Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
2.12.12 22:44

@Agrion no to je škoda, je tu krásně :) a kam se budete stěhovat jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 22:46

@JanulaM Jeee ja neumim psat… doufam, ze jsi to rozlustila :) A budeme se (cela rodina) stehovat jinam ;) V Nemecku zijeme uz pres 3 roky ( i obe deti se narodily v Nemecku) - zatim jsme v Plauen ale od ledna v Hoyeswerde (oboji Sasko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 22:47

A tvuj muz je Cech nebo Nemec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.12.12 22:51

Jo v pohodě rozluštila, já jsem svůj příspěvek napsala též nějak divně :) manžel je čech a malá se narodila v Německu. Vy jste asi taky oba češi, že? Jsi asi momentálně taky na mateřské, je tu krásně, ale poslední dobou je mi hrozně smutno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 22:57

@JanulaM Ze je to doktor :oops:? My to mame komplikovanejsi… manzel je Madar. Ja jsem na doma nepracujici uz pres 2 roky a pekne mi to leze na mozek… v Plauen jsme od lonskeho listopadu a za celou dobu se mi tu podarilo najit jen jednu kamaradku :nevim: A to jsem se fakt snazila a nemecku mluvim obstojne :nevim: Takze naprosto chapu, ze ti je obcas smutno… proste izolace :? Taky to je jeden z padnych duvodu proc se stehujeme zpet do Hoyerswerdy (zili jsme tam nez jsme sli do Plauen a mame tam jeste dost kamaradu (taky cizincu z ruznych zemi) a navic je to kousek od hranic (2,5 hodiny autem od mych rodicu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.12.12 23:06

@Agrion né není doktor :) já nepracuju půl roku a jsem vyřízená!!! Tak strašně jsem se za manželem těšila celé ty dva roky a to, že si konečně orazím od práce a teď se tu sama ukoušu nudou, teda nenudím se, ale chtěla bych někde vypadnout a pobavit se a to s mou němčinou nejde a ani nemám s kým. Navíc začínám mít obavy jak to budu dávat jak bude malá větší až začne chodit do školky snad se to té doby naučím mluvit aspoň něco, ale je to těžké, když jsem pořád zalezlá doma. Ty jsi už uměla německy, než jste tu začali žít nebo jsi se naučila tu? Ty kamarády ti závidím, taky bych pár brala, teda chodí k nám kolegové z manželovy práce, ale teda nic moc, jsou to starší ročníky a já si s nimi nemám co říct a navíc ani nemají manželky a děti mají odrostlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 23:12

@JanulaM Jojo… ja uz jsem umela, utekla jsem za praci a az v De jsem se poznala s tim mym chlapem ;) Pokud mas navic jazykovou barieru tak je to jezte tezsi… ono to totiz neni zadny med ani kdyz se nemecky clovek domluvi. Najit si nemecke kamarady je proste beh na dlouhou trat… jak rikam, ja jsem se po prestehovani fakt snazila a obrazela materska centra, hriste, bazen, chodila jsem na jogu atd. a stejne se mi podarilo najit si jen jednu kamaradku se kterou se pravidelne navstevujeme + tady mam par znamych (vetsinou taky kolegove od manzela z prace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 23:15

A v Hoyerswerde mame taky kamarady prakticky jen cizince :nevim: Je to proste tezky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.12.12 23:18

No zkusím štěstí v létě to už asi budeme chodit na hřiště tak snad tam na někoho natrefím :) dívám se ti na metřík malý už bude mít školkovský věk, plánujete ho dát do školky? Vůbec nevím jak to tady funguje, ptala jsem se na něco hebamme, ale nic moc mi neřekla. Třeba kolik se platí a jestli bude muset malá chodit někde na němčinu, vím, že je ještě brzy, ale mě to zajímá už teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.12.12 23:23

@Agrion tak to my máme taky ty známé - manželovy kolegy jen cizince, tady ve VS je to skoro samý cizinec, hlavně rusové a turci, ale taky hodně poláků - známý, chorvatů - druhý známý. Je to sranda já jsem polštinu vždycky nesnášela připadal mi to směšný jazyk a jak jsem ráda, když ji teď slyším a jakštakš se dorozumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 23:27

Ja maleho uz v jeslich mam… jinak bych se z tech dvou uz doma zblaznila (manzel ma straslivou pracovni dobu a nasazeni, takze domacnost i deti jsou na me). Obecne v De muzes dat decko do jesli od 6 tydnu 8o coz teda nechapu ale ja posilam maleho od roka, chodi na jen na dopoledne ale i to mi hodne pomuze a navic se mu tam libi a nauci se nemecky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 23:31

A deti se uci jazyky uplne jinak nez dospeli… takze myslim ze jazykovy kurz bude pro dcerku zbytecny… navic pokud je ve V.-S. hodne cizincu, tak jsou urcite na cizojazycne deti ve skolce pripraveni ;)
Co se tyce ceny… v kazde spolkove zemi je to jinak… nektere maji skolky dokonce zdarma. V Sasku je jednotna sazba - za 6h denne platime 107E + jidlo (cca 60E mesicne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.12.12 23:32

Jé holky, prodávájí v německých kaufech UM - HIPP Mléko BIO Combiotic 1?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.12.12 23:33

@vegous Nevim urcite ale rekla bych ze jo… ja jsem starsimu kupovala az Combiotic 2 (pred tim byl kojeny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
2.12.12 23:41

@vegous jo já ho kupuju, bohužel nekojím, u nás v kauflandu stojí 7,8 Eur za 600 gr. krabici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí