Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jari1989
no, prosím Tě, já když ho kolikrát slyším s někým mluvit, tak mi připadá, jako že se hádají a nadávají si. Mluví abnormálně rychle, takže jenom čumím jak husa na letadlo.
![]()
A popravdě, ani nemám představu, kde bych mohla pracovat, tady dělám účetnické práce, tak nevím, no. Možná tak někde v obchodě doplňovat zboží do regálů.
Tam nepotřebuju moc mluvit…takže bych „jenom“ odposlouchávala.
![]()
@blackmarse Ja jsem vyucena kosmeticka a delala jsem tu jen za barem, myslela jsem si, jak to bude jednoduchy, rozumim preci cola, bier, radler…prdlajs, zas tak jednoduche to nebylo, ale casem se tomu strachu zasmejes
treba budes mit stesti a narazis na praci, kde bude taky ceska nebo cech a pomuze ti v zacatcich, u nas maji jedni cesi pizzerii a rada se tam chodim odreagovat od jejich mluvy, doted jsou situace, kdy jen prikyvuju a ani nemam potuchu, o co jde, jako napr. u naseho pana doktora, je rozeny Polak, tak tez nemluvi Hochdeutsch, tak si predelavam terminy podle toho, jak se to hodi manzelovi a ten mi to pak prelozi
A jak dlouho spolu jste? Kde jste se vlastne seznamili? Me tohle vzdycky zajimalo ![]()
@Jari1989
no, my jsme měli vskutku kuriózní seznámení. Jednou jsem si tak hrála na netu hry a vybralo nás to do duelu. No a mě bylo furt divné, že se jako „nechytá“ v té hře, tak jsem mu napsala, jestli jako hraje nebo ne, že se jinak nebudu zdržovat. No a on začal psát přes překladač…že neumí česky a že vlastně vůbec hrát nechtěl, že to nechápe. No a pak jsme si začali psát, o měsíc později tlachat přes Skype, no a pak už z toho byl vztah.
No a trvá to teda rok a půl a jsem moc ráda, že jsme se tak „našli“, je moc hodný.
Když teda pominu to chození v botech po celém baráku, tak je opravdu moc fajn chlap. ![]()
@blackmarse jej, to je pekny, kolikrat si rikam, ze stacilo malo a v zivote bych meho chlapa nepoznala a u vas to stejne
Asi zacnu verit na osud nebo nevim
Ten muj je tez zlaty, ja bych ho nikdy nevymenila, ale s tema botama mas pravdu, ten muj dojede z prace, jde s botama do obyvaku, do kuchyne a v loznici (!!!
) si je sunda, coz nepochopim proste, ale co, pouzite ponozky a spodary po nem sbirat nemusim jako u byvaleho
Taky sis musela prochazet tim, ze jsi s nim jen pro penize? ![]()
@Jari1989
No, tak to hlavně doma, protože můj bratr je neuvěřitelně nepřejícný a závistivý.
Akorát, že o tom našem vztahu nikdo nevěděl vlastně do prosince min. roku.
A ty boty prostě nepřekousnu, už nafasoval papuče, tak teda jo, šmatlal v nich, když jsem tam byla, ale dovedu si živě představit, že teď má „pré“. ![]()
A kdeže ty to vlastně přesně žiješ? ![]()
Ja presne ve Zwieselu, to je asi hodinka cesty od Klatov. Tak to mame podobne, moje nevl. segra je s tim jejim jen pro penize a kazdy vi, ze ho jen vyuziva, tak kdyz to dela ona, automaticky to delam i ja
I kdyz jsem do svatby nevedela, kolik muj chlap vydelava, nezajimalo me to a doted ziju, jak bych zila v Cesku. Nepotrebuju luxus k zivotu a doted me to depta, kdyz si na to vzpomenu, dost lidi me za to odsoudilo, ale jak rikas, je to jen zavisti a me za to ty lidi nestoji, ja jsem stastna s mym chlapem a vic nepotrebuju ![]()
Aha, tak to je teda do Aalenu ještě kus…cca 350 km. ![]()
No, já taky dodnes netuším, kolik si může přítel vydělat a ani po tom nepídím. Mám své peníze (zatím), takže se na financování podílíme společně, když tam jsem (myslím tím jídlo a taky vybavení bytu).
On sice moc nechce, ale nejsem zvyklá na to, aby mne někdo vyživoval. Většinou jsem se musela starat sama o sebe, nikdo mi s ničím nepomohl, takže nejsem zvyklá na to, že by mi někdo „podstrojoval“. Ono to bylo spíš tak nějak naopak… ![]()
@Jari1989
no nic, táhnu do peří, ať ráno vstanu… ![]()
Moc děkuju za příjemné pisánkování a když tak zase někdy páááá
![]()
Vy jste toho nakecaly
, ja jsem vcera procitala, ale nemela silu reagovat, taky u nas bylo pekne dusno
.
Ja jsem v Berline, ditko cekam uz druhy, i dcera se narodila tady. Musim rict, ze pece o tehotnou a tak je tu luxusni.
vy jste se setkaly se zavisti, ze vas partner je nemec? U nas to je mozna jinak, i kdyz kdovi. My sem prisli za praci…ale mozna si lidi mysli, jaky tu nemame miliony, no nemame, posledni mesice to nejak tlucem od vyplaty k vyplate ![]()
Ale jinak se mi tu moc libi, vic jak v CR, tam se mi moc vracet nechce. Ale to nejspis nehrozi.
jooooo…jsme se „rozjely“ a já jsem opět do práce zaspala…no..normální stav. ![]()
No, to máš tak…závist je typicky česká vlastnost a ikdyž to držíš v tajnosti, vždycky se najde nějaký kokoN (v mém případě bratr), který to prásí dál a tak se dělají drby.
Nicméně už je mi to celkem fuk, nikomu se z ničeho ve svých letech zpovídat nemusím…
![]()
@blackmarse To mas naprostou pravdu
Kdyz ono v Cechach si jeste porad spousta lidi mysli, ze Nemecko je zeme zaslibena a co Nemec to bohac… ja ziju v De uz pres 3 roky a nestezuju si, libi se nam tu… ale ani tady neletaji peceni holubi do huby ze ![]()
@Agrion
Ahojky, ![]()
no, to je přesně to.
Tady stačí jen to, když se lidi dozví, že „máš“ Němce a už jsi zlatokopka. Jenže proč bych měla někomu vysvětlovat, že je to úplně obyčejný chlap, který musí taky chodit do práce a dokonce na směny!!! ![]()
Já nevím, proč jsou tady pořád tak zarytí jedinci, kteří jenom proto, že slyší „Němec“, si myslí, že každý má spoustu EURO a za nic. ![]()
A to Ti naprosto věřím, že se vám tam líbí. Mě taky!!! Pokaždé, když se vracívám zpátky do ČR, tak v momentě, kdy projedeme Rozvadov, tak si připadám jako ve „Slunce, seno…“… z Itálie zpátky do Hoštic.
![]()
Takže tam žiješ už přes 3 roky, jo? A jak to máš s trvalým pobytem a se vším?? Já se totiž nemůžu ničeho dopídit, úřednice na úřadech nic neví a odkazují mne, abych si zajela prý třeba do Brna
. Tak nevím, jestli jsou opravdu tak tupé anebo je to opět jen o té „závisti“, či co!!! ![]()
A kde žijete? ![]()
Marcela ![]()
Ahoja,
ja teda nemam Nemce, ale Madara
Na aute ovsem mame nemeckou znacku, coz vetsine sousedu v CR k drbum naprosto staci ![]()
Co se tyce trvaleho bydliste… to mam jeste porad u rodicu ale v Nemecku jsem taky hlasena na Einwohnermeldeamt… pokud vim prehlasovat se nic nemusi, jen se v Nemecku prihlasis. Muzes se ze sveho ceskeho bydliste odhlasit, ale neni to povinne a ani ti to nedoporucuju. Pokud to totiz udelas, tak cokoliv budes vyrizovat ( napr. svatbu, rodny list diteti
, novy pas atd.) budes muset resit jen pres ambasadu, coz neni vzdy prakticke - jednak tam musis kvuli vsemu osobne a jednak jim vsechno dost dlouho trva…
Ja se planuju odhlasit az pote co si zazadam o nemecke obcanstvi (planujeme v De pravdu zustat) coz je mozne az po 7 letech, co v Nemecku zijes.
Jo a zijeme v Plauen - jeste tesne Sasko.
ahojky
,
noo, to jsem potřebovala vědět.
Takže tady nemusím obíhat vůbec žádné úřady, akorát VZP, kde jim podepíšu „Prohlášení o dlouhodobém pobytu“ v Německu, abych nemusela platit pojištění tady, ale to až potom, co budu mít sjednané pojištění v DE a šmytec, že!!! Protože do práce prozatím nebudu moci nikde v DE nastoupit, neumím německy a s angličtinou tam toho moc nepořídím.
A potom stačí kdykoliv se v tom Německu přihlásit k pobytu a oni by mi měli vydat nějaké „Potvrzení“ nebo co, že tam teda mám to druhé trvalé bydliště?!? ![]()