Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
25.12.12 20:44

Chtela jsem se zeptat, dodrzujete nekdo na vanoce ceske tradice? Jako smazenyho kapra a rybi polivku. My ji delame i z vnitrnosti, letos jsme je s velkou slavou sehnali i tady a pobliz, nemusel pro ne mz jet pres cely mesto.

Jenze ta ryba nejak neni dobra, ten trebonskej je fakt asi jinej level. :nevim: Premyslim, ze se na to napresrok vybodnem, a to ji mame oba moc radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
25.12.12 21:32

@suik Tak zrovna ty plane nestovice mivaji (nebo jsme se to tak aspon ucili - osobne nikoho po nestovicich v dospelosti neznam)hodne tezky prubeh s vysokyma horeckama, s pupencema uplne vsude po kterych mohou zustat jizvicky a mohou se pri nich vyskytnout idalsi komplikace (pneumonie, meningitida ci encefalitida). Co se tyce imunity tyce, tak ta by mela byt stejna jeko po prodelanem onemocneni (priznavam, ze jsem se osobne nepidila po studii ale spolehnula jsem se na info od nasi pediatrine) - tzn. neochrani dospeleho stoprocentne ale mela zabranit tezkemu prubehu onemocneni… ja bych mladsi nejradsi nekde nakazila a taky neockovala…ale kde? Kdyz je v DE vetsina deti oockovanych?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.12.12 21:37

@Agrion leda pri pobytu v cr…dcera ockovani ma…vidis, to me ani nenapadlo, ze tu jsou tak proockovany.

my treba vubec nevime, jestli je manzel prodelal, nebo ne, ockovak nema, s rodici se nebavi, musime zavolat nekomu kdo ma jeho kartu a furt se k tomu ne a ne dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
26.12.12 18:47

Ahoj holky, psala jsem tu nedavno, mam to zapeklity, ale posunulo se to, pritel si na sebe vezme elterngeld (protoze v Nemeku zije a na nej se to napsat muze) a ja budu mit kindergeld,(nebo naopak ted nevim) zadosti jsou podany, jen ja budu muset do Nemeka se prihlasit na adresu, takze nejdrive cizinecka policie a obecni urad. Jenze malej jeste nema pas a potrva to chvili. Bez nej jet naotcoku to teda nevim, plne kojim a nerada bych to ztratila. s timhle prihlasenim ma nekdo zkusenost, neslo by domluvit si shuzku a vyridit to behem jednoho dne? Pritel mi rekl ze to nefunguje jak v cr. ze schuzka nejspis nebude mozna a potrva to chvili.

Příspěvek upraven 27.12.12 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
26.12.12 19:07

@olisek kulisek cizinecká policie? Tak to už pro občany ČR nějaký ten pátek neplatí, stačí obecní resp. městský úřad a je to otázka asi 10 minut, fakt žádný problém 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
26.12.12 19:14

@JanulaM super, to zni dobre, me tohle takhle teda bylo receno. Kurna jsem jak neshopna, mam anglictinu, ale nemcinu skoro nulovou, nikde na uradech se tam nedomluvim, nejradsi byh si udelala vse sama, jenze to nejde bez Nj. Kdyz nekam volam nebo pisu (angliky) neodpovi mi.
Takze k prihlaseni pobytu, nahlaseni adresy staci jen mestsky urad. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.12.12 20:28

@suik No jo ale kde mam kdyz zrovna jsme v CR hledat nekoho s nestovicema :lol: :lol: :lol:? To asi neklapne :nevim: Takze nakonec asi necham i kdyz nerada oockovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
26.12.12 20:31

@suik Jinak jak ses ptala na ty Vanoce… my jsme jeste v DE zadne neslavili :nevim: Ziju v DE neco pres 3 roky a dvakrat jsme byli na Vanoce u mych rodicu v CR a letos jsme u manzelovych rodicu v Madarsku… ale uz se mooooooc tesim na pristi rok az si udelame Vanoce sami podle sebe ve ctyrech v Nemecku ;) A to se bude min. na taliri konat ceska klasika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
27.12.12 10:20

No jo ale ja hlasena v de jeste vubec nejsem. Kdyz pritel podaval antragy tak mu rekli ze musim osobne nahlasit se prave na cizinecky a obecnim. @JanulaM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená JanulaM
27.12.12 10:38

@olisek kulisek no tak to mu řekli asi špatně, je volný pohyb občanů v rámci EU, třeba se spletli, nás se na to ale taky kdesi ptali, už nevím co to byl za úřad, nevím jestli si nedělali pr.el, ale v porodnici třeba nevěděli, že ČR je v EU, no tak asi tak, každopádně, já nikam na cizineckou policii nešla, jenom na úřad a bylo.

• Citovat
  • Upravit
5403
27.12.12 23:45

@JanulaM ok dekuji.
Holky znate nejakou stranku-bazarek s detskym obleenim s moznosti zaslani do zahranici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.12.12 15:55

Zdravim vsechny:-D Nenajde se tady nahodou nekdo v okoli Weidenu?:-D :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.1.13 13:35

Ahoj, tak super, diky za info. poptam se.

Příspěvek upraven 03.01.13 v 13:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.1.13 13:40

Zdravim vsechny, pls nevite jestli se v Nemecku take chodi ve trech tydnech na ultrazvuk kycli jako v CZ? A pls plati se v Nemecku za ockovani? Myslim to klasicke ockovani hexavakcina, pneumokok apod. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
3.1.13 15:24

Na kycle se chodi mezi 4.-5.tydnem po narozeni (jukla jsem do zdrav. prukazu), pokud je vse v poradku, tak uz se pak nechodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí