Může se zkazit krém na obličej?

18.12.17 10:52

Zkažený krém na obličej?

Prosím o radu. Mám doma krém Nobela od Nobilis Tilia, je to přírodní kosmetika. Teď jsem ho skoro měsíc nepoužívala. Dneska jsem ho chtěla použít, a první co mě upoutalo, že po otevření je trochu divně cítit, asi jako sprchový závěs než se vypere, nebo staré ručníky. Má ale trvanlivost až do června a jinak vypadá normálně. Myslíte, že je zkažený? Jsem z toho trochu vyjevená, v životě se mi kosmetika nezkazila. 8o Mám citlivou pleť, tak si nechci zadělat na vyrážku, ale zase byl dost drahý na to, abych ho jen tak vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69013
18.12.17 11:13

Já bych se u té přírodní kosmetiky nedivila, přeci jen to není narvaný konzervantama a trvanlivost bude nižší. Další věc u kosmetiky je trvanlivost uzavřeného kelímku, ta je delší, a kelímku po otevření - jakmile se k tomu dostane vzduch, začneš do toho hrabat prstama… bývá tam takový symbol otevřeného kelímku a číslo, třeba že to musíš spotřebovat do 6 měsíců od otevření (i když celková trvanlovost by byla delší, ale to jen u zavřeného kelímku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
18.12.17 11:14

Jestli ho máš v koupelně, kde je vyšší teplota, tak se určitě po otevření mohl zkazit už před datem min. trvanlivosti. Je to přírodní kosmetika, takže ke zkažení náchylnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí