Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30707
12.8.12 21:00

@Jari1989
no, prosím Tě, já když ho kolikrát slyším s někým mluvit, tak mi připadá, jako že se hádají a nadávají si. Mluví abnormálně rychle, takže jenom čumím jak husa na letadlo. 8o :lol:
A popravdě, ani nemám představu, kde bych mohla pracovat, tady dělám účetnické práce, tak nevím, no. Možná tak někde v obchodě doplňovat zboží do regálů. :pankac: Tam nepotřebuju moc mluvit…takže bych „jenom“ odposlouchávala. ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.8.12 21:07

@blackmarse Ja jsem vyucena kosmeticka a delala jsem tu jen za barem, myslela jsem si, jak to bude jednoduchy, rozumim preci cola, bier, radler…prdlajs, zas tak jednoduche to nebylo, ale casem se tomu strachu zasmejes :lol: treba budes mit stesti a narazis na praci, kde bude taky ceska nebo cech a pomuze ti v zacatcich, u nas maji jedni cesi pizzerii a rada se tam chodim odreagovat od jejich mluvy, doted jsou situace, kdy jen prikyvuju a ani nemam potuchu, o co jde, jako napr. u naseho pana doktora, je rozeny Polak, tak tez nemluvi Hochdeutsch, tak si predelavam terminy podle toho, jak se to hodi manzelovi a ten mi to pak prelozi :mrgreen: A jak dlouho spolu jste? Kde jste se vlastne seznamili? Me tohle vzdycky zajimalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
12.8.12 21:16

@Jari1989
no, my jsme měli vskutku kuriózní seznámení. Jednou jsem si tak hrála na netu hry a vybralo nás to do duelu. No a mě bylo furt divné, že se jako „nechytá“ v té hře, tak jsem mu napsala, jestli jako hraje nebo ne, že se jinak nebudu zdržovat. No a on začal psát přes překladač…že neumí česky a že vlastně vůbec hrát nechtěl, že to nechápe. No a pak jsme si začali psát, o měsíc později tlachat přes Skype, no a pak už z toho byl vztah. :mrgreen: No a trvá to teda rok a půl a jsem moc ráda, že jsme se tak „našli“, je moc hodný. :andel: Když teda pominu to chození v botech po celém baráku, tak je opravdu moc fajn chlap. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.8.12 21:22

@blackmarse jej, to je pekny, kolikrat si rikam, ze stacilo malo a v zivote bych meho chlapa nepoznala a u vas to stejne :mrgreen: Asi zacnu verit na osud nebo nevim 8o :potlesk: Ten muj je tez zlaty, ja bych ho nikdy nevymenila, ale s tema botama mas pravdu, ten muj dojede z prace, jde s botama do obyvaku, do kuchyne a v loznici (!!! :evil: ) si je sunda, coz nepochopim proste, ale co, pouzite ponozky a spodary po nem sbirat nemusim jako u byvaleho :srdce: Taky sis musela prochazet tim, ze jsi s nim jen pro penize? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
12.8.12 21:27

@Jari1989
No, tak to hlavně doma, protože můj bratr je neuvěřitelně nepřejícný a závistivý. :,( Akorát, že o tom našem vztahu nikdo nevěděl vlastně do prosince min. roku.
A ty boty prostě nepřekousnu, už nafasoval papuče, tak teda jo, šmatlal v nich, když jsem tam byla, ale dovedu si živě představit, že teď má „pré“. :cert:
A kdeže ty to vlastně přesně žiješ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.8.12 21:39

Ja presne ve Zwieselu, to je asi hodinka cesty od Klatov. Tak to mame podobne, moje nevl. segra je s tim jejim jen pro penize a kazdy vi, ze ho jen vyuziva, tak kdyz to dela ona, automaticky to delam i ja :roll: I kdyz jsem do svatby nevedela, kolik muj chlap vydelava, nezajimalo me to a doted ziju, jak bych zila v Cesku. Nepotrebuju luxus k zivotu a doted me to depta, kdyz si na to vzpomenu, dost lidi me za to odsoudilo, ale jak rikas, je to jen zavisti a me za to ty lidi nestoji, ja jsem stastna s mym chlapem a vic nepotrebuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
12.8.12 21:46

Aha, tak to je teda do Aalenu ještě kus…cca 350 km. :roll:
No, já taky dodnes netuším, kolik si může přítel vydělat a ani po tom nepídím. Mám své peníze (zatím), takže se na financování podílíme společně, když tam jsem (myslím tím jídlo a taky vybavení bytu). :pankac: On sice moc nechce, ale nejsem zvyklá na to, aby mne někdo vyživoval. Většinou jsem se musela starat sama o sebe, nikdo mi s ničím nepomohl, takže nejsem zvyklá na to, že by mi někdo „podstrojoval“. Ono to bylo spíš tak nějak naopak… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
12.8.12 22:04

@Jari1989
no nic, táhnu do peří, ať ráno vstanu… :pankac:
Moc děkuju za příjemné pisánkování a když tak zase někdy páááá :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.8.12 13:25

Vy jste toho nakecaly :mrgreen:, ja jsem vcera procitala, ale nemela silu reagovat, taky u nas bylo pekne dusno :cert:.

Ja jsem v Berline, ditko cekam uz druhy, i dcera se narodila tady. Musim rict, ze pece o tehotnou a tak je tu luxusni.

vy jste se setkaly se zavisti, ze vas partner je nemec? U nas to je mozna jinak, i kdyz kdovi. My sem prisli za praci…ale mozna si lidi mysli, jaky tu nemame miliony, no nemame, posledni mesice to nejak tlucem od vyplaty k vyplate :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.8.12 13:26

Ale jinak se mi tu moc libi, vic jak v CR, tam se mi moc vracet nechce. Ale to nejspis nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
13.8.12 14:16

@suik

jooooo…jsme se „rozjely“ a já jsem opět do práce zaspala…no..normální stav. :think:
No, to máš tak…závist je typicky česká vlastnost a ikdyž to držíš v tajnosti, vždycky se najde nějaký kokoN (v mém případě bratr), který to prásí dál a tak se dělají drby. :dance: Nicméně už je mi to celkem fuk, nikomu se z ničeho ve svých letech zpovídat nemusím… :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
14.8.12 15:18

@blackmarse To mas naprostou pravdu :-) Kdyz ono v Cechach si jeste porad spousta lidi mysli, ze Nemecko je zeme zaslibena a co Nemec to bohac… ja ziju v De uz pres 3 roky a nestezuju si, libi se nam tu… ale ani tady neletaji peceni holubi do huby ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
14.8.12 16:07

@Agrion
Ahojky, :mavam:
no, to je přesně to. :palec: Tady stačí jen to, když se lidi dozví, že „máš“ Němce a už jsi zlatokopka. Jenže proč bych měla někomu vysvětlovat, že je to úplně obyčejný chlap, který musí taky chodit do práce a dokonce na směny!!! :nevim:
Já nevím, proč jsou tady pořád tak zarytí jedinci, kteří jenom proto, že slyší „Němec“, si myslí, že každý má spoustu EURO a za nic. :cert:
A to Ti naprosto věřím, že se vám tam líbí. Mě taky!!! Pokaždé, když se vracívám zpátky do ČR, tak v momentě, kdy projedeme Rozvadov, tak si připadám jako ve „Slunce, seno…“… z Itálie zpátky do Hoštic. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takže tam žiješ už přes 3 roky, jo? A jak to máš s trvalým pobytem a se vším?? Já se totiž nemůžu ničeho dopídit, úřednice na úřadech nic neví a odkazují mne, abych si zajela prý třeba do Brna :zed:. Tak nevím, jestli jsou opravdu tak tupé anebo je to opět jen o té „závisti“, či co!!! :,(
A kde žijete? :dance:
Marcela :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.8.12 21:53

Ahoja,
ja teda nemam Nemce, ale Madara :-) Na aute ovsem mame nemeckou znacku, coz vetsine sousedu v CR k drbum naprosto staci :-)))
Co se tyce trvaleho bydliste… to mam jeste porad u rodicu ale v Nemecku jsem taky hlasena na Einwohnermeldeamt… pokud vim prehlasovat se nic nemusi, jen se v Nemecku prihlasis. Muzes se ze sveho ceskeho bydliste odhlasit, ale neni to povinne a ani ti to nedoporucuju. Pokud to totiz udelas, tak cokoliv budes vyrizovat ( napr. svatbu, rodny list diteti :-), novy pas atd.) budes muset resit jen pres ambasadu, coz neni vzdy prakticke - jednak tam musis kvuli vsemu osobne a jednak jim vsechno dost dlouho trva…
Ja se planuju odhlasit az pote co si zazadam o nemecke obcanstvi (planujeme v De pravdu zustat) coz je mozne az po 7 letech, co v Nemecku zijes.
Jo a zijeme v Plauen - jeste tesne Sasko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30707
16.8.12 09:01

@Agrion

ahojky :mavam:,
noo, to jsem potřebovala vědět. :pankac: Takže tady nemusím obíhat vůbec žádné úřady, akorát VZP, kde jim podepíšu „Prohlášení o dlouhodobém pobytu“ v Německu, abych nemusela platit pojištění tady, ale to až potom, co budu mít sjednané pojištění v DE a šmytec, že!!! Protože do práce prozatím nebudu moci nikde v DE nastoupit, neumím německy a s angličtinou tam toho moc nepořídím. :,( :think: A potom stačí kdykoliv se v tom Německu přihlásit k pobytu a oni by mi měli vydat nějaké „Potvrzení“ nebo co, že tam teda mám to druhé trvalé bydliště?!? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí