Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26842
4.5.13 12:32
@LenkaTho píše:
@pomenkova Ja si dovolim nesouhlasit. Druhorozeny syn je v nemocnici kazdou chvilku, neustale tam chodime na nejake vysetreni na plicni ci gastro a nikdo nikdy zadny ockovak videt nechtel - on ho ani nema a po jeho ockovani se nikdo jeste nepidil. Bydlime v Hessen.

taky uz nesouhlasim muj manzel je panikar :roll: :roll: :roll:
uz sem to cetla, on se vseho boji a zblbnul mi hlavu..tak sorry :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 12:37

Kazdopadne verim, ze nektere /inpfungy/ jsou proste povinosti moralni, jine uz na domluve s doktorem nemusi byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 13:54
@pomenkova píše:
taky uz nesouhlasim muj manzel je panikar :roll: :roll: :roll:
uz sem to cetla, on se vseho boji a zblbnul mi hlavu..tak sorry :think: :think: :think:

Jinak oni ho videt nemusi ten ockovak, maji vsechny informace v karte mam dojem, ale zatim si nic neplatila navic???bylo vsechno placeno kartou pojistence?,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
4.5.13 15:32

@pomenkova Platili jsme jen nutricni poradkyni ci co to bylo, ale s tim, ze nam to pojistovna proplatila pozdeji. Vsechno bez problemu a to ma nase zlaticko Neocate, takze rozhodne nejsme pro pojistovnu levni.
A co se tyka toho ockovani - ja jsem vcelku prekvapena, ze se ani detska jeste nepidila (syn zacal ockovani v USA a mam to jen vytistene od Dr, zadny ockovak nema a nikdo to po nas nechtel)a s manzelem (Nemec) jsme rozhodnuti ockovani odkladat jak uzname za vhodne. Starsi jeste do skolky nechodi, ale u zapisu taky nikdo nechtel nic videt :nevim:.
Ja jsem rada, ze si muzu o ockovani rozhodovat a nastesti mame i Dr, ktera sama spoustu ockovani uznava za blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 16:13

No tak pokud mas takovou doktorku bud rada, ja na to stesti nemela, kdyz sem se zeptala jestli to neovlivnilo to ockovani, rekli mi vsude, ze kazdy organismus je jiny a kazdy dite reaguje proste jinak, ale nidko mi neporadil, ze to muzu odlouzit naopak rekli, ze by to melo byt nejpozdeji do tri mesicu :nevim:
ja mela privatni pojisteni pres meho manzela, ale ted ma jen AOK..
vypada to, ze je to o pristupu doktoru taky :nevim:
ja se pak o to budu vic zajimat az tam pujdu s ni a zeptam se na to jineho doktora, nebo doktorky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 16:15

Ty nejzakladnejsi ockovanima tak to staci zatim, ja sem na to prisla az tady na diskuzich v jednom denicku kde se o tom psalo, ze je to hruza to ockovani, proto jsem se o to zacala zajimat vic..preci jenom clovek se porad uci, ale ja sem duverovala doktorum… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
7.5.13 06:23

Ahoj holky,
na ockovani pujdem dnes. Z Finska mame infanrix bez pneumokoka a tafy v De mame pokracovat a dnes teda nevim co presne dostanem. jelikoz tam pujdu se slovnikem v ruce, tak to bude katastrofa. Malej ma 6mesicu. Taky jsem cetla ze v De je ockovani nepovinne, nechci nic navic, jsem tooho nazoru, ze je to jen o systemu, penezich a stejne presne nikdo neporadi, co potreba je, co muze nastat.Tady se nejak nemuzu ozvat a pujdu s davem. Ja jen doufam, ze reakce maleho bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.5.13 06:56

@pomenkova takze je to blbost? Ja jsem se jeste informovala jinde a nikdo o tom neslysel. Myslim si, ze to by bylo pak i na pravnika a normalne bychom to vyhrali. Navic si myslim, ze zrovna v nemecku by si to nechali tucne podepsat kdyby to byla pravda.

moralni povinnost vuci ostatnim? No ja nevim, ale to ockovani je risk pro me dite a ja to hodlam riskovat jen proto, pac jsem presvedcena, ze bych ho tim mohla ochranit. Kdyz u nejakeho ockovani vidim, ze tomu tak neni, tak ho nedam.

@olisek kulisek tim ze je to tu nepovinne, tak neni jaksi nic navic :mrgreen: ja tak orientacne jedu podle ceskeho - tzn. infarix a priorix (a ten je zrovna diskutabilni)

jako ja mam v ockovaku i ockovani proti rakovine delozniho cipku a o teto vakcine se hodne vi, ze je to sracka nejvetsi a par deti na to i umrelo, to dceri nedam! Navic prevence je jaksi lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.5.13 08:02

Tak me to neda a taky se do zapojim do ockovaci diskuze… Podle meho nazoru je nejdulezitejsi vyber rozumneho pediatra. Problematika ockovanije natolik obsahla, ze bych si ani ja s medicinskym vzdelanim netroufla rici, ze se v ni perfektne vyznam a vsemu rozumim… Tvrdit o ockovani, ze je to nejvetsi jed je blbost… stejne jako naockovat dite moznym i nemoznym bez ohledu na individualni rizika… takze vseho s mirou ;) Jinou veci je, ze nektera ockovani, aby mela smysl se opravdu musi provest plosne… kvuli tzv. „kolektivni imunite“ - coz neni vymysl ani hloupost ale epidemiologicky pojem a jejim smyslem je zejmena ochrana jedincu, kteri z nejakeho duvodu ockovani byt nemohou… cimz narazime na onen znamy typ supermatek - „jen ja a moje dite“, ktere se jeste chlubi tim, ze kvuli svemu nejbajecnejsimu potomkovi budou rady sobecke a nebudou se ohlizet nalevo ani napravo :nevim: Pricemz jim nedochazi, ze ono dite, ktere by mohlo profitovat z kolektivni imunity se muze za par let narodit treba prave i jim :nevim: :nevim:
Takze za me vseho s mirou. Samozrejme ze chci pro svoje deti je to nejlepsi a nechci riskovat s jejih zdravim… soucasne mi ale neni uplne jedno co se deje se zbytkem sveta 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
7.5.13 08:15
@Agrion píše:
Tak me to neda a taky se do zapojim do ockovaci diskuze… Podle meho nazoru je nejdulezitejsi vyber rozumneho pediatra. Problematika ockovanije natolik obsahla, ze bych si ani ja s medicinskym vzdelanim netroufla rici, ze se v ni perfektne vyznam a vsemu rozumim… Tvrdit o ockovani, ze je to nejvetsi jed je blbost… stejne jako naockovat dite moznym i nemoznym bez ohledu na individualni rizika… takze vseho s mirou ;) Jinou veci je, ze nektera ockovani, aby mela smysl se opravdu musi provest plosne… kvuli tzv. „kolektivni imunite“ - coz neni vymysl ani hloupost ale epidemiologicky pojem a jejim smyslem je zejmena ochrana jedincu, kteri z nejakeho duvodu ockovani byt nemohou… cimz narazime na onen znamy typ supermatek - „jen ja a moje dite“, ktere se jeste chlubi tim, ze kvuli svemu nejbajecnejsimu potomkovi budou rady sobecke a nebudou se ohlizet nalevo ani napravo :nevim: Pricemz jim nedochazi, ze ono dite, ktere by mohlo profitovat z kolektivni imunity se muze za par let narodit treba prave i jim :nevim: :nevim:
Takze za me vseho s mirou. Samozrejme ze chci pro svoje deti je to nejlepsi a nechci riskovat s jejih zdravim… soucasne mi ale neni uplne jedno co se deje se zbytkem sveta 8)

Souhlas. Jen teda nekdy ten vyber spravneho pediatra muze byt tezky. Kdyz vidim tu situaci tady, tak me to desi. Proste pediatru je nedostatek - alespon v nasi casti Nemecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
7.5.13 12:16

@LenkaTho A ve ktere zemi zijete? Ja mam par ex-spoluzaku-pedaitru, kteri hledaji misto a nemuzou se nikde normalne upichnout (rozumej bez otrokarskeho systemu) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
7.5.13 12:46

@Agrion Hessen - presneji Darmstadt - Dieburg. My teda bydlime v Babenhausen, tady je detsky Dr jeden, my jezdime do Dieburgu. V okoli 30km je to opravdu bida, protoze deti tu je hodne. Zacatkem brezna tu byla epidemie - na pohotovosti v noci cekal manzel okolo 3hodin a to mu lekarnice pak rikala, ze behem odpoledne se cekalo 4 a vice, u detske jsme v tu dobu - i pres objednani - cekali tak 2hodiny (mame deti dve a minim 2× tydne jsme tam byli po dobu 6tydnu). A spokojenost z nasi strany nic moc neni. A to zrovna nase Dr by mela byt vcelku dobra (bohuzel ma deti hrozne moc a tak pro ni pracuji dalsi 3 dr a na kvalite to hodne ubira).
Budu jen a jen rada, kdyz budu mit ceskeho ci slovenskeho pediatra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.5.13 14:00
@suik píše:
@pomenkova takze je to blbost? Ja jsem se jeste informovala jinde a nikdo o tom neslysel. Myslim si, ze to by bylo pak i na pravnika a normalne bychom to vyhrali. Navic si myslim, ze zrovna v nemecku by si to nechali tucne podepsat kdyby to byla pravda.

moralni povinnost vuci ostatnim? No ja nevim, ale to ockovani je risk pro me dite a ja to hodlam riskovat jen proto, pac jsem presvedcena, ze bych ho tim mohla ochranit. Kdyz u nejakeho ockovani vidim, ze tomu tak neni, tak ho nedam.

@olisek kulisek tim ze je to tu nepovinne, tak neni jaksi nic navic :mrgreen: ja tak orientacne jedu podle ceskeho - tzn. infarix a priorix (a ten je zrovna diskutabilni)

jako ja mam v ockovaku i ockovani proti rakovine delozniho cipku a o teto vakcine se hodne vi, ze je to sracka nejvetsi a par deti na to i umrelo, to dceri nedam! Navic prevence je jaksi lepsi.

Jo prosim te je to blbost, ja si uz o tom precetla dost a manzela servala, ze pak tady desim chudaky zensky, ale co uz to vime, je to v pohode, omlouvam se :oops: ;) ;)
s tim deloznim cipkem se ti nedivim, tady na ro zemreli mlade divky, je to humus prej…do toho bych nesla :roll: :roll:
No co se tyce moralni, to jsem myslela, ze ty zakladni to co uz sem psala, nektere proste asi odlozit na dyl, kdy to ten organismus snese to je taky reseni, ale chapu, pokud mas podezreni, ze je to ne nic, tak je to tva vec.. ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.5.13 14:02

@Agrion No presne moje rec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.5.13 15:21

@Agrion ja ziju v Nemecku pokud si se tedy ptala nas vsech nevim :lol: ;)
pediatra bych brala cecha jak poleno, protoze v Cr se prehani se vsim, ale nic neobejdou, tady se vsechno komtuje slovy to je normalni, to jsou deti atd…ne vsude zrejme, musim jeste hledat ;) ;) ;) ;)
Jinak sem tu moc spokojena, ale vsimla sem si jen, ze kdyz ctu denicky o CR je tam naopak nastvanost, ze se jim do vseho moc michaji, to ja bych prave brala nekdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí