Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@quinny Barfování u psů je celkem legrace - zhruba čtyřicet procent masa, padesát sacharidů a zbytek zelenina na pročištění střev.. Takže koupíme „maso“, zalijeme hrnec vodou, uvaříme a do horkého nasypeme pytlík těstovin či rýže (to v tom dojde) a pak to zchladíme mraženou zeleninou. A máme na pár dní jídlo..
U koček je třeba 85 % „masa“. Čili u nás to bude tak, že směs masa a vnitřností (ještě musím domyslet ty kosti), k tomu pár klíčků nebo granulí a zakápnout rybím tukem a zasypat uhličitanem vápenatým, nebo najdu lepší zdroj vápníku. Plus játra plus domácí žloutek - čili na třikrát denně mám pořád lehké obměny, aby měly za den vše, ale lehce se to proměňovalo chuťově, aby mi „nezakrněly“ na pár vybraných jídlech ![]()
@quinny píše:
@bimbama ja jsem zdravotnik tak jsem zvykla. K jedne vet co jsme chodili ta ordinuje sama a tam nemas na vyber, ta vyzaduje asistenciZvlastni ze by az po par mesicich. To daleko snaze chytnes ze spatne umyte zeleniny.
Navic u zdrave osoby ktera nema imunodeficit by takove problemy byt nemely, asi hodne spatna shoda nahod
A pokud bobek odstranis do 24hodin melo by to byt naprosto ok
http://www.wikiskripta.eu/…/Toxoplazmóza
Tak se tím mohla nakazit ta kočka, že jo.. Nemusela být nemocná už když jsme si ji přivezli.. Pamatuji si na to, mám to v hlavě dodnes, a měla jsem kvůli tomu lhekou fobii z koček. Ale už si to uzavřu, naše koťátka budou zdravá, čistá a dokonalá
![]()
@quinny píše:
@Sluka cisteni necistim, davame rasu a docela dobry
Mám vykojen mozek a nechytila jsem souvislost ![]()
@bimbama Díky, podívám se, na co vše se vůbec dají kočky očkovat, a zda je mezi tím něco, co by mě aspoň trochu zajímalo.. Ono stejně většinou proti těm nemocem, kterých se bojíme, očkování není ![]()
@quinny píše:
@Pavlinax rekl vet proc ockovat?
Teda krom toho ze ma z toho profit financni on
No rikal, ze je lepsi oockovat, nez se pak divat na umirajici zviratko…ma jen to nejnutnejsi…
@Sluka píše:
![]()
Mám vykojen mozek a nechytila jsem souvislost
Dává kočkám do jídla mořskou řasu, ne rasu.
Funguje proti usazování zubního kamene.
To je tak, když se píše bez nabodeníčků. ![]()
Jinak my dáváme taky větší kusy masa, aby musely žvýkat - posílení dásní a tak 1× týdně kuřecí kosti a chrupavky na louskání, ale jen ty baculaté, které se neštípou.
Očkovat se prý má alespoň proti kočičí rýmě. To ostatní, pokud člověk chce a má venkovní kočku, prý s novými vakcínami stačí i jednou za 2-3 roky.
@Sluka píše:
@quinny Barfování u psů je celkem legrace - zhruba čtyřicet procent masa, padesát sacharidů a zbytek zelenina na pročištění střev.. Takže koupíme „maso“, zalijeme hrnec vodou, uvaříme a do horkého nasypeme pytlík těstovin či rýže (to v tom dojde) a pak to zchladíme mraženou zeleninou. A máme na pár dní jídlo..
U koček je třeba 85 % „masa“. Čili u nás to bude tak, že směs masa a vnitřností (ještě musím domyslet ty kosti), k tomu pár klíčků nebo granulí a zakápnout rybím tukem a zasypat uhličitanem vápenatým, nebo najdu lepší zdroj vápníku. Plus játra plus domácí žloutek - čili na třikrát denně mám pořád lehké obměny, aby měly za den vše, ale lehce se to proměňovalo chuťově, aby mi „nezakrněly“ na pár vybraných jídlech
koukam ze babi s dedou barfovali u psa uz pred 30ti lety aniz by to byl nekak popularni ![]()
Budu rada kdyz pak hodis nejaky recepty prave skrze tu rozmanitost ![]()
@Sluka píše:
![]()
Mám vykojen mozek a nechytila jsem souvislost
ptala jsi se na to cisteni zubu ![]()
@hellivete
Jj je to hloupy jak je to bez hacku a carek
ale na tabletu nabodenicky fakt ne ![]()
Proti kocici ryme?
A kde ji ta kocka doma chytne? Vzdyt se to siri kapenkovou infekci ![]()
@Pavlinax píše:
No rikal, ze je lepsi oockovat, nez se pak divat na umirajici zviratko…ma jen to nejnutnejsi…
Hmm no to neni zadny argument jen typicka manipulace
nebo ma snad ockovani proti smrti? No to je jedno kazdy veri cemu chce ![]()
@hellivete @quinny Díky holky, mě zmátlo to čištění v kombinaci s řasou.. Mezitím jsem zapomněla, že jsme řešily zuby..
@Sluka v pohode ja mam taky vykojenej mozek tak mam pochopeni
a za chvili me to ceka potreti ![]()
@quinny píše:
koukam ze babi s dedou barfovali u psa uz pred 30ti lety aniz by to byl nekak popularni
Budu rada kdyz pak hodis nejaky recepty prave skrze tu rozmanitost
U nás taky, psi dostávali zbytky od jídla, občas lezli do slepičího šrotu. Kočky dostávaly housky s mlékem. Obojí, co si dnes matně vzpomínám na složení těch jejich hrnců a misek, bylo nutričně velice nevhodné, ale přežili to. Náš jeden pes měl šílené lysiny po těle, myslím, že dnes bychom to uměli zpravit..
K tomu psímu jídelníčku: Buď vyklepneme barf „salám“ (to maso prodávají balené jako salámy) a uvaříme, pak hodíme pytel těstovin či rýže a nakonec pytel zmrazené zeleniny, nebo místo barf směsi sami něco koupíme v krámě, nasekáme na menší kusy a opět vyvaříme, v horké vodě doděláme sacharidovou složku a zchladíme. Psi potřebují stejnou stravu, neměnit, nestřídat.
Kočkám jsem nakoupila drůběží srdce, žaludky, krky, stehna a křídla a vepřová játra. K tomu mám kvasnice a křepelčí a slepičí vajíčka a na veterině jsem vzala kotěcí mléko. Ještě nevím, zda ta masa všechna rozsekám a smíchám, nebo budu přes den obměňovat.. Ráno měli v misce vyvařený špek z bůčku, játra, kvasnice a křepelčí žloutek, k tomu trochu ovesných vloček. Na poledne jim dám asi žaludek s rybičkou a kvasnicí. Lépe mě to zatím nenapadá ![]()
@quinny píše:
@Sluka v pohode ja mam taky vykojenej mozek tak mam pochopeni![]()
a za chvili me to ceka potreti
Gratuluji, u nás zatím na třetí nemám odvahu a ani peníze, tak jsme si říkali, že možná po čtyřicítce, až první děti půjdou do školy.. ![]()
@Sluka no babi s dedou prave varili to maso s testovinyma a pridavali zeleninu ![]()
A jak mas velke deti? No ja taky odvahu nemela ono to nejak samo
ale pravda nejstarsi ted zacal chodit do skoly ![]()
tak 250Kc neni zas tak moc…chapu, kdyz jsou doma tak riziko nakazy je minimalni…
jsem rada za veta, ted mela Gwen fakt blbej stav…a citim, ze bez zasahu veta by to byla jeji posledni nemoc…proste by uhynula…
ockovani samo o sobe neni nic spatneho, horsi je ten nosic casto tezke kovy…s tim mam taky problem, hlavne u deti