinak co se týče koření a takových těch kuchyňských blbůstiček…všechno vozím z ČR. Já, jelikož ještě žiju v ČR, tak mi skoro všechny základní potraviny přijdou v Německu hrozně drahé.
A když kolikrát jdu v Německu na nákup, ale jenom takový ten obyčejný, denní a přepočítám to, tak za těch pár capin, co mám v igelitce vyvalím 700 Kč…
Ale je jasné, že člověk to pořád nemůže všechno přepočítávat, protože s takovou by se fakt ani nenajedl.
Jasná je jedna věc a to ta, že pro nás, pro „Čechy“ bude v Německu draho pořád. ![]()
A kam chodíš nakupovat za tak levno?!? ![]()
@dasenka11
jéééé a tak to by mě zajímalo, kde „soudruzi z NDR udělali chybu“!!!
![]()
Ale máš pravdu, já když jsem jen procházela obchody, kde byly kočárky, všechno to bylo tak nějak na jedno brdo a víceméně stejné barvy. To u nás v ČR jsou aspoň „veselejší“.
No a cenově je to taky jiné, co si budeme povídat. ![]()
@blackmarse ja to mela naopak, kdyz jsme sem prijeli, tak mi to tu prislo levnejsi, ted uz ne. I kdyz kdyz jsem v CR, tak trpim taky
.
me teda prijde, ze ted nejak podrazili i tady, nebo jestli vic bastime ![]()
Co maji vsichni s tou moukou? ja teda v Nemecku neziju, jinde, ale taky slysim o lidech co si vozej vsude do sveta ceskou mouku.Proc??? vzdyt mouku maji vsude ![]()
No, zdražili i u nás, to je furt dokola. ![]()
Když jsem byla v Německu poprvé, tak jsem si taky říkala, že to vyjde nastejno, ale pak už moc ne, no.
Hlavně to maso, koření, ovoce a zelenina. Jinak tu holky píšou o té mouce. Mě přišla za stejné peníze jako v ČR. Já bych teda spíš z ČR vozila mléka a to maso, kdybychom to neměli tak daleko. Ale 400 km je docela dost, no. ![]()
@blackmarse u mouky nejde o cenu, ale o to ze nemaji polohrubou a hrubou…
mleko a maso vozit je podle me ale nesmysl, kdyz tu zijes, tak proste prijmes ty ceny co tu maj, hlavne kvalita je jina…jen u jednorazovych vetsich veci je dobre se na tu cenu treba kouknout. Ale nekdy ani to nedelam. kdyz neco potrebuju hned, spis objednam tady a nestuduju to.
vozime to co tu nemaj nebo nemaj moc dobry, to je ta majolka, tatarka a mouky.
@blackmarse Nebo nakupuj maso v Metru - to je Makro v Cechach
Ovoce a zelenina se tezko dovazi, maximalne to muzes vzdycky privezt z Cech na par dni do zasoby, kdyz budes prave v Cechach. Jinak ja si fakt vozim spis ty veci, ktery v Nemecku nemaji - smes na knedliky atd. ![]()
@LouLou presne jak pise @suik nesezenes hrubou a polohrubou a kdyz, tak jiny druhy co vubec nechutnaji.. ale zajimavy je ze maji kupu peciva a taky to nejak jde, narazila jsem teda i na plno jinejch receptu na pecivo, obas si uvarime vzajemne
.
Jee me se dneska nic nechce, hezkou nedeli..
aha…no ja temer nepecu, takze me nikdy nenapadlo, ze to muze byt az takovy rozdil…