Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
28.3.13 15:28

Na zadnem cizineckem… na Bürgeramtu - tam co se hlasi vsichni pristehovani at uz nemci nebo cizinci… jestli se musi hlasit i na Ausländerbehörde to nevim jiste, tam si budes muset zavolat. Ale v CR ji odhlasovat urco nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.13 15:36

Tak super dekuji moc… dal to dam muzskemu aby to vyridil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
31.3.13 05:41

Epidural

Ahoj holky, pls nevite jestli se v Nemecku plati epidural pri porodu? Mam AOK zdravotni pojistovnu. Ja se na to kdyztak v AOK nebo v porodnici zeptam, ale ted me to tak napadlo ;o). Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.3.13 10:32

Neplati, hradi hi pojistovna… ostatne jako vse ostatni co s porodem souvisi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
31.3.13 13:30

@Miska12345 ahoj tak ja mam AOK a porod za s sebou epi jsem mela, ale nic z toho sem neplatila, jen pokoj nastandart, jinak nic o epiduralu, ze bych platila fakt nevim, ne neplatila ;) ;) ;)
Porod stoji kolem 10:000 euro a palti ho pojistovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
31.3.13 13:32

Sorry za chyby vynechavaji mi pismenka :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
31.3.13 20:39

Ahoj holky, diky moc za info! Pls jak jste byly dlouho v porodnici? Pls a umely jste nemecky? Ja uz jsem se na to v diskuzi jednou ptala, ale tak nejak zacinam panikarit :o).
Pls nejste nahodou nekdo z okoli Stuttgartu? My jsme z Ehningenu a jsme tu teprve 5 tydnu, tak se rozkoukavame a nasi trilete holcicce strasne chybi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.3.13 21:33

Ahoja u nas (rodila jsem 2× v ruznych nemocnicichv Sasku) supajdi maminy po normalnim porodu 3.den dom ( jako prvni den se bere den prijmu) a po cisari nejsou- li komplikace 5.den… tolik dni hradi pojistovna, delsi pobyt musi mit medicinske opodstatneni ( mam kamarada doktora na gynde). Nemecky jsem mluvila a dobre… pokud mas obavy, tak bych doporucila najit si Beleghebamme, se kterou si padnes do noty a ktera bude umet pripadne anglicky ci jiny jazyk ktery ovladas… a co se tyce osamnele triletacky… neni nic jednodussiho nez ji poslat na par dopoledni do nemecke skolky :-) Pricuchne k jazyku a ty si trosku oddechnes ;) Nevim jaka je u vas situace s misty, ale nejpozdeji od srpna letosniho roku ji do nejake skolky vzit musi, jelikoz vznika pravni narok kazdeho prihlaseneho ditka na skolku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
1.4.13 01:23

@Miska12345 Ja jsem tady 12 let a sem v Baworsku ;) mela sem cisar, co se tyce porodu super, sla jsem 5 ty den domu…nemecky uz samozrejme umim po tehle dobe umi kazdy ;)
neboj se to zvladnes vsechno, preji hodne stesticka a zdravicka :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:
mala si taky zvykne deti se nauci relativne rychle ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
1.4.13 07:23

@Miska12345 ahoj koncem mesice se stehuji s pritelem a 5mesicnim ditkem do Mannheimu, koukala jsem, ze je to kousek.
prvne jsme meli byt u Leipzig u znamych, ale budeme si hledat vlastni, pokud vyjde pritolova prace.
Holky psala jsem tu, jsem zdarne prihlasena ;), s malym jsem u doktora uz taky byla.
Hezke Velikonoe preji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.4.13 08:50

Ahoj holky, diky moc! Za 14 dni se jdeme podivat na prohlidku porodnice, tak se zeptame (manzel) na tu porodni asistentku, ale nevim jestli do te doby neporodim :). (jsem 32+3) Porodnich asistentek je tu plno, tak to asi zkusim se s nejakou domluvit. U porodu muze byt kdokoliv ne :). Manzel u porodu nebude protoze bude hlidat dceru. Oni maji samoz. vypsane i predporodni kurzy, jenze jsou v dobe kdy je manzel v praci a ja tu pro triletou dcerku nemam hlidani. Ona zatim do skolky nechodila a tim jak rozumi jenom cesky nebo slovensky tak ji nemuzeme nikde nechat. Prihlasku do skolky uz mame vyplnenou, zitra jdeme pro razitko k detskemu doktoru a hned ji odneseme na radnici. Bylo nam receno ze z provoznich duvodu trva 6 tydnu nez zadost o skolku vyridi, pak nam poslou pozvanku na osobni pohovor a pak vyrozumeni. Takze si myslim, ze nam ji vezmou prave az nekdy od zari. V papirech meli napsano, ze skolka je od zari do konce cervna. Kdyby byla skolka od srpna tak jedine dobre. Cim drive tim lepe, nebo ona mi tu fnuka, ze chce aby k nam prisel nekdo na navstevu apod. Prave ze oni vsechny trilete deti jsou ve skolce a kdyz jdeme na hriste tak tam stejne stare deti vubec nejsou, chodi tam maminky s detmi kterym je tak max do 2 let.
Mannheimu super, jestli myslime ten stejny, tak je to od nas cca 150 km, coz neni uplne daleko, ale nejak extremne blizko take ne :). Urcite dej vedet az se prestehujete! Jeste jednou diky moc za vsechny odpovedti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.13 09:57

@Miska12345 Ahoja u porodu muze byt kdokoliv to ano… ale to je prave vyhoda Beleghebammen, ze clovek dopredu vi kdo tam s nim bude ;) Me to teda hodne uklidnilo… Mela jsem jednu super zenskou, ktera se o me starala uz cele tehotenstvi, sla se mnou k porodu a pak me navstevovala cele sestinedeli, coz bylo super… A dalo se s ni poradit o vsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.4.13 13:56

Ahojky, uz jsem napsala na tri porodni asistenky tak uvidim kdo se ozve. Verim, ze jsou porodni asistenky sikulky a ze umi poradit.
Pls nevite jeste nahodou jestli v pripade, ze je mimi spatne otocene respektive se neotoci hlavickou dolu ale je koncem panevnim, tak zda se tu jde take automaticky na cisare jako v CZ?
Ja jsem prvni dite rodila cisarem v 35+3 a ted si take nejsem jista zda je mimi otocene nebo ne. Tak jen pro me info :). Dekuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
1.4.13 15:28

Tady jdes na pozadani na cisare, pokud chces ;)
ja mela akutniho cisare, ale doktor se me uz predtim ptal, jestli nechci cisare ;)
Hodne stesti, hebamme dostanes taky, ja na posledni chvili sehnala taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.13 18:38

@Miska12345 U konce panevniho davaji na vyber, muzes se rozhodnout zda to zkusis normalne ci pujdes na planovaneho cisare… pokud tedy neni mimi moc velke, ci nemas malou panev, v nekterych nemocnicich delaji pokud zena chce rodit KP vaginalne magnetickou rezonanci panve k presnemu promereni pomeru velikosti porodnich cest a hlavicky… ale treba jeste dostane rozum a otoci se ;) Budu drzet palce :palec:
Jinak teda cisar na pozadani bez medicinskeho oduvodneni vsude nedelaji… asi se daji najit nemocnice ale treba u nas v okoli to tak nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí