Skončit v práci? 5. měsíc těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4256
25.8.16 19:42

Zensky…ale az ted jsem cetla predchozi komentre :roll:. Nemusite byt hned zle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.8.16 13:49

@KaterinaPosp zajdi si k dr. a vysvětli mu situaci. Tady se těžko dockas rady. Tady z bab akorát pocitis zavist. A ty chytrý kecy, který ti stejne nijak nepomůžou. Ja taky ziju v zahraničí a tady neexistuje žádné neschopenka. Pouze záleží na benevolenci šéfa. Taky to podle toho vypada.. Moje rada, bez pro radu k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
26.8.16 14:17

Holky, může mě někdo říct, proč většině tady vadí, že těhotná jde na neschopenku. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.8.16 14:33

@mojmira protože si myslí že ji musí platit. A neznají ten výpočet s vlivem na státní rozpočet.

Skutečně už před časem (10-15 let) bylo zjištěno a spočítáno, že vyjde mnohem levněji neschopenka těhotné doma v klidu, kdy si nepřivodí komplikace námahou nebo stresem.

Mnohem dráž totiž stát vyjde žena, co chodí do práce a pak je hospitalizovaná s problémy, úrazem, další možné komplikace ani nechci zmiňovat, složitě a draho léčená po zbytek těhotenství.

Jenže mladá generace politiků tu studii ani neviděla, tak je honí furt pracovat, jak ženy v 50. letech za budování socializmu.

Jenže myslím - LEPŠÍ TĚHOTNÁ ŽENA DOMA NA NESCHOPENCE NEŽ JINÁ ŽENA NEZAMĚSTNANÁ NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
26.8.16 14:37

@ivvet dík :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.16 14:38
@Raspusha píše:
@KaterinaPosp zajdi si k dr. a vysvětli mu situaci. Tady se těžko dockas rady. Tady z bab akorát pocitis zavist. A ty chytrý kecy, který ti stejne nijak nepomůžou. Ja taky ziju v zahraničí a tady neexistuje žádné neschopenka. Pouze záleží na benevolenci šéfa. Taky to podle toho vypada.. Moje rada, bez pro radu k dr.

Ale nejspíš existuje, pokud je to civilizovaná země.
Ale pro ZDRAVOTNÍ problémy. Chápeš??!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
26.8.16 14:41
@mojmira píše:
Holky, může mě někdo říct, proč většině tady vadí, že těhotná jde na neschopenku. Dík

To budou holky, co jsou zaměstnavatelé ;) :mrgreen: Známá je zaměstnavatel a z pohledu normálních zaměstnanců nato už prostě nekouká. = Ženská půjde v těhotenství na neschopenku - musím shánět jinou zaměstnankyni a nemám na to tolik času, jak kdyby odešla až na mateřskou, pak se vrátí po pár letech do práce a bude vědět ho*no, protože se toho spousta změní, bude furt doma s nemocným dětskem, takovou já nechci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.16 14:50
@Vaal píše:
To budou holky, co jsou zaměstnavatelé ;) :mrgreen: Známá je zaměstnavatel a z pohledu normálních zaměstnanců nato už prostě nekouká. = Ženská půjde v těhotenství na neschopenku - musím shánět jinou zaměstnankyni a nemám na to tolik času, jak kdyby odešla až na mateřskou, pak se vrátí po pár letech do práce a bude vědět ho*no, protože se toho spousta změní, bude furt doma s nemocným dětskem, takovou já nechci. :roll:

Tak to všechno, co píšeš je pravda.

Ale obecně mi prostě vadí zneužívání sociální sítě. už proto, že ty prachy pak někde chybí.

Dovedete si představit, jak čeští gynekologové na kongresu říkají - my máme podíl rizikových těhotenství 60%, když všude jinde je to okolo 10%? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.8.16 14:52

@Vaal A co o změnách, které možná budou za 2-3 roky zjistí, když bude pár měsíců před porodem - s myšlenkami už úplně jinde - chodit do práce? A o změnách se ještě vůbec neví?

Jinak dětí se nerodí tolik, jako během roku vážně onemocní nebo zemře jiných lidí v produktivním věku..uaž bez možnosti návratu zpátky.

Jistého nemá nikdo nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
26.8.16 14:55

@Bábrdl a není lepší nechat pracující těhotnou na neschopence než platit sociální dávky a podporu nezaměstnané která by mohla pracovat místo ní? Je třeba se dívat komplexně, ne vytrhnout jen něco ze souvislostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
26.8.16 15:02
@mojmira píše:
Holky, může mě někdo říct, proč většině tady vadí, že těhotná jde na neschopenku. Dík

Mne osobne nevadi, kdyz jde tehotna zena na neschopenku. Ale uz mne vadi, kdyz se zacne vztekat, ze ma jen 6 hodin vychazek denne, co jsme to za stat apod. Osobne jsem byla moc rada, ze jsem na ni behem tehotenstvi nemusela, ale nemam problem s temy, ktere jsou psychicky citlivejsi a doma zustanou. Jen by proste mely vedet, ze je to „nestandardni“ reseni situace a pokorne prijmout vsechny podminky cerpani neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.8.16 15:11
@Bábrdl píše:
Ale nejspíš existuje, pokud je to civilizovaná země.
Ale pro ZDRAVOTNÍ problémy. Chápeš??!!!

No tak to asi nezijes v Anglii. I kdyz krvacis, tak to neznamená ze nemůžeš do prace. Vem si balení balení vložek
a mazej do prace. Evidentně to neohrožuje mimi ti midwife řekne. Za celou dobu jsem nenarazila na žádnou, kterou by někdy vyšetřil gynekolog. (nemyslím soukromej sektor). Natož, aby ti GP vypsal neschopenku. Sice te budou vic hlídat pomoci utz, ale to je asi tak všechno. Za tech x let jsem nezažila, ze by nějaká mohla zůstat doma na neschopence. O všechno se postará matka příroda.. A pokud to špatně dopadne, tak uslyšís " to je zivot"
Jedeme dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.8.16 15:21
@Raspusha píše:
No tak to asi nezijes v Anglii. I kdyz krvacis, tak to neznamená ze nemůžeš do prace. Vem si balení balení vložek
a mazej do prace. Evidentně to neohrožuje mimi ti midwife řekne. Za celou dobu jsem nenarazila na žádnou, kterou by někdy vyšetřil gynekolog. (nemyslím soukromej sektor). Natož, aby ti GP vypsal neschopenku. Sice te budou vic hlídat pomoci utz, ale to je asi tak všechno. Za tech x let jsem nezažila, ze by nějaká mohla zůstat doma na neschopence. O všechno se postará matka příroda.. A pokud to špatně dopadne, tak uslyšís " to je zivot"
Jedeme dal…

To proto, že špinění je v těhotenství celkem běžné. :nevim:

„Mohla zůstat doma na neschopence“ se týká Česka. Zkus se oprostit od českého uvažování (těhotenství rovná se neschopenka) a představ si, že těhotná je pro doktora v Anglii normální pacient. Ptá se - má zdravotní problém, nebo nemá?

Pochopitelně, že třeba s preeklampsií půjde do špitálu a na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
26.8.16 15:47
@Hanca.v píše:
Zneužívání sociální sítě? Jeej to byste me mely rovnou zastřelit! Po Ivf - tady jsem byla milosrdna a zaplatila si ho, ale! zustala jsem na neschopence hned ten den! Plných 29 týdnů! Kdy jsem byla tak nezodpovedna a spadla doma ze schodů! A teda! Rozbita hlava 15 Cm šlic přes celou hlavu, 2 zlomena zebra, ruptura sleziny o kterou jsem přišla! To jsem krysa! Vyčerpala jsem ale hoodne ze systému. Jistě ty peníze nekde chybí! A moje dvě holcicky? Ano dovolily si čerpat jedna 3 dny a druha 5 dni na neonatologicke RES! Víc dni ne vyčerpaly! Umřely! Noo od 1.9. Jdu znova do práce! Přísahám ze vsechno do systému vrátím!!!

Ten tvuj pribeh je hrozne silny, stejne jako vy s muzem. Moc drzim palce, at zase zacnes co nejdriv ten system „zneuzivat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.8.16 16:16
@Hanca.v píše:
@Cuddy :palec: :palec: :) :) dekuju. Neni to o silném příběhu. Jenom mi přijde absurdní provolavat moudra o sociálním systému. Jestli zakladatelka sama pociťuje, ze nezvládá at jde a užívá si hezkého období. Bez ohledu na to, jestli za ni „prachy budou chybět jinde“ do důchodu ma cas systému peníze vrátit 3× :)

No asi tak. Jsem rada, ze se tu objevil nekdo „normální“. Nekdo, kdo není tak zatizenej na sociální systém. A uvazuje lidsky hlavně lidsky.. Mas můj obdiv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí