Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4425
17.10.14 14:53

@quinny Ok, super, tak nějak to vychází, že už by tam mohl :) Díky.

Konečně nám začali v paneláku topit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
17.10.14 15:10
@rainucha píše:
@RyBANA To jde, aby to udělal doma? 8o Hustý :) To bych taky brala, my máme sice veta pod kopcem, no ale ve stresu bude kocour určitě. Nejradši bych mu ho vzala na stůl hned.Doufám, že nebude v pubertě x let jako psi :mrgreen: Jinak bych ho musela zabít, jak zlobí :cert:

Taky jsem čuměla, ale je to jeho normální praxe. Běžně svoje pacienty objíždí a co jde, provede doma :lol:

Kdyby jste viděly syna, jak zjistil, že bude doma „operace“ vzal si židličku a šel do první řady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.10.14 15:52

@RyBANA drsny :mrgreen: :mrgreen:
Synacka chapu taky stavam v prvni rade :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
17.10.14 15:57

A to byste se na to holky dívaly? Já teď dvakrát omdlela u veterináře, když bral Arance krev. Takže operace - to není nic pro mě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:21
@quinny píše:
@Sluka zkusim ti dohledat zajimavy clanek tusim od nejakeho anglickeho veta, co mi kdysi poslala chovatelka co od ni mame nasi nahatku, pote co pochopila ze jsem mirne alternativni, kdyz uz jsem se pred koupi zeptala zda by byla nejak vyrazne proti kdyz kocku nebudu chtit ockovat.Toxo je histerie naprosto zbytecna, ocko na to neni a za me ani neni treba. Nepredpokladam ze chces konzumovat nekolik dni ulezele kocici vykaly :jazyk: :mrgreen:

Hysterie to není. Měli jsme kdysi kočku (tedy.. kočky byly odjakživa u babi, ale jednou jsme si jednu přivezli i k nám domů). Po pár měsících od ní máma i ségra chytly toxoplazmozu, stravily pěknou dobu v nemocnici, a jestli si to pamatuji dobře, tak jim píchali nějaké hnusy do břicha, žádná zábava to nebyla, a je podezření, že ségra bude mít problémy s otěhotněním..
Já od té doby na kočku nesáhla, byť mám ta zvířata ráda. Až doteď - rovnou jsem si pořídila dvě koťata :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:22
@Pavlinax píše:
Otravena ne,,,nechodi ven jen na terasu
vet rikal, ze strevni infekt

Prosím tě, a napadá tě, z čeho k tomu mohlo dojít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:24
@quinny píše:
@Sluka tak se omlouvam, odkaz jsem dohledala ale skoro po dvou letech uz jsou stranky bohuzel zrusene :zed: tak to me doost mrzi, ze jsem si to nekam nestahla. Byl to nejaky staricky veterinar, co toho zazil opravdu hodne a psal o dlouholetych zkusenostech a ockovani dost zatracoval :think:@hipisek84 ja mam nahatku a ockovana neni. Resp byla ockovana jako kote, tam je to povinne asi i k prukazu puvodu nevim, to byla jeste z chovne stanice. My ji budeme mit po vanocich presne dva roky a u nas uz nedostala nic. Veterinare videla jednou u kastrace jinak ne. Maso uplne syrove by stejne jist nemela, davam syrove ale premrazene minimalne 48hodin tam uz by to melo byt ok ;)

Nevadí, já se před pár lety, když jsem řešila děti, dostala k nějakým materiálům veterinářů, kde se psalo, že díky zkušenostem se špatnými reakcemi na očkování je vhodné dodržovat určitá pravidla.. - zkrátka oni o tom mluví otevřeněji než pediatři a taky si to víc hlídají.. Takže sranda to není. A mimochodem pamatuji, jak mé exkolegyni první vakcinace vybila celý vrh štěňat.. - to bylo asi největší maso, co jsem zatím v souvislosti s očkováním zažila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.14 16:24

Tak co vim toxa se da chytit spis z nemyteho ovoce a zeleniny…jinak by musely pozrit koteci vyklal s bakterii toxy. A toxa se leci antibiotiky… Injekce do bricha se davaji pri podezreni na vzteklinu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.10.14 16:26

Nas pucifal ma novou schvavacku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.10.14 16:31

@bimbama ja jsem zdravotnik tak jsem zvykla. K jedne vet co jsme chodili ta ordinuje sama a tam nemas na vyber, ta vyzaduje asistenci 8)

@Sluka píše:
Hysterie to není. Měli jsme kdysi kočku (tedy.. kočky byly odjakživa u babi, ale jednou jsme si jednu přivezli i k nám domů). Po pár měsících od ní máma i ségra chytly toxoplazmozu, stravily pěknou dobu v nemocnici, a jestli si to pamatuji dobře, tak jim píchali nějaké hnusy do břicha, žádná zábava to nebyla, a je podezření, že ségra bude mít problémy s otěhotněním..
Já od té doby na kočku nesáhla, byť mám ta zvířata ráda. Až doteď - rovnou jsem si pořídila dvě koťata :lol:

Zvlastni ze by az po par mesicich. To daleko snaze chytnes ze spatne umyte zeleniny.
Navic u zdrave osoby ktera nema imunodeficit by takove problemy byt nemely, asi hodne spatna shoda nahod :think:
A pokud bobek odstranis do 24hodin melo by to byt naprosto ok
http://www.wikiskripta.eu/…/Toxoplazmóza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:31
@quinny píše:
@hipisek84 ja davam vse mlete a krky jsem zatim nedavala takze neporadim, ale chystam se taky neco objednat z tech stranek co tu tusim nekdo daval, zavazeji podle stranek snad i k nam ;) ale je to tak tusimmlete, nebo tedy ja budu urcite objednavat mlete

A jak řešíš „čištění“ zubů? Kočky netrpí na zubní kámen?
Já dnes lovila výživové potřeby koček a nakoupila v krámě kuřecí stehna, krky, srdce a žaludky a prasečí kopýtka. Muž mi večer přiveze játra.
Z kopýtek a řas dělám dvanáctihodinový vývar, kterým budu zalévat pak připravená jídla. Říkala jsem si, že jim budu maso podvávat spíš syrové a nasekané na menší kusy, ale nemleté, aby si to samy rozkousaly.. :nevim: :?: A asi tak 5 - 10 % jídla budou tvořit granule :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.10.14 16:32

@KačuliKačka bych ho zmuchlovala :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
17.10.14 16:34

@Sluka cisteni necistim, davame rasu a docela dobry ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:34
@bimbama píše:
Já ale mluvím o kusových, ne o mletionách.

Jo aha. No, to bude ještě sranda poskládat to, aby koťata měla vše.. Teď googlím, kudy jim dodat taurin.. Jo a sacharidovou část budu tvořit asi obilnými klíčky, mají něco, co kočky taky potřebují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
17.10.14 16:35

@Sluka Já bych domácí kočku - která nechodí ven - neočkovala. Babička svoje kočky domácí taky neočkovala. Byly jen doma. Já četla mnoho negativní názorů.
Já neodčervuji preventivně ani svoje psy. Protože preventivně odčervovat je prostě zbytečné. Druhý den pes něco venku olízne a je opět začervený. Takže pokud je pes OK - nehubne, čistý hovínko a případně koprologický rozbor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný