Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26842
1.4.13 18:55

Nevim kde presne jsi, ale tady v Bavorsku to delaji na pozadani..kamoska kvuli tomu odjela za hranice na cisare…neni to problem, samozrejme nechaji vybrat tu zenu, ale pokud ma obavy jeste sem neslysela a to jsem tu 12 nact let, aby nekdo k cisari musel mit nejaky duvod ;) ;) ;)
Mozna nekde reknou, zeje lepsi porod normalni, ale rozhodnuti tady nechavaji na te zene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.4.13 20:41

@pomenkova Tak ja ziju v Sasku a od kamarada - doktora na gyn.-por. i od sve porodni asistentky vim, ze jen tak na pozadani cisare bez duvodu opravdu nedelaji… ovsem ve spouste pripadu nechavaji rozhodnuti na rodicce napr. je-li ditko velke, pokud uz mela jenoho cisare, nebo pokud mela extreme tezky predchozi porod apod. Obecne nedelaji cisare na pozadani fifenam, ktere ho chteji proste jen proto, ze ho chteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.4.13 21:01

Ahoj Holky, diky moc za info. Napsala jsem na AOK ohledne toho cisare tak uvidim co mi odpovi. Myslim, ze mi odpovi neco ve smyslu, ze pokud to bude potreba tak ano pokud ne tak ne apod. :). Pokud by mimi nebylo otocene, tak bych cisare asi chtela. Uz jsem na jednom byla, nebyla to teda zadna sranda a rekonvalescence je o dost delsi i rizika spojena s cisarem jsou vetsi nez pri normalnim porodu, ale rodit koncem panevnim nevim do toho bych asi nesla.
A kdyz chces cisare napriklad v pripade, ze uz jsi na jednom cisari byla tak to take hradi pojistovna? Mam trochu obavu z toho aby po me nechtala nemocnice zaplatit nejake enormni castky za porod / epidural even. cisare apod.
Pls nevite jeste nahodou co se v nemocnici vsechno podepisuje? Myslim, napriklad jako v cz ze souhlasis s anestezii, a ze kdyby se neco delo, tak ze muzou toto a ono. Diky Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 02:43
@Agrion píše:
@pomenkova Tak ja ziju v Sasku a od kamarada - doktora na gyn.-por. i od sve porodni asistentky vim, ze jen tak na pozadani cisare bez duvodu opravdu nedelaji… ovsem ve spouste pripadu nechavaji rozhodnuti na rodicce napr. je-li ditko velke, pokud uz mela jenoho cisare, nebo pokud mela extreme tezky predchozi porod apod. Obecne nedelaji cisare na pozadani fifenam, ktere ho chteji proste jen proto, ze ho chteji.

Aha tak to je zajimave tady zadne fifleny nejsou :roll: normalne si dojde zena k doktorovi a vyplni kdy chce mit cisare, pokud ma duvody, treba strach atd…Pokud vim toto se opravdu dela jen v CR, ze nejaky duvody byt musi, ale ono taky bavorsko se hodne lisi a ve vsem zrejme…ja cisare nechtela, ale doktor se me na to zeptal hned, abych si vybrala hezky datum ;) Vubec nejde o fifleny, protoze to boli vic nez normani porod, mela sem akutniho a rodila uz sem 30 hodin, takze vim o cem pisu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 02:51

@Miska12345 prosim te proc by jsi platila neco navic, vubec nic platit nebudes-Aok to plati -plati se do 10:000 euro porod a vyplnuje se podobne jako zrejme v CR jak to chces do vany nebo na suchu, jestli chces epidural, coz u cisare je velice dulezite atd…
Vubec se toho neboj tady jsou daleko lepsi podminky nez v CR ja mela krasny porod, krasny bylo i to, ze me do niceho nikdo nenutil, sestry vynikajici ani me nenutili kojit a hned prinesli lahvicku, kdyz videli, ze mam bolesti po cisari, super nemocnice jen pokoj sem si platila nadstandart, pak uz sem mela tedy vyplneny pres manzela jiny pojisteni privatni, ale jinak super, mela sem u porodu primare, byl bezva…nedelej si starosti, nic platit k porodu nebudes, mela sem tu kamosku, co tady nebyla ani mesic, prijela z bulharska a normalne sla porodit k nam na kliniku… :palec: :palec: :palec:
Pokud mas AOK nic platit nebudes co se tyce porodu :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 03:02

@Miska12345 normalne si zajdi tady za gynekologem ci gynekolozkou a zeptej se primo, co vim, kdyz uz mas jeden cisar, budou k tomu velice prihlizet..staci zminit, ze by jsi si to radeji prala, a myslim si, ze to udelaji automaticky, protoze me rekl taky primar, vetsinou po cisari uz jen cisar, ne ze by to chteli, ale boji se prasknuti delohy, takze asi jako v CR nekdy to vyjde normalne, ele pokud mas obavy, zajdi si a oni ti napisou kdy chces mit datum, jsou opravdu vynikajici a jdou na ruku te zene, protoze nikdo jiny to za ni neodrodi…Ja sem byla u sveho gynekologa tyden pred terminem a on mi rekl, pokud mate strach kvuli veku nechapu proc uz nemate udelany nejaky termin, tady jsi zakaznice a kralovna ty, zapomen na CR kde jsou porad doktori za bohy a zakaznici nuly vetsinou, neboj se opravdu niceho :hug: :hug: :hug: :hug: ja sem nakonec couvla, ale ten cisar by podle me byl stejne vzhledem k otoceni plodu ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.4.13 07:52

@pomenkova Tak ja vim take o cem pisu… mam za sebou akutni cisare dva, jeden po 20 hodinach a druhy po 3 dnech ;) Ale k cisari, by opravdu vzdy nejake oduvodneni byt melo - at uz je to treba i strach rodicky - to je opodstatnena medicinsky uznavana indikace! Ale taky ver tomu, ze jsou i slecny, ktere chteji cisare protoze je to „moderni“ a mysli si, ze to min boli… pak je ovsem ukolem porodni asistentky vse vysvetlit a probrat ( slysela jsem od sve Hebamme naprosto neuveritelne pribehy z jeji praxe nad kterymi opravdu zustaval rozum stat)
Jinak co se tyce pristupu personalu k rodicce v Nemecku, musim s Tebou naprosto souhlasim. Ja byla nadsena… vsichni byli moc prijemni a nikdo me do niceho nenutil… az teda na okamzity rooming-in po 3 dnech bolesti a akutnim cisari 8o A ja se taaaaaak chtela vyspat a odpocinout si :lol: I kdyz i k tomu zpetne musim dodat, ze meli pravdu a asi i diky tomu jsem se bezproblemove rozkojila :lol:
@Miska12345 Jinak o Geburtsplannung rozhoduje vzdy porodnik - samo po domluve s rodickou… pojistovna do toho nema co mluvit a hradi automaticky vsechny vylohy spojene s porodem! Nemusis se bat, ze bys neco musela platit.
A pokud uz jsi jednoho cisare mela, tak se Te s nejvetsi pravdepodobnosti zeptaji ci ti cisare rovnou navrhnou… Me chteli od zacatku naplanovat cisare ( ale ja otehotnela podruhe 4 mesice po prvnim cisari), vzhledem k bezproblemovemu tehotenstvi se mi je podarilo premluvit abychom to zkusili normalne a nakonec to skoncilo stejne akutnim CS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 12:58

@Agrion No prave, taky si myslim, ze by to nakonec opet koncilo cisarem, tak si myslim, ze by se uz mela dohodnout ted..ja to mela taky tak, ze sem nechtela, oni to respektovali a pak skoro po dvou dnech se to stejne stalo a byla sem vycerpanejsi, vzdyt to znas pokud mas akutaka za s sebou…taky mi dite dali hned a taky me to prekvapilo, ale taky se nedivim a to vstavani hned druhy den do sprchy…cim driv vstanes, tim lip ;) ;) maji pravdu, clovek nema cas se sledovat…
Myska…
Jinak drzim palecky k porodu a neboj se niceho :palec: :palec: :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 13:04

Agrion, ale ono to opravdu min boli poud je to naplanovyny, mas vic sily, ma znama odesla uplne v pohode bezbolestne, protoze mela proste termin, pokud mas za sebou normalni porod 30 hodin jako my dve a vic, tak nas to bolelo sakra vic tomu ver 8) 8) 8)
ty co to chteji mit jako ze je to tak lepsi, jejich vec, ale ja si to nemyslim, je to velika operace, neni to jen tak zakrok, takove slecny jak pises jsou opravdu uz vzacnost spis se tady setkavam v nemecku s prirozenymi porody, rozeni v porodnim dome a vubec nemky jsou na to tady docela uchylacky, kdyz sem rekla, ze jdu do nemocnice a ne do porodniho domu, skoro me litovali :roll: :roll:
proste ono je jedno ve ktere zemi to je par blbek se najde co si mysli, ze je to super vec, ale jinak je to pokazde bolestne…planovany boli min to vim fakt od kamosky, ta to mela danny kvuli otoceni plodu a odchazela jak kdyby si tam dite jen vyzvedla :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.4.13 16:24

Ahoj holky, diky moc za podporu! Mne se prave do druheho cisare nechce. Pokud bych samozd. vedela, ze mimi neni otocena atd. nebo kdyby se vyskytly nejake problemy apod. tak do cisare pujde hned to je jasne. Nepatrim prave k tem co chteji experimentovat. Verim tomu, ze planovany cisar je lepsi nez neplanovany, protoze s tim clovek tak nejak pocita a neceka co se bude dit, ale na druhou stranu kdyz by to vyslo normalne tak je to urcite lepsi. Cisar je opravdu velky zasah to je bez pochyb.
Ne ze bychom planovali treti dite, ale clovek nikdy nevi a po dvou cisarich uz cloveka asi nenechaji rodit normalne. A tretiho cisare tak to uz vubec nevim :). No kazdopadne se zeptame na gynde (respektive manzel ktery mluvi nemecky). Za 14 dni se jdeme podivat do porodnice tak uvidime co se dozvime tam.
Jo a jestli tady po cisari zvedaji az druhy den, tak to je dobry protoze me v cz zvedli a chteli abych udelala par kroku k umyvadlu snad za 6 hodin zadny druhy den.
Ted mi napsala jedna porodni asistentka, ze s semnou k porodu jit nemuze ze to nehradi pojistovna :) tak jsem zvedava co mi napisi zbyle dve.
Jeste jednou diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.4.13 16:44

@Miska12345
ze do toho vstupuju, pritomnost PA opravdu pojistovna nehradi, musis si to zaplatit ty sama. Ja o tom taky uvazovala, nebylo jiste jak poresime hlidani, tak abych tam mela nejakou oporu, koho znam. Ale nakonec jsme to vzadli, skoda, pac pak musel muz v pulce odejit a hlidat starsi.

ceny mi rikala hebamme 400 za to ze bude brat pohotovost, kdyz se domluvime dopredu, nebo mi nabidla, ze ji muzu zavolat a kdyz bude mit cas, tak dorazi a bude mas to stat pulku.

Je to proste nadstandartni sluzba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.4.13 16:51

@Miska12345 co se tyce tech souhlasu se zakroky, ja jsem na prijmu v porodnici dostala asi dve parstrankove lejstra - souhlasy se zakroky, cisar, pak si muzes zvolit spinalni nebo epiduralni anestezii, davas souhlas i s klestema a nastrihem, dokonce slo i neco odmitnout - ja odmitala nastrih a dala tam dovetek, jen v pripade ohrozeni a se s mym souhlasem.

vzdycky se me na vsechno ptali, nez do me hrabli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 18:34

@Miska12345 No mysko ja vlastne taky uz skoro ten den byla nahore po cisari, protoze sem rodila az vecer a hned rano se slo do sprchy, takze to bylo jen tim vecerem, ze sem jeste necitila nohy a plice, jinak bych byla ten den myslim taky hned ve sprse :lol: :lol:
je jasne, ze cisare nechces, ale ono nekdy je to lepsi vedet dopredu, aby ses nenervovala jak ten porod dopadne a navic jsi byla tehotna hned takze tam je fakt riziko prasknuti delohy, nechci ti radit, ale radeji se porad s gynekolozkou, nebo pritel, ci manzel, pokud je to nemec :lol:
Muj manzel je nemec, ale ja si tohle oblitavala sama, jenomze ty jsi dost ze zacatku tady, tak se nedivim, ale cim driv do toho skocis, tim ta rec bude pro tebe lepsi.to zvladnes ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
2.4.13 18:35

Ja ani nevim, ze hebemme sme platili??jo vlasnte ano, ale byla mi tam teda prd platna, stejne tam nebyl nikdo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
3.4.13 01:09

Coze? Ja jsem za pritomnost Beleghebamme neplatila nic :nevim: Zeby nejaka saska specialita? Ani zadna z mych kamaradek :nevim: Celou peci behem tehotenstvi, predporodni kurz, porod, navstevy v sestinedeli i Rückbildungsgymnastik mi hradila komplet pojistovna :jazyk: A to nejsem pojistena privatne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí