Zkušenost s britskou kočkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
580
18.10.14 20:29

Zkušenost s britskou kočkou

Ahoj holky.
Pořídila jsem si koťátko - britskou kočičku. Máte s tímto plemenem nějakou zkušenost? Nikdy jsem kočičku doma neměla, přítel si ji moc přál. Dneska jsme si ji koupili, od pondělka začne bohužel režim alias ráno odejdeme do práce, přijdeme nejdříve v pět odpoledne. Vydrží to to koťátko samotné? Jak ošetřit byt tak, aby nám co nejméně věcí zničila a aby si neublížila? Jak ji vychovat stylem, že třeba někam nemůže vlézt. Jak se k ní chovat, co mají rády, jak je to v noci - spí celou noc, dá se zvyknout, že bude chtít spát v posteli, nezalehneme ji apod.? Moc děkuji za rady a postřehy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
18.10.14 20:34

No, určitě jí bude smutno. Za čas si asi zvykne… Kupte jí ještě kámoše :mrgreen:

Hlavně pozor na kabely… ale nám žádná kočka nikdy po kabelech nešla.

Vleze, kam bude chtít. Možná ji naučíte, že tam nepoleze, když ji vidíte, ale jinak… :andel:

V posteli ji nezalehnete, neboj. Se spaním celou noc bych nepočítala :D

Kočkomilná diskuse
https://www.emimino.cz/…kovani/1098/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
18.10.14 20:36

@evish svagrova mela.
Naucila ji jist jen jakysi granule s pivovarnickyma kvasnicema - nadavala jak to leze do penez ;-)
Kocka si hrozne rada hrala s vlasy, takze kdyz jsme unich tyden kocku hlidali tak sem musela spat v mikine. s kapuci nebo v cepici pac bych se nevyspala.
No narodilo se jim dite a kocka sla do pul roku z domu.
Nebyla vychovana ani trochu, delala si co chtela a kdy chtela

Jo a bacha. Jednou sme popijeli kocka na sebe vylila panaka slivovice a nez sem ji otrela uz byla olizana.
Motala se a pak se poblila neskutecne. Britky nemaj rady slivku :mrgreen:

Kazdopadne byla mazliva ale i pekne protivna potvora, kdyz chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
18.10.14 20:42

My měli britku kocoura - nádhernej, ale stršně zle. Útočil na nás, pak začal na manžela žárlit, když se mě dotkl tak mě bránil, a nakonec nám utekl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.10.14 20:56

@evish Ahojky,máme doma britku „tečkovanou“,má dva roky, vyhradili jsme jí jednu malou místnost s oknem, kde je když odcházíme do práce a dcery do školy a na noc. Má tam pelíšek, škrabadlo, hračky, potravu a záchod. Je už tak naučená a ani v noci se na nás nedobývá. Jinak, když jsme doma, tak se pohybuje s námi po bytě. Ráda pozoruje, co děláme, tak jí dávám pelíšky na místa, kde nás vidí. a má přehled. Hračky střídáme a schováváme, po čase vytáhneme a jsou pro ni jako novinka. Miluje proutek s peřím, to když ji potřebujeme hned nalákat, tak na tento proutek.Co máme zničené, tak je sedačka. Máme ji z takové jakoby pytloviny a do té si ráda zasekává drápky. Jinak máme všude dlažbu, tak je to ok.
Nevím co by tě mohlo ještě zajímat, ale klidně se ptej…co budu vědět, tak ráda poradím.
Máte kočičku, nebo kocourka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
18.10.14 20:57

Máme britského kocourka, je moc hodný, čistotný, způsobný, ale dětem se spíše vyhýbá, není moc hrací, spíše chce svůj klid, nic neničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
18.10.14 21:00

Omlouvám se, ale neodpustím si poznámku, že nechápu jak si lidi můžou pořídit zvíře, aniž by si dopředu zjistili co to obnáší. Hlavně, že když si chtějí koupit telefon, tráví spoustu času pročítáním recenzí a studování funckí…
To na co se ptáš je docela obsáhlý, tak radím pohledat normálně třeba na googlu nějakej ucelenej článek co a jak. Jak uspůsobit den, jak vychovávat a podobně. A nakouknout jak bylo řečeno do té kočičí diskuze tady.
Jinak taky doporučuju pořídit ještě kámoše :-) Našemu bylo samotnému doma tak smutno, že jsme pořídili ještě jednoho. A neřeším, jsou spokojení, vystačí si sami. Můžu je tu klidně nechat celej víkend a nemuset se strachovat. I pes díky nim snáší samotu bez problému :-)

• Citovat
  • Upravit
580
18.10.14 21:08

@marusja.k Ahoj. Děkuji za rady. Máme kočičku. Zajímalo by mě, jak ji vychovávat, jak jí ukázat, že něco nesmí. Dneska jsme si ji koupili a když zkoumá byt, zkoušíme, když nechceme, aby někam lozila, říkat: „Nééé“. Je to dobrý způsob, jak jí něco naučit nedělat, nebo to vůbec nejde. Jinak oba máme zkušenosti se zvířaty, jen ne moc s kočkou, měli jsme psy, papouška, morčata, křečky, králíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.10.14 21:27

Taky říkáme, že nesmí, zvýším trochu hlas a maximálně odstrčím. Na kočku se musí opatrně, přece jenom by se mohla pěkně pomstít :mrgreen:.
Museli jsme ji teda vykastrovat, zamilovala se do manžela a všude kde si sednul, lehnul…všechno označkovala. No děs. Ale teď máme klid. Jinak žádný problém.
Kytky co jsou ve větším květináči a kde je hlína, máme opatřené z vrchu papírovým krytem, aby se nestalo, že tam bude chodit na záchod. To jsme někde vyčetli…
Uvidíte až se začne „rozkoukávat“…třeba to bude hodné kotě. Jinak určitě vydrží kočka sama, to nemusíš mít strach :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
18.10.14 22:02

Máme 4letou britku. Jako kotě byla docela drsná, hodně škrábala a kousala, teď, co se narodil syn, tak je mnohem víc mazlivá. Zbytečně se ale k němu nepřibližuje. Když za ní přijde syn, kočka natáhne čumák, syn jí dá pusu a jak vyjekne, tak ona se lekne a letí pryč. Když syn po obědě spí, tak ona spí vedle na posteli, v noci spí s náma jen občas. Sem tam nás v noci budí škrábáním koberce, většinou když ji nestihnu před spaním vylítat s laserem - dobrá vychytávka, ale pozor na oči. Potřebu nám nikdy neudělala jinde, než ve svém záchodku, i když ji někdo hlídá přes naši dovolenou, je čistotná. Britky mají většinou rády vodu, koupání je u nás na pohodu. Několikrát denně jí pouštíme čůrek vody ve vaně, tekoucí pramínek je pro ni něco suprovýho :lol: No a jí jen granule, takže se nemusím bát nechat na lince kus masa nebo jiné jídlo. Bohužel, odnaučit skákat na linku či stůl, to je u nás nemožné, i když tam nic neudělá a jen sedí a kouká. Když manžel vstává ráno do práce a sedí u stolu s kafem, kočka vyskočí na stůl a celou dobu se spolu mazlí. Já pak jen utírám pobryndanej stůl od kafe a chlupy :lol: Kočka je svéhlavá, ví, že něco nesmí a schválně to udělá. Jo a občas jezdíme na víkend pryč, odjezd v sobotu ráno, příjezd v neděli k večeru a v pohodě sama vydrží. Dám jí do vany větší misku s vodou a je spokojená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.10.14 22:27

S tou vodou to máme taky tak, když pustíme v koupelně vodu, tak víme, že nebudeme sami, ale budeme mít kočičí společnost :lol:.
Problém se skákáním na linku a stůl naštěstí nemusíme řešit. Když to jako malá párkrát udělala, stačilo zvýšit hlas a popřípadě dojít a dát na zem.Ale každá kočka je opravdu jiná a má svoji náturu :).
Každopádně ji dovolte jen to, co Vám bude vyhovovat a nebude Vám a Vaší návštěvě vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
18.10.14 22:27

Měli jsme britku, žárlila na psa a i na nás, že jsme třeba šli do práce a ji nechali samotnou, což projevovala tak, že čůrala kam neměla - psovi do pelechu, nám do skříně s oblečením, do kabelky…no hrůza. V diskuzích jsem se dočetla, že tohle dělají hlavně paličaté britky…no šla z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.14 13:55

My budeme mít doma taky britskou kočičku (na jaře, ještě se ani nenarodila, ale už ji máme zarezervovanou :-) ), takže si ráda přečtu tipy a rady na Kočičí diskuzi tady na Miminu. Zakladatelko - taky si říkám, jak to kotě doma zvládne samo, až odejdeme do práce (budu s ní týden doma, ať si zvykne, ale co pak?!)Jak tak pročítám různé příspěvky, asi budu muset schovat záclony a hlavně kytky, aby kotě něco nesežralo a neotrávilo se. Tak hodně štěstí v chovu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
21.10.14 14:00

@betuska.bathory - mě např. kočka po záclonách nikdy nešla a kytky taky nežere. Jen takovou tu trávu, co se přidává jako zelenisko do kytice. Ale záleží na kočce, jaká bude její povaha. A doma to zvládne, bude chrápat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.14 14:04

Zatím jsem teoretik, takže trávu v květináči, co ji kočky okusují, mít budeme a k tomu uvažuji o šantě kočičí, ale poradím se s chovatelkou, jestli ji její kočky mají. V jednom odkaze, co jsem našla na internetu, byl dlouhatánský seznam jedovatých rostlin, které jsou nebezpečné, tak jsem trochu vyplašená, aby nám kotě hned neumřelo :- (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný