Život v Německu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2962
5.2.13 21:32

A pokud si práci najdeš, o čemž nepochybuji, tak se ti dostane kindegeld, dítě máš ve školce, tak co ti brání pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martina 1972
5.2.13 21:33

No prave ze jsem se byla zeptat na nejakym socialnim urade tady u nas, tam mi rekli ze na pracaku se sice prihlasit muzu ale na nic nebudu mit narok, protoze jsem nebyla socialne pojistena v nemecku.si me pekne prehazujou, cesky a nemecky urady…uz zvazuju ze se vratim zpatky do cr

• Citovat
  • Upravit
martina 1972
5.2.13 21:35

Shanim praci na zkraceny uvazek, nerada bych nechala peci o dite jen na skolce. pri praci na zkraceny uvazek zase nebudu zdravotne pojistena tady, a v cr za me prestane pojisteni platit stat. nemluvim jeste moc dobre nemecky, jsem tu kratce a v cr jsem se nikdy neucila. a je docela problem najit tady u nas i ten zkraceny uvazek

• Citovat
  • Upravit
2962
5.2.13 22:14

Tak to je těžké no, tak ti přeji ať si něco najdeš, já bych se teda do ČR nevracela když neseženeš nic tady tak v ČR už vůbec né a navíc ty peníze, a s jazykem to půjde rychle, manžel se naučil plyně za dva roky v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martina 1972
5.2.13 22:26

Prave ze v cr mam praci jistou, nocni hotelova recepcni. ale zase s malym ditetem, hlidani, na vsechno sama, taky se toho bojim. je to vsechno´tak zamotany. nevis, jestli kdyz budu mit praci za 400 e basis, jak to obcas nabizeji, jestli je pak narok na kindergeld?

• Citovat
  • Upravit
2962
5.2.13 22:29

Tak to bohužel nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.2.13 17:55
@martina 1972 píše:
Prave ze v cr mam praci jistou, nocni hotelova recepcni. ale zase s malym ditetem, hlidani, na vsechno sama, taky se toho bojim. je to vsechno´tak zamotany. nevis, jestli kdyz budu mit praci za 400 e basis, jak to obcas nabizeji, jestli je pak narok na kindergeld?

Ted nevim jestli nepisu pozde, ale ziju v Nemecku ted 12 rok a na dite dostanes prinejmensim 300 euro, plus ted je bonus na sourozence, pokud mas druhe 75 euro, ale neni to matersky prispevek, ale elterngeld takzvany rodicovsky prispevek.. ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
7.2.13 18:58

@pomenkova no tak to nevím, elterngeld je do jednoho roku věku dítěte, právě jsem ho vyřizovala, takže to vím celkem jistě. Ale ten kindergeld by měla dostat, pokud bude mít ten basis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.2.13 20:13

SORRY, JA TO SPLETLA KINDERGELD JE 184 EURO ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26842
7.2.13 20:16

Ja musim priznat, ze jsem se o to moc nezajimala, protoze ja do prace nechodim sem zena v domacnosti, coz je bezne, ale vim ze zaplatit musi na sto procent a pokud jde o papiry, byla hruza jen prekladat muj rozvod do nemciny, vsechny papiry znovu mit nove a to jsem se vdavala rok 2003,je toho hodne, ale pak to za to stoji ;) ;) ;) tak drzim vsem co sem jdou palce :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
15.2.13 11:40

Ahoj, jeste 14 dnu a jsem z Finska pryc. Bylo tu fajn, ale stacilo.
o Eltern a Kindergeld nahlaseni na auslanderu jsem zazadala zplnomocnenim tchyne, nakonec to slo. Malymu jsou 4 mesice, musime se nahlasit k doktorum, ja mam pojisteni na rok z prace, chvili si dame veget a pak hura najit nejakou praci. Jsem strasnej lenoch na jazyk, nekolikaletej zacatenik, mam dost slovicek, ale zatim to ze me moc nejde, rozumim, nemluvim, verim ze se to tam zlomi. Uz se tesim, ale je to zas vse od znova, nevim na co se mam zamerit, do kanclu moct jit urco nebudu, takze zas neco od znovu. Ale mam radost.
Holky jak je to s placenim povinneho ruceni? koupili jsme auto, je psane jeste na firmu, plati cca 700€ za rok. Premyslime, zda ho nechat na Nemeckych znackach nebo ho napsat v Cr. Jelikoz pritel vzdy mel firemni auto, nema historii, ja mela auto v Uk bez nehody, jenze se to vypocitava vsude jinak. Pravdepodobne ho nechame na De znackach, zacit se nejak musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
18.2.13 14:04

Hezký den holky. Zeptám se i tady…Vy, co žijete v Německu, znáté nějaké dobré internet. stránky s pronájmy bytů či domů? Určitě bez provize a nejlépe mimo realitky. Kauce samozřejmě respektuji. Díky moc za příp. odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.13 13:38

Ahoj resim podobnou situaci.

Snazim se s partnerem ktery je nemec, zaridt me dceri s predchoziho vztahu skolku v nemecku, jenze musi mit hlaseny pobyt, ale nechci zatim rusit trvale bydliste v cesku.

Nejak si nevim rady co a jak udelat.Ja budu pracovat v cesku jelikoz jsme kousek od hranic ale skolku by mala navstevovala v nemecku. Prosim o radu jak nahlasit bydliste dcery aniz bych rusila trvale bydliste v cesku. Dekuji predem za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
28.3.13 15:17

@dkotabova Bydliste v CR rusit nemusis… muze byt hlasena jak v CR tak v DE. Staci nahlasit na prislusnem urade v DE ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.3.13 15:23

A nebude to problem kdyz momentalne nepracuji? Takze teoreticky by to stacilo nahlasit na cizineckem..jestli jsem to dobre pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí