Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
prosim Vas nemate nahodou skusenosti so zjednavanim ceny novostavby u developera? Vsade pisu, ze cena ktora sa uvadza sa da znizit resp. ze kazdy o cene vyjednava…neviete ako sa to robi? ![]()
Uvazujeme o kupe radovky v blizkosti Prahy a vobec netusim aku zlavu si mame vypytat…fakt neviem ci vypytat 5 ci 10%…alebo kolko.
Dakujem
No ja bych zkusila oslovit nekolik firem, uvidis co Ti nabidnou, a pak pozadej o dvojnasobek
(Pripadne rekni, ze Ti jinde nabidli vic.) Podle me nedaji slevu jako takovou, spis reknou, ze budes mit v cene kuchyni, plot, dlazbu nebo tak neco… Ale je fakt, ze tohle mi vykladali znami pred par lety, treba ted uz krize zabira a davaji fakt slevy
Kazdopadne bych se pokusila nezamilovat se do jednoho mista a zkusit vic developeru, a pripadne je trochu vydirat sebou navzajem ![]()
Ahoj. Záleží jestli developer již postavil a neprodal nebo jestli se pořád staví. Pokud je novostavba zkolaudovaná třeba dva roky máš velkou šanci získat vyšší slevu. Někde je to až 30%. Pokud se jěště staví zkusila bych minimálně 10 až 15%.
Hlavně se nenech nutit do ukvapeného rozhodnutí. Určitě na Tebe vyrukují s tím, že mají dalšího zájemce. V klidu jim řekni, se Ti líbí více bytů a zatím se rozhoduješ.
Dakujem za rady.
Developer akurat len zacal stavat radovky a o dvojdom o ktory by sme mali potenciolny zaujem, tak ten bude stavat podla objednavok, ale uz tam ma vymerane pozemky a natiahnute kable a tak myslim, ze bude urcite rad, ked sa to rychlo preda ![]()
Skusame viacero developerov, ale teda nie je moc z coho vyberat…
No tak sme skusili zjednat cenu a developer znizil cenu o 200 000Kc a dalsich 100 000Kc da naviac vo vybaveni nadstatdart. Tak teda neviem ci je to vela ci malo ![]()
Povodna cena bola 5 740 000Kc
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s touto stavební firmou? Escapa Group. Jsou krátce na trhu ale s manželem jsme se na ní shodli co se týče ceny za domy ale hlavně mají dobrý program financování, Podle toho jejich programu prý platíte až když to celé postaví, to nám přijde fér. Budeme vděční za jakoukoliv informaci.
To mě baví, když vidím, jak se tu někdo „jako“ ptá na nějakou firmu, že chce poradit. Aby se lidi dívali na web tý firmy a chytli se. Tenhle dotaz je tu na e-miminu hned několikrát. Dokonce i v tématu, který už je o něčem jiným a hlavně vyřešený, i sem jste to nacpali
Tak na něj budu všude stejně reagovat, vy neexistující manželé, co se tak nevinně ptáte na neznámou firmu
Když jsem pojal podezření, že to je finta, trochu jsem si pohrál s googlem a stejnej dotaz vypadl na další diskusi na living.cz. Tam vás utřeli hned, že fingovanejma dotazama lákáte klienty na web tý firmy. A jak je tam někdo vyprovokoval, že firma neplatí faktury za materiál, ejhle náhodička – hned tam nevybíravě reagoval nějaký manažer té firmy. Tím hned udělal firmě jméno… Asi jen tak „náhodou“ byl na té diskusi. Já mám jasno – firmy, který lákaj klienty na cenu, kde je to inzerovaný bez ceny základový desky, ale pak si někde přečtu, že základovka od nich udělaná je povinná, a ona potvůrka stojí až 300.000 Kč bez DPH, tak mě bere
A pak sečtu cenu za barák plus desku a vydělím to metrama užitný plochy – a když mi to vyjde ve standardu na skoro 25.000 Kč bez DPH, tak ihned
nebo ![]()
@Monika123 píše:
No tak sme skusili zjednat cenu a developer znizil cenu o 200 000Kc a dalsich 100 000Kc da naviac vo vybaveni nadstatdart. Tak teda neviem ci je to vela ci malo
Povodna cena bola 5 740 000Kc
Ja len tak zaujimavost, tak sa nam podarilo este zjednat cenu na penaznych
300 000Kc…totiz ich nedstandart sme nechceli a este nam daju „zadarmo“ trojskla namiesto dvojskiel ![]()