Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
4.5.13 09:04

@Berunaa na rocni prohlidce a preockovana jeste nebyla.

syna budu ale posouvat co to pujde, premyslim o naockovani jen spalnicek a zbytek pred pubertou, dceru necham preockovat taky kolem puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
4.5.13 09:14

@dasenka11 Ptám se proto, že v čr se ta druhá dávka dává po půl roce a nám navrhoval doktor po 3 měsících. Ale já jsem odkládala, tak možná je to tím. Náš Doktor mi to pouze navrhuje, ale určujeme si my rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
4.5.13 09:15

@pomenkova díky a ať už má dcerka očkování bez problémů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
4.5.13 09:17

@suik dík za odpověď. Taky jsem posouvala, ale jak to teď začalo řádit, raději už naočkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 09:32

@pomenkova to se trochu divim, ze jsi ji nechala pak ockovat 8o

@dasenka11 v nemecku je ale rozdil oproti cecham, ze ty urcujes, kdy a co se bude ockovat, doktor jen nabizi ten zabehlej scenar. Jako u nasi doktorky to taky vypada, ze to jako „narizuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 09:32

@Berunaa a mate uz tu prvni davku? a co myslis, ze radi? spalnicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
4.5.13 09:49

@suik zatím nemá ani tu první dávku, ale domlouvala jsem se na konec května a on pak navrhl druhou dávku za tři měsíce. Budu dávat priorix tetra (příušnice, zarděnky, spalničky, planné neštovice)Jen mi přišlo divné po těch třech měsících a tak jsem chtěla vědět, jestli to taky tak někdo měl.
Začínají příušnice.

Příspěvek upraven 04.05.13 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 09:49

No ted ma dcerka do trech let pokoj to znamena do rijna co vim pak se jede nejake dalsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 10:00
@suik píše:
@pomenkova to se trochu divim, ze jsi ji nechala pak ockovat 8o@dasenka11 v nemecku je ale rozdil oproti cecham, ze ty urcujes, kdy a co se bude ockovat, doktor jen nabizi ten zabehlej scenar. Jako u nasi doktorky to taky vypada, ze to jako „narizuje“.

No divim, znas to prijdes tam on rekne to neni z ockovani ma asi slabou imunitu, jine deti to snaseji lepe, navic nevim doted jestli to bylo z ockovani, nebo jestli ma proste po tatovi zdedeny astma, to se doozvime az bude moc foukat do te roury cca od Tri let veku, podle kapacity plic..ona mela v roce to ockovani a hned na jeji prvni narozeniny to zacalo, nejdriv voda z nosu, tak sem si rikala, to je nachlazeni asi..no ale pak jsem pri horecce bezela k doktorovi a on rikal to je nachlazeni a dal mi pro ni jen benuron, dobra, tak sem rikala asi jo, ale ona jakoby zacinala sipat, opet sem letela k doktorovi, ze se mi to nelibi, rekl to deti delaji kdyz maji kasel, je to zuzenou rourou bronche…dobra, tak po trech dnech si jdu do lekarny pro prospan a ten chlap pekne nesympatickej, ale pravdivej mi rika, proboha to vam nepredepisu, ona ma nejyka zachvat a navic prospan se pise az od dvou let…to prej nechate dcerku umrit, koukejte jet do nemocnice, ja ho servala na dve doby, co si to dovoluje ze kam mysli, ze porad s ni jezdim..no byl to sice nervak, ale mel pravdu lekarnik…nastaroval me natolik, ze jsem sedla do auta a jela rovnou k tomu doktorovi, ten rika no je to horsi, v krvi sme neco nasli dame antibiotika, dal nejaky hexa neco takovej hnus..dobry dojedu domu, dam ji antibiotikum a holka se zacina dusit, letime do nemocnice, uz modra ja na infarkt 8o 8o 8o 8o 8o hned nas na prijmu vlaceli chodbou dozadu, tam dostala mala kortizon, infuze, stabilizovali jia ja proklinala doktora, prvni hodinu sem byla na zhrouceni jaky sled to melo, porad ji otevirali oci ja videla jen ten rozviceny lustr a byla sem na odvoz…po hodine rekli fajn je to dobry je z toho venku kortizonova kapacka po necely hodince zabrala, ja sem najednou uplne spadla z toho luzkka musela sem s ni lezet..
verdikt v krvi se neasli zadny bacily, byl to virus a on nasadil antibiotika ze kltereho mela chudinka sok, doktor vymeneny, tyden v nemocnici inhalace atd…od te doby kazdy rok jsme tak tyden v nemocnici, vetsinou na jare nebo na podzim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 10:05

Ja fakt nevim a neni to dokazane jestli je to z ockovani, mam podezreni, ale neockuj a znas to jsi pak na odstrel, ze dite ohrozuje jine ve skolce to byt musi atd..ja sem stastna, ze je mala uz v pohode, ale pokud se jjisti, ze to bylo ockovanim, tak stejne by ti pak rekli, ze to je proste reakce tela :roll: :roll: :roll:
jsi pod tlakem proste spolecnosti, ale dite je mi dulezitejsi to je jasne, ale je to dilemea vzdyt to znate samy nejlip.. ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 10:18

@Berunaa nam teda doktorka rozhodne nic takoveho nerikala… :nevim: podle me ta prvni davka bohate na nejakou dobu staci.

@pomenkova ja ti do toho nechci kecat, ale diky takove reakci bych uz neockovala vubec, kor kdyz jste v nemecku, nejake ockovani ma, ne? tak to staci.

co presne ma?

dcera ma hexu a to MMR a ve skolce problem nebyl, ani nevim, jeslti to nejak zkoumali. Syn ma 7 mesicu a ockovani zatim neni, jen to doktorce oznamime. Tady teda zadny tlak spolecnosti necitim, ty jsi matka, ty jsi za sve dite odpovedna, zadne okoli nebude u tveho ditete sedet a strachovat se.

u me je teda strach z ockovani vetsi nez co jineho. A to mela dcera reakci jen velkou horecku a prujem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 10:21

Tak me napada, neni alergicka na ATB? to se v ockovani taky pouziva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
4.5.13 10:23

Jako byt tebou neco si o ockovani nastuduju a zajimam se, co dceri budou pichat.

ja jsem byla taky marna u prvnich ockovani dcery, nevedela jsem co a jak, doktorka byla urputna, proto ma MMR v roce a jeste s nestovicema, ktere bych uz normalne nedala.

a konec poucneho okenka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 10:33

No rekli mi, ze je to proste pocasim, ze deti co trpeji na zanet prudusek, jako ona maji proste na podzim a na jare maji zachvaty, neni to astma, zatim nevedi, ale priklaneji se podle rentgenu atd-…k pruduskam, nikdy mi nerekli presne, jako kazdy mame tam v nemocnici, jednou je to z virusu ze skolky, ted pred mesicem jsme byli v nemocnici -byla prvni den ve skolce a druhy den uz nemocna, davala sem ji inhalator s kortizonem podle doktorky,10 kapicek kortizonu a sul..musela sem do nemocnice a tam opet zanet prudusek, tentokrat takovy, ze mala nereagovala nepila, druhy den udelany rentgen plic-rekli ze ma zapal plic, ja byla v soku 8o 8o
na antibiotika alergicka neni, protoze je pak i dostala je to nejaky antivirotikum v kapacce, na virus nejaky vzcany, ktery se dava, kdyz se nepozna bacil v krvi a ona nemela opravdu bacil tri dny vubec v krvi tak ji nasadili tohle, na to okovani se preptam jeste, no ted bude do tri let bez neho, pak si to oblitam jestli je to treba navic ted mi rika manzel, ze zkus v nemecku neockovat a pak kdyz se neco stane a ty neockujes neproplati ti krankenkasse nic, tak pak plat nekolik tisic euro jo holky je to jen predstava nase neockovat :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
4.5.13 10:37
@suik píše:
Jako byt tebou neco si o ockovani nastuduju a zajimam se, co dceri budou pichat.

ja jsem byla taky marna u prvnich ockovani dcery, nevedela jsem co a jak, doktorka byla urputna, proto ma MMR v roce a jeste s nestovicema, ktere bych uz normalne nedala.

a konec poucneho okenka :mrgreen:

A rekla ti taky doktorka, ze pokud diteti neco bude av zaznamu nebude ockovana budes platit nekolik tisic euro ze sveho???ne ze by to byla priorita, ale pak to delej pokazde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí