Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
30.4.11 20:24

ty starsi 3 mluvi jen castecne cesky,ale vsechno rozumi,ty mladsi zatim jen nemecky.ale dcera mi primo rika,at na ni mluvim cesky.hlavne co nechapu je, ze casto breci o zemrelou prababicku,kdyz ji skoro vubec neznala,videla ji naposled v roce a pul…ja se radsi ani o ni nezminuji –toto proste nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.4.11 20:34
maltik2008 píše:
ty starsi 3 mluvi jen castecne cesky,ale vsechno rozumi,ty mladsi zatim jen nemecky.ale dcera mi primo rika,at na ni mluvim cesky.hlavne co nechapu je, ze casto breci o zemrelou prababicku,kdyz ji skoro vubec neznala,videla ji naposled v roce a pul…ja se radsi ani o ni nezminuji –toto proste nechapu…

To je moc zvlastni… :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ivanaLu
27.9.11 10:11

kontakt

Klobouk dolu…5 deti. Ja mam jen jedno- holku 9 let.
moje holka by skakala radosti, kdyby mela tolik sourozencu. :dance:
Jak se zije u Vas?
Napis !
Ivana
:-D

• Citovat
  • Upravit
5403
2.5.12 11:08

AHoj holky, v Nemecku se chcem usadit, pritel tam nejakou dobu uz zije. Chteli by jsme si koupit pozemek a postavit, mate nekdo zkusenost? nejaky dobry stranky na hledani pozemku? diky Olca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvanaLu
2.5.12 12:30

prestehovat ?

Ahojky,
no ja cetla rodinu az ted …trva mi to ze jo !
Nestiham…
Kam se chces prestehovat ? Kde dostanes zamestnani, kde budes bydlet ?
Napis, prestehovala bych se taky, me to tady pekne stve- jsem v Norimberku ale muj bejvalej me dela peklo ze zivota tak chci z Norimberka pryc

napis Ivana

• Citovat
  • Upravit
5403
2.5.12 13:05

Ahoj,
dik za odpoved :)
trochu je to komlikovany u nas, ale kdo to nema, pritel Slovak, momentalne zijem ve Finsku. Budem tu do konce prac. projektu, takze tu i porodim pravdepodobne. S pritelem jsme se snazili dohodnout kde se usadime, na Slovensko se nam moc nechce, nestojim na tom byt v Cr. on je z Dusseldorfu coz je daleko, tam je i firma, ale pracovne se jezdi vsude. Takze ani nezalezi kde, ja bych to videla na vychod Nemecka bliz k CR. Prvne koupit pozemek a pomalu zacit, bude to asi palka a cena v Cr se to nejspis nevyrovna, prave proto jsem nakoukla sem, jestli nema nekdo zkusenost s bydlenim, koupi pozemku, stavbou..
Diky Olca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvanaLu
2.5.12 15:38

stavet

Ahoj Oli,

taky me to tahne na vychod- smerem na hranici s Cechama a vypada to, ze tam pomerne brzy pujdu.
Je tam moooooc hezky, ale velka a dlouha zima.

Taky se mi libi Dresden a okoli - Ceske Svycarsko.
Ale nikoho tam neznam, tak nevim, jak se tam zije.

Ozvi se, jak planujete

Ivana

• Citovat
  • Upravit
5403
2.5.12 15:50

Tak o dlouhe zime mi povidej, tady ve Finsku teprve skocnila a uz mi to leze krkem, jeste rok vydrzime ale dyl si to nedovedu predstavit :)
Ceske Svycarsko me taky laka, priroda tam musi byt uzasna, neco doufam vymyslime, napisu pak sem.
At se dari i tobe a bez problemu!.
 Olga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.5.12 15:54

ahoj, ja ziju taky v nemecku, konkretne v Berline, ale nikam jinam bych asi na vychod k cecham krom toho Berlina asi nesla :D , prijde mi, ze na zapade to je lepsi, u nas je i ten zapadni Berlin hezci. Jen ale si zase vic rozumime s vychodnimi Nemci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
2.5.12 16:01

Ahoj, no ja nemma s cim porovnat, pritel zije na zapade a tam byt nechce, je z velkyho mesta dusseldorf a je tam spoustu cizincu.. Zas bliz k cecham je to bliz domu a na SK.. :) nejak to musime vykompromisovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvanaLu
2.5.12 16:08

Finsko

Ahojky,
ve Finsku mate super skoly- podle pisa nejlepsi na svete.
Tady v Nemecku je to bida, stres ohne Ende…

napis Ivana

• Citovat
  • Upravit
14856
2.5.12 16:09

@olisek kulisek je fakt, ze ta blizkost je hodne vyhodna, my to mame k nasim 400 kilometru, bydli na jablonecku…jen nemame auto a oni k nam tolik nejezdi, jinak by to byla vetsi parada.

a cizinci vadi? Me to nekdy spis prijde jako vyhoda, kdyz jsou nemci na cizince zvyklejsi, tak jsou trochu vstricnejsi, takovi ti echt skopcaci jsou nekdy dost neprijemni a xenofobni. Nekdy si i radsi vyberu doktora cizince.

jak se zije na vychode ale fakt nevim, ten berlin je taky celkem specifickej. My jsme navic v hodne zapadni duchodacky ctvrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvanaLu
2.5.12 16:15

Berlin

ahojky,
to mas dobre, v duchodacky ctvrti. Aspon mas klid a zadny kraval.
Jak mas velke decka ?

• Citovat
  • Upravit
5403
2.5.12 17:37

Jo to jo, Finsko je hodne nekde jinde, je fakt ze tady to funguje, maji dobrej system, skoly, sportovni vyziti, priroda, jsme tu ale pracovne, zadny extra hezky misto, spoustu veci tu postradam a finstinu se ucit taky nehodlam, nikde jinde nez tady se vyuzit neda a v planu tu zustat nemame.
Cizinci tak nevadi, ale videt „arabace“ denne v zalidnenym meste bych nemusela. Vim ze cizinci jsou vsude a nekdy je to i lip, my se taky cpem vsude :), doufam ze najdem nejaky fajn misto nedaleko mesta nekde v klidku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silvia311
30.6.12 14:29

AHOJ VOLÁM SA SILVIA JA SA K TEBE PRIDAM AJ JA BY SOM VYPADLA.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce