Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Agrion tak to jsem netušila, že to jde tak brzy, já plánuji nějak od těch dvou let jí dát do školky jak říkáš, hlavně kvůli tomu jazyku, já jsem si myslela, že je to nějak třeba uzákoněné, že děti cizinců musí chodit do němčiny, taky si myslím, že se chytne rychle, aby nakonec neuměla lépe než já než půjde do školy ![]()
@JanulaM děkuju jsi zlatá, já taky nekojím
.. teď jsme zkusili tohle mlíčko, a na bříško dobrý, akorát dost ublinkává… tak uvidím… do německa to nemáme daleko a mlíka tam maj fakt levný oproti ČR..
@JanulaM No ja uz se na to taky moc tesim, jak me bude synator jen co se nauci mluvit v nemcine opravovat
A to bude, jelikozto koncovky a cleny dost igoruju
A vy planujete v De zustat? Ja uz se pro dnesek budu muset loucit (budi se mi hladovej kojenec)… ale rada si s Tebou nekdy zase napisu
Brou brou
Zatím nevíme, já bych se i vrátila, v ČR jsem měla slušnou práci, ale jestli mě vemou zpět to nevím, ale manžel nechce ani slyšet, uvidíme, určo chci min. dvě děti tak ještě času dost takto přemýšlet. Určo ještě napišu, jsem ráda, že jsem našla spřízněnou duši
dobrou noc ![]()
@vegous není zač, nám tohle mlíko taky dost sedlo, akorát taky ublinkává, ale to i mateřské takže mlíkem to nebude, fakt to tu mají levné a navíc v ČR mají jenom 350 gr. pixly jestli se nemýlím, tohle je praktičtější
@JanulaM Roztomila dcerka
Ja taky nebydlim pobliz bohuzel, ale psat si tu s nama muzes, treba se i najde pak nekdo, kdo bydli nedaleko
Ja mam 10,5 mesicniho syna ![]()
@dasenka11 díky, snad se někdo najde, ty máš taky roztomilé dítko, jak dlouho už žijete v DE? Jestli se můžu zeptat?
Ahoj, taky mezi vas vstoupim, i kdyz tu nemam moc co delat ![]()
Jen k memu predchozimu dotazu, odeslala jsem antrag na Elternsgeld, aspon to budu mit na papire pokud me zas odmitnou. Kindergeld si necha pritel napsat na sebe.
Aspon se pak nauis s malym mimcem hezky nemecky, to pujde, ja v to teda taky doufam
. @JanulaM
Kurna mela bych se ucit, zatim teda se vsemozne vymlouvam jak neni cas, ale s tim nasim babytkem moc teda cas fakt neni a chci si uzit tenhle cas jeste
.
@olisek kulisek no snad jo, mě to celkem baví se učit jazyky, ale taky nemám čas, do toho ještě studuju VŠ tak se to fakt nedá. Jinak atrag na ten eltern geld jsem viděla a je to děs to vyplňovat
já mám ale mateřskou českou.
@JanulaM Ahooj
No koukam, ze sme na tom dost podobne..taky neumim skoro nic nemecky a nemam tu ani zadne kamaradky.. Ale minuly tyden sem si s jednou holkou zacla psat co bydli ve stejnem meste jako a je to slovenka takze super
Ale nejlepsi by bylo kdybych nasla nejakou mamcuu a chodili by sme ruzne nekam s detma
Bydlime ve meste Straubing, nevim jak je to od vas daleko.. klidne kdyz budes chtit pokecat tak muzeme si napsat do zpravy ![]()
Ahoj jsem Nada a ziju v Nemecku kousek od Mnichova v Pfaffenhofenu. Najde se tu nekdo poblis? ![]()
@Nadinne
Ahojky Naďo, ![]()
no, vypadá to, že jsme tady všechny „rozseté“ po celém Německu. ![]()
Já bych měla zhruba od nového roku bydlet v Aalenu. Taky to není teda nic moc blízko, co jsem mrkala do mapy, cca 170 km. ![]()
@Nadinne Ahoj, z těch se kterýma si píšu si zatím nejblíž 315 Km já jsem z Villingen-Schwenningen, ale je to i tak dálka ![]()
Holky je tady nekdo z Kolína nad Rýnem? Kamarádka se tam bude stehovat ![]()
Ahoj no tedy dalka to je pekna
A ja myslela ze se tu najde dosti z Mnichova ![]()